Telefoon
-
gratis oproep
België

Vakantie met de hond op Terschelling: diervriendelijk!

Verander zoekopdracht

Vakantie met de hond op Terschelling: diervriendelijk!

Vakantie met de hond op Terschelling is genieten van alles wat dit bijzondere Waddeneiland te bieden heeft. Het is een van de grotere Waddeneilanden met een aantal gezellige dorpen. De aankomst op het eiland is al uniek, Terschelling is namelijk de enige haven in Nederland die in een natuurlijke baai ligt. Ondanks de uitgestrekte natuurgebieden, is Terschelling ook een eiland dat bruist. Gezellige horecagelegenheden en tal van evenementen zorgen dat er genoeg leven op het eiland is. Toch heeft men bij een verblijf in een vakantiewoning op Terschelling altijd de keus om de drukte of de rust op te zoeken. 80% van het eiland bestaat namelijk uit prachtige natuur, er is dus plek voor iedereen. Ook voor de hond!

Tijdens een vakantie met de hond op Terschelling kan ook de hond genieten

Terschelling is niet alleen een ideale plek voor een gezinsvakantie, ook voor honden is een vakantieverblijf op Terschelling een heerlijke plek. Hier kunnen ze lekker rennen over het strand en door het bos. In de polders en binnen de bebouwde kom moet de hond wel aangelijnd zijn, maar verder zijn er genoeg plekken waar de trouwe viervoeter ook eens lekker uit kan waaien. Check voor de overtocht wel even op de website van de rederij de voorwaarden voor de overtocht. In de geselecteerde vakantiewoningen voor een vakantie met de hond op Terschelling is uw dier van harte welkom. In het comfortabele vakantiehuis of appartement vindt u een perfecte tijdelijke thuisbasis voor u, uw reisgenoten en uw huisdier.

Rondom uw accommodatie vindt u alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie

Bij aankomst op het eiland wordt uw blik direct gevangen door de imposante vuurtoren De Brandaris. Wandelen of fietsen is de ideale manier om het eiland te verkennen. Verspreid over het eiland liggen ruim 200 kilometer aan onverharde wandelpaden, gemarkeerd of ongemarkeerd. Daarnaast is er nog ruim 70 kilometer aan fietspaden, dus u heeft aardig wat te ontdekken. De prachtige natuur zal u keer op keer verbazen. Een wandel- of fietskaart is op verschillende plekken te verkrijgen. Vaak kunt u vanuit uw accommodatie op Terschelling al aan een heerlijke wandeling beginnen met de hond. De vraag is alleen: loopt u naar het levendige westen of naar het ruige en rustige oostelijke deel van het eiland. Of misschien gaat u alleen een blokje om, dat kan natuurlijk ook. De stranden liggen voornamelijk aan de noordkant van het eiland. In totaal is er 30 kilometer aan strand, met soms een breedte van wel 500 meter. Natuurlijk geeft die uitgestrekt kustlijn tal van mogelijkheden voor watersporten, relaxen op het strand, paardrijden of vliegeren. Maar ook gewoon lekker rennen of zwemmen met de hond is mogelijk.

Een vakantie met de hond op Terschelling biedt genoeg vertier

West-Terschelling is de hoofdstad van het eiland en hier zijn ook de belangrijkste attracties te vinden. Behalve de vuurtoren de Brandaris zijn er een aantal musea, het hoogste punt Kaapduin en het vertrekpunt voor verschillende rondvaarten of wadlopen. Natuurlijk kunt u tijdens uw verblijf in een huisje op Terschelling ook een van de andere Waddeneilanden bezoeken. Vlieland en Ameland zijn de buren. Maar u hoeft niet echt van het eiland af om een heerlijke vakantie te hebben. Terschelling heeft alles voor het hele gezin én de hond.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe