Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Vakantiehuizen aan zee in Kroatië: heerlijke strandvakantie!

Vakantiehuisje aan zee in Kroatië – geniet van de Adriatische kust!

vakantiehuis aan zee KroatieWilt u uw volgende vakantie graag doorbrengen aan één van de vele kuststroken die Europa rijk is? Wij helpen u dan graag bij het vinden van een bij u passende bestemming! Overweegt u bijvoorbeeld eens een vakantiehuis aan zee in Kroatie! De kuststrook van Kroatië heeft een totale lengte van 1777 kilometer, maar ook behoren er een groot aantal eilanden tot het land. Daarnaast heeft de Kroatische kust zeer veel te bieden en is er veel verscheidenheid in landschap, cultuur en gastronomie.

De drie kustgebieden van Kroatie

Kroatie heeft drie regio's gelegen aan de Adriatische zee, Istrië, Kvarner en Dalmatië. Tussen de regio's is zijn er aanzienlijke verschillen in temperatuur. Als u van hoge temperaturen houdt dan is het zuiden van Kroatie geschikter voor een zonvakantie. Wanneer u graag een actieve vakantie wilt dan is het een aanrader om in het noordelijke deel van Kroatie, in Istrië een vakantiehuisje te huren, aangezien hier de temperaturen minder hoog zijn. Dit gebied is vergeleken met de andere twee regio's groenen en hierdoor hebben de stranden vaak grote zonneweides.
De regio Kvarner ligt tussen Istrië en Dalmatie in, niet alleen geografisch maar ook qua landschap en klimaat. Hier vindt u een combinatie van de twee andere aangrenzende regio's. U vindt er de meeste zandstranden van de drie aan de kust gelegen regio's.
De meest zuidelijke regio Dalmatië kent de meeste natuurlijke stranden, heeft de regio ondanks haar hoge temperaturen niet minder groen dan de andere regio's. Dit komt doot de vele naaldbossen die dit gebied heeft. De regio kent een uniek karakter met haar ruige natuur. Een prachtige stad, gelegen in Dalmatië, om in te verblijven tijdens uw vakantie is Dubrovnik. Hier kunt u de oude, ommuurde stad bezichtigen. U zult versteld staan van de unieke ligging en de historische aspecten van deze stad! Bezoekt u eens de 'Katedrala Marijina Uznesenja', de imposante kathedraal van Dubrovnik! Ook kunt u een vakantiewoning aan zee in Kroatie boeken in de voormalig-Romeinse stad Pula. Hier kunt u bijvoorbeeld een Romeins amfitheather bezichtigen, dat nog in een verrasend goede staat verkeerd!

Prachtige eilanden

Ook kunt u een mooi appartement aan zee boeken op één van de eilanden van Kroatie, bijvoorbeeld in Cres of Krk. Op Cres vindt u het gelijknamige stadje, waar u een aantal prachtige, culturele en historische bezienswaardigheden kunt bewonderen! Zo kunt u nog drie stadspoorten uit de 16e eeuw en de kerk van Sint Isidor, uit de 12e eeuw, bezichtigen tijdens uw verblijf in deze stad! Krk, hoofdstad van het gelijknamige eiland, is ook bezienswaardig te noemen. Zo is een bezichtiging van het `Frankopanski Kaštel´ aan te bevelen, maar ook een wandeling door de gezellige haven van Krk valt niet te versmaden! Verder kunt u bijvoorbeeld op de eilanden Korčula en Ugljan een vakantiehuisje aan zee in Kroatië boeken!

vakantiehuis aan zee Kroatie

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!