Telefoon
-
gratis oproep
België

Vakantie met de hond in Zwitserland, leuk voor u én voor de viervoeter

Verander zoekopdracht

Vakantie met de hond in Zwitserland, leuk voor u én voor de viervoeter

Op vakantie met de hond in Zwitserland is een mooie combinatie, omdat het land voor beide veel te bieden heeft. Natuurlijk zijn er in Zwitserland duidelijke regels indien u uw trouwe kameraad wilt meenemen. Zwitserland is geen deel van de EU, maar het land accepteert ter identificatie van het huisdier wel het EU paspoort voor gezelschapsdieren. Vaccinatie tegen rabiës is verplicht. In Zwitserland is het streng verboden om oren of staarten te korten, dergelijke honden zijn dus ook niet welkom. Verder moet u een hond in de auto altijd in een bench vervoeren. Heeft u al geïnformeerd of uw viervoeter welkom is in uw vakantieverblijf?

Vakantie met de hond in Zwitserland: op avontuur in de bergen

Wanneer u kiest voor een vakantiehuis waar uw trouwe viervoeter ook welkom is, dan betekent dat natuurlijk lange wandelingen in de vrije natuur. Een korte vakantie in Zwitserland is ook niet compleet zonder de bergen in te trekken. De Matterhorn en de Jungfrau zijn de bekendste, en ook meteen twee van de hoogste bergen van Zwitserland. Ze hebben een hoogte van respectievelijk 4.478 en 4.158 meter. Wat betreft de berggebieden heeft u de keuze uit de Alpen en de Jura. Zoek naar een mooie locatie en ga met uw hond(en) het avontuur aan.

Sprookjesachtige meren in de buurt van uw accommodatie

Zwitserland heeft meren waar u heerlijk kunt zwemmen en wandelen. De hond zal u daar zeker graag bij vergezellen. Het Meer van Genève ligt op de grens met Frankrijk en er is van alles te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Kasteel van Chillon of ga naar de stad Genève. Natuurlijk kunt u ook de voorkeur geven aan de vrije natuur. Een andere aanrader is het Meer van Zürich. Hier wordt volop aan watersport gedaan en u kunt er bijvoorbeeld een zeilboot huren. Vraag voor de zekerheid wel even na of uw viervoeter ook mag inschepen bij dit ontspannen tochtje.

Vakantie met de hond in Zwitserland, de horeca is verdeeld

Misschien heeft u al besloten tijdens uw vakantie met de hond in Zwitserland de maaltijden te gebruiken in uw vakantiewoning. Tenslotte heeft u gekozen voor een eigen huisje, omdat dit een grote mate van vrijheid biedt. Maar wellicht wilt u ook wel eens een hapje buiten de deur eten en dan niet uw viervoetige metgezel alleen in het appartement laten. De horeca in Zwitserland is op dit punt vergelijkbaar met die in ons land. In het algemeen vindt men het onprettig als u wordt vergezeld door een hond, zelfs als deze goed is afgericht. Het is dan ook verstandig om gewoon vooraf te overleggen dan wel te informeren welke restaurants er geen bezwaar tegen hebben en onder welke voorwaarden u de hond mee kunt nemen. Vergeet op vakantie echter nooit dat u en uw trouwe kameraad gasten zijn in een vreemd land en respecteer de plaatselijke gebruiken op dit punt.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe