Telefoon
-
gratis oproep
België

Vakantiehuisjes aan zee in Spanje: je eigen stukje costa

Verander zoekopdracht

Vakantiehuisjes aan zee in Spanje: je eigen stukje costa

De Spaanse costa's zijn al decennialang één van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Het klimaat is er zowel in het voor- als naseizoen lange tijd aangenaam en in het hoogseizoen is het vooral de combinatie van zon, zee en strand die velen van ons trekt. Wilt u genieten van uw vakantie in een echte luxeaccommodatie met bijzonder veel privacy? Boek dan bij CASAMUNDO één van onze ruime vakantiehuisjes aan zee in Spanje. Ook in een appartement aan zee beslist u elke dag opnieuw zelf hoe uw dag eruit gaat zien. Wilt u een dag naar het strand of gaat u de cultuur van de grote Spaanse steden opsnuiven? Spanje biedt u een zeer groot aantal bezienswaardigheden. Neem de tijd om ze te ontdekken en tel uw zonvakantie vanzelf naar een hoger plan.

Vakantiehuisjes aan zee in Spanje - de basis voor een ontdekkingsreis

Welkom in Spanje! U heeft gekozen voor een van onze vakantiehuisjes aan zee in Spanje. Wilt u vandaag uw huisje achter u laten om de rijke Spaanse cultuur en historie te ontdekken? Als u aan de Costa Brava in het noorden verblijft, dan is het slim om een dagtrip naar Barcelona te plannen. De verrassende kathedraal La Sagrada Familia moet u echt gezien hebben. Ook een wandeling door Parc Güell, eveneens ontworpen door de wereldberoemde architect Gaudí, mag niet aan uw bezoek ontbreken. Shoppen en tapas nuttigen, dat doet u uiteraard aan de Ramblas. Houdt u van kunst? Gaat u dan zeker naar Figueras om het museum van Salvador Dalí te bewonderen. Als u echter in het zuiden van Spanje verblijft, heeft u ook een aantal interessante bezienswaardigheden.

Spanje bewonderen vanuit uw accommodatie in het zuiden

Als u één van de vakantiehuisjes aan zee in Spanje aan de Costa del Sol heeft gehuurd, dan zit u zeker gebeiteld. Vanuit uw vakantiehuis moet u beslist een bezoek brengen aan het Alhambra. Dit paleizencomplex is ooit gebouwd door de Moren, toen grote delen van Spanje onder het sultanaat vielen. Nadat de Moren in de vijftiende eeuw uit Spanje werden verdreven, werd het Alhambra het paleis van de Spaanse koningen. Het was hier dat Columbus de opdracht kreeg om via de westelijke route Indië te bereiken. Voor een dagje mondain genieten gaat u het beste naar de chique badplaats Marbella. Wilt u meer te weten komen over de Spaanse wijnbouw? Dan is een bezoek aan Jerez de la Frontera een aanrader.

Bezoek vanuit uw vakantiewoning mooie Spaanse festivals

Spanje is het land van vele interessante festivals waarvan een aantal een religieuze oorsprong hebben. Bent u in Noord-Spanje, dan zou u in Pamplona de 'Ren van de Stieren' kunnen bekijken. Als u lef heeft, doet u gewoon mee. Of u gaat in de laatste week van augustus naar Buñol bij Valencia. Hier wordt het jaarlijkse tomatenfestival gehouden, het grootste voedselgevecht ter wereld. In de regio rond Alicante wordt de bezetting door de Moren en de Reconquista door de christenen herdacht tijdens het spectaculaire festival Cristianos y Moros. Dit is bijzonder leerzaam voor uw kinderen als u een gezinsvakantie in Spanje heeft geboekt.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe