Verander zoekopdracht

Voel u als een Griekse god tijdens uw vakantie aan zee in Kreta

Kreta is een van de grootste Griekse eilanden en al vele jaren een ware trekpleister voor toeristen die hier komen voor een zonvakantie of een culturele vakantie. Het klimaat van Kreta is bijna het gehele jaar door bijzonder aangenaam. Naast strand, zee en zon staat Kreta ook bekend om zijn indrukwekkende natuurschoon, dat vaak een ruig en woest karakter heeft. De hoofdstad van Kreta is Heraklion en in de onmiddellijke nabijheid kunt u de overblijfselen van een van de oudste beschavingen van Europa bezoeken. Naast grote en mondaine badplaatsen vindt u aan de kust van Kreta ook vele kleine vissersdorpjes met kleine strandjes, waar de tijd stil lijkt te staan. Natuurliefhebbers vinden met name in de ruige binnenlanden prachtige heuvels, valleien en bergen. Wilt u uw vakantie aan zee in Kreta combineren met een duikvakantie, dan kunt u bij veel moderne duikscholen terecht.

Uw vakantie aan zee op Kreta in een charmant huisje

Als u graag tot rust komt en wilt genieten van een welverdiende zonvakantie, dan is het verstandig om bij CASAMUNDO een gezellige eigen vakantiewoning te reserveren. Dan bent u het die uitmaakt of u vandaag een actieve dag plant of juist op het zonneterras van uw vakantiehuis geniet van de Griekse zomerzon. U kunt op Kreta gemakkelijk en goedkoop een auto huren. Het is echter goed om te weten dat langs de snelwegen een speciale baan loopt waar fietsers en ezels zich voortbewegen. Als u daar rekening mee houdt, kunt u in uw huurauto de rest van het eiland ontdekken. Een bezoek aan de Lassithi hooglanden is zeker aan te raden. Nadat u door uitgestrekte velden vol olijfbomen bent gereden, komt u aan bij een grot waar volgens de legendes de Griekse oppergod Zeus is geboren. Een mooie gelegenheid om tijdens een gezinsvakantie uw kinderen kennis te laten maken met de Griekse mythologie.

Geschiedenis en natuurschoon ontdekken vanuit uw accommodatie

Uw vakantie aan zee in Kreta is niet compleet zonder een bezoek aan de historische steden Heraklion en Chania. Vlakbij Heraklion ziet u de overblijfselen van het paleis van Knossos, dat ongeveer in 2000 voor Christus gebouwd. De Minoïsche beschaving die hiervoor verantwoordelijk is, is een van de oudste bloeiende beschavingen van Europa en was actief in het Middellandse Zeegebied voordat de klassieke Griekse beschaving in opkomst kwam. In de stad Chania is het vooral de Venetiaanse haven die veel bezoekers bekoort. U kunt hier echter ook de leukste en meest verrassende winkeltjes van Kreta vinden. Als u goede wandelschoenen heeft meegenomen,is de bekende wandeling door de imposante Samariakloof beslist een aanrader.

Genieten van de gastvrijheid van Kreta

U geniet nog meer van uw vakantie aan zee in Kreta als u 's avonds de gezelligheid van een klein en authentiek Grieks restaurantje opzoekt. De Griekse en Kretenzische keuken staat bekend om zijn smaakvolle en verse ingrediënten. Proef de lokale specialiteiten, leer de diverse Griekse wijnen en aperitiefjes kennen en wie weet wordt u uitgenodigd om met de bevolking de nationale dans sirtaki te dansen. Het huren van een appartement bij CASAMUNDO biedt u veel comfort en rust. Bent u hier met een groepsreis, dan kunt u ook overwegen om een groter huis met zwembad te reserveren.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe