Telefoon
-
gratis oproep
België

Vakantiehuizen met boot in Griekenland: ontdek het paradijs

Verander zoekopdracht

Vakantiehuizen met boot in Griekenland: ontdek het paradijs

Geen land ken zo veel prachtige mythen en sagen over de zee als Griekenland! Met een boot bij uw vakantiehuis in Griekenland ontdekt u het decor van deze prachtige verhalen zelf. Eilandhoppen, zeilen, lekker langs de kust  Bekende prachtige uitzichten en ontontdekte parels langs de ruim vijfduizend Griekse eilanden. U wilt natuurlijk wel een heerlijk zonnetje op uw motorbootje of tijdens zeilvakantie in Griekenland? Daarover hoeft u zich haast geen zorgen te maken aan de Griekse kust. In Griekenland begint het zeilseizoen in maart, wanneer de temperaturen hoger zijn dan de temperatuur van het water.

Zeilboot, kano of sloep?
De beschikbare boot verschilt per accommodatie en is niet altijd in de prijs inbegrepen. Klik op de beschrijving van het huisje voor meer informatie, dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Eilandhoppen in Griekenland

Voor een gezin of groep op zoek naar een zonnige zomervakantie met actie, comfort en ontspanning is een vakantiehuis met boot in Griekenland de juiste keuze. U bent van plan te eilandhoppen vanaf uw vakantiehuis? Met een boot staat jullie niets meer in de weg. Hijs de zeilen van uw zeilboot of gooi de motor aan van uw sloep. Ieder eiland is verschillend en heeft een eigen karakter. Een vakantie met boot is ontspannend en spannend tegelijk, elke dag kunt u opnieuw op ontdekkingstocht. Maar u blijft ook met gemak een dagje op het vaste land - kunt u lekker een duik nemen in het zwembad van uw vakantiehuis bijvoorbeeld. Zo wordt eilandhoppen wel heel comfortabel!

Griekenland is het perfecte land voor uw zeilvakantie in de zon. Met een kustlijn van ongeveer 15.000 km is er altijd een mooie plek om te zeilen of met een bootje te ontdekken. Griekenlands vele eilanden zijn onderverdeeld in archipels. Als u wilt eilandhoppen tijdens de vakantie dan blijft u vaak binnen een van deze archipels: de te varen afstanden zijn dan vaak te overzien. De meest bekende archipels prachtige zeilbestemmingen, zoals de Cycladen, de Ionische eilanden, de Sporaden, de Noord-Egeïsche Eilanden en de Dodekanesos.

Authentieke vissersdorpjes als thuishaven

Met een vakantiehuis op een Grieks eiland met boot ontdekt u makkelijk de mooiste plekjes van het eiland. Bezoek de levendige en authentieke vissersdorpjes in Griekenland met de boot. De weg naar de bezienswaardigheid is geen verplichting maar juist ontspanning.

Voor gezelligheid en een bruisend toeristisch centrum, legt u uw bootje aan of huurt u een huisje bij Kos-stad (op het eiland Kos). Kreta is het grootste Griekse eiland met Chania als een van de levendigste en zomerse hotspots. Bovendien is de omgeving van Chania of Iraklion een goede thuishaven voor uw vakantiehuisje om het Noorden van Kreta met de boot te verkennen.

Op zoek naar een fotogenieke aanlegplek? Dan bezoekt u het prachtige wit-blauwe dorp Mykonos op het gelijknamige eiland Mykonos! Met een huisje op Samos zijn Kokkari en Pythagoreion zonder de twijfel de mooiste en levendigste havenstadjes met Romeinse overblijfselen.

Verblijft u op Lesbos en u wilt een klassiek en schilderachtig dorpje bezoeken? Vaar dan naar Molyvos (ook wel Mithimna genoemd). Vanaf een boot in de haven heeft u een uitzicht op het dorp met oude middelandse vesting dat tegen een heuvel is gebouwd.

De mooiste stranden bezoeken met de boot

Griekenland staat bekend om paradijselijke stranden en verscholen baaien. Sommige stranden zijn vanaf het vasteland lastig bereikbaar, bijvoorbeeld alleen maar door een steile trap langs een hoge rotswand. Met de boot houdt niets jullie tegen deze verborgen stranden te bezoeken. Zorg voor een goed gepakte tas met voldoende water, eten, zonnebrand en zwemkleding. 

Pórto Katsíki in het zuidelijke puntje van Lefkada alles wat u van een Middellandse droom verwacht: witte stranden en helder water. Wilt u ook op het strand wat kunnen ontdekken? Bezoek dan Navagio Beach bij Volimes op Zakynthos. Hier ligt een oud scheepswrak op het strand dat ironisch genoeg alleen met de boot te bereiken is. Op Kreta staat Balow Beach bekend als een karribisch paradijs, middenin de natuur.

Regelgeving in Griekenland

De Grieken hebben erg strikte regels wat betreft het varen. Als u wilt varen op Griekse wateren dan heeft u minstens het Internationaal Certificaat van Competentie (ICC) nodig, dit is een internationaal vaarbewijs. Het ICC is gekoppeld aan het Nederlandse vaarbewijs. Als u dus al het Klein- of Groot Vaarbewijs bezit dan heeft u automatisch het daar aan gekoppelde ICC. Het verschil is dat u met met een Klein Vaarbewijs een ICC heeft voor de Europese binnenvaart en met het Groot Vaarbewijs heeft u een ICC voor de Europese binnenvaart en de Europese kustwateren.  Daarnaast moet u op verzoek een Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen (ICP), een bemanningslijst en een btw bewijs kunnen tonen. Daarnaast moet de schipper een verklaring afleggen dat de tweede persoon aan boord over voldoende ervaring beschikt indien deze persoon niet in het bezit is van een vaarbewijs. In Griekenland kunt u ook geen boot meer huren zonder een vaarbewijs.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe