Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Uw vakantie met hond op Texel

Accommodaties voor u en de hond: hondenparadijs Texel

Nergens anders kunt u beter genieten van de ongerepte natuur, ver weg van drukte en stress dan tijdens een vakantie met uw hond op Texel. Op dit Waddeneiland is het water van de Noordzee nooit ver weg en geniet u van de authentieke Nederlandse natuur. Bovendien gaan honden en Texel hand in hand. Alle faciliteiten zijn er voorhanden, zo ook in de vakantiewoningen van Casamundo. Met vakantiehuis toegestaan voor honden op Texel heeft u de ideale uitvalsbasis om eropuit te trekken met uw trouwe kameraad.

De vakantievreugde met uw hond op Texel begint namelijk al op weg naar uw vakantiehuis. Op de veerboot vanuit Den helder waait de zilte lucht door uw haren en de vacht van uw huisdier. De boottocht duurt ongeveer een kwartier en is het gezellige begin van uw vakantie met hond op Texel.

Het is niet ver reizen naar Texel, toch voelt u zich hier echt op vakantie. Juist daarom is Texel een goede vakantiebestemming voor een acocommodatie met de hond: uw huisdier krijgt geen lange reistijden te verduren maar waant zich ter plekke vrij van het drukke vasteland. 

De natuur voor uw huisdier op Texel: tussen bos en strand

Wie aan een vakantie met hond op Texel denkt, zal al snel denken aan lange wandelingen door de duinen of op het strand. Op grote delen van het eiland kan uw hond onaangelijnd zijn energie kwijt. Ondanks de geringe oppervlakte, kan het landschap divers genoemd worden. U loopt zo van de lange zandstranden richting de groene bossen. Alleen in natuur- en duingebieden is dit noodzakelijk, vanwege de aanwezigheid van vele andere diersoorten.

Het eiland heeft een unieke uitstraling, met de heuvelachtige binnenlanden, de prachtige zandstranden en de pittoreske dorpjes. Even uitwaaien op Texel is niet alleen voor mensen heerlijk, maar ook voor dieren. Op dit diervriendelijke Waddeneiland zoekt u natuurlijk een bijpassend vakantiehuis op Texel, toegestaan voor honden. Huur een vakantiehuis met nog veel meer faciliteiten zodat uw diervriendelijke vakantiehuis op Texel past bij uw gezin. Zoek bijvoorbeeld naar een luxe villa met hond op Texel met tuin, zodat zelfs de grootste hond zich vrij voelt. Of ga op vakantie met de hond op een vakantiepark in Texel.

Texel is het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden, maar toch kleinschalig. Het eiland is ontzettend gevarieerd en wordt soms wel ‘Nederland in het klein’ genoemd, omdat je hier alle Nederlandse landschappen terugvindt. In het westen zijn er duinen en bossen, in het noorden en zuiden zijn er polders, in het oosten is er de Waddenzee en in het midden van het eiland is heuvelachtig. 

Toch is het Waddeneiland meer dan een verzameling typisch Nederlandse landschappen alleen. Veel plekken op Texel zijn uniek, zoals De Slufter. Dit is een uitgestrekte vallei waar de zee binnen kan stromen en zeldzame planten groeien. De grote Mokbaai in het zuiden en de eindeloze Hors, een zandvlakte met jonge stuifduinen niet ver van de Mokbaai, zijn andere unieke Texelse landschappen. Hier is het heerlijk wandelen.

Waar vindt u nou een betere wandelomgeving voor uw hond dan door deze stille, ruige gebieden of over het zandstrand?

Welk Texels dorp past bij u en uw hond?

Vakantie met hond Texel

Verspreid over het eiland vindt u accommodaties voor hondenbezitters. Elk Texels dorpje heeft zijn eigen charme. Zoals Den Hoorn met het witte kerkje, Oosterend met z'n nauwe, kromme straatjes en het grootste Texelse dorp Den Burg met z'n historische gevels.

Het dorp De Westen ligt tegen het Nationaal Park Duinen van Texel aan, in het zuidwesten van Texel. Of vier vakantie met de hond in De Koog, in het Westen van Texel.
De Cocksdorp ligt op de noordelijke kop van Texel. Bezoek hier de gezellig markt, of struin langs de winkeltjes en restaurantjes. Bovendien is het uitzicht op de Waddenzee vanaf De Cocksdorp prachtig.

In Oudeschild in het zuidwesten kunt u de beste vis kopen. Want lekker eten en drinken, dat hoort ook bij een verblijf op Texel. Het Texelse lamsvlees is wereldberoemd en het Texelse bier, gebrouwen door eilanders, proef u overal op de tap. Een vakantie op Texel is puur ontspannen, niet alleen voor uzelf maar ook voor uw hond. Watn in de meeste cafeetjes, restaurants en paviljoentjes is uw hond bovendien gewoon welkom. Trouwens, op het eiland worden ook hondentrainingen en -workshops gegeven. Dat behoort dus ook tot de mogelijkheden tijdens uw verblijf op dit Waddeneiland.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!