Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Optimaal genieten van een vakantie aan zee in Griekenland

Even helemaal weg in een vakantiehuisje aan zee in Griekenland

Voor een vakantie aan zee is Griekenland een ideale bestemming. Zon, zee en strand vindt u er allemaal, terwijl u er ook voor cultuur en natuur op de goede plaats zit. Een vakantiehuis in Griekenland biedt u dus eigenlijk alles wat u maar zoekt voor een strandvakantie. Ongeveer een derde van de bevolking woont in Athene en diens buitenwijken, in andere delen van het land wonen daardoor weinig mensen. U kunt tijdens uw zomervakantie in Griekenland dus ook eens de drukte verlaten en kiezen voor de rust wanneer u dit wilt!

Griekenland is grotendeels omringd door zee en dat maakt het huren van een appartementje aan de kust van Griekenland dan ook erg aantrekkelijk. Een strandvakantie kan zowel op het vaste land als op één van de vele Griekse eilanden. De kustlijn van het Griekse vasteland is 4.000 kilometer lang, met de kustlijn van alle Griekse eilanden meegerekend heeft Griekenland een kustlengte van maar liefst 15.000 kilometer! U vindt dus beslist een mooie plek aan het strand om een vakantiehuis te huren in Griekenland. Zelfs in het binnenland bent u vaak niet verder dan 100 kilometer van de kust verwijderd. Uitstapjes zijn dus ook makkelijk te maken, mocht u een vakantiewoning in Griekenland op het vasteland boeken.

Genieten op eilanden Rhodos, Kos of Kreta

Met ongeveer 6.000 eilanden biedt Griekenland een grote keuze aan vakantiehuizen aan zee met eilandgevoel. Vooral de eilanden als Kreta, Kos en Rhodos zijn erg populair onder toeristen. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en biedt veel verschillende landschappen in de vier districten waar het authentieke eiland in verdeeld is. Kreta ligt in het meest zuidelijke gebied van Griekenland en vooral de Noordkust van het eiland is een populaire bestemming voor een vakantiehuisje aan zee.  Op Kreta kunt u een strandvakantie combineren met het uitgaansleven. Een van de bekendste Griekse feestbestemmingen is Chersonissos en ligt op Kreta.

Rhodos (officieel als Rodos gespeld) is zeer geliefd met haar afwisselende natuur en tientallen prachtige stranden. Zandstranden bevinden zich vooral in het oosten van Rhodos. Het eiland is een van de meest oostelijk gelegen eilanden van Griekenland en is bereikbaar met vliegtuig en boot. Rhodos stad is de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Deze oude havenstad is UNESCO werelderfgoed en daarom zeker een bezoekje waard tijdens uw strandvakantie.

Vakantie aan zee in Griekenland Het eiland Kos ligt maar 6 kilometer verwijderd van de bekende Turkse badplaats Bodrum, die ook erg populair is onder toeristen. Deze drie eilanden mogen dan het populairst zijn, daarnaast zijn er nog meer eilanden die ook absoluut een aanrader zijn wanneer u een vakantiewoning aan het water huurt. Het noordelijk gelegen eiland Corfu (ook wel geschreven als Korfoe) is veelzijdig en geschikt voor zowel gezinnen met kinderen, jongeren of senioren. Natuurliefhebbers kunnen beter terecht op een van de minder bekende eilanden, zoals Ithaka. Meestal zijn de minder bekende eilanden wat kleiner en hebben ze geen eigen luchthaven. Een vakantie in een villa op een van deze eilanden betekent helemaal tot rust komen en genieten van de omgeving. Het minder bekende Kefalonia is een rustige oase, met een mooie kust en een bergachtig binnenland.

Vakantiehuis aan de heldere zee van Griekenland

De Griekse eilanden staan daarnaast bekend vanwege hun witte zandstranden. Liefhebbers van duiksporten kunnen in het glasheldere water hun hart ophalen. Op veel plaatsen kunnen beginners terecht bij duikscholen. Niet overal is duiken toegestaan: in verband met archeologische vondsten die eerder zijn gedaan, is een aantal gebieden niet toegankelijk voor duikers. Ook qua weer is een strandvakantie in Griekenland een goede keus: Griekenland kent een mediterraan klimaat dat op de eilanden wordt verzacht door een lichte bries vanaf zee. Het gebeurt in de zomermaanden zelden dat de zon achter regenwolken.

Combineer uw strandvakantie met Griekse cultuur

Zonovergoten stranden gaan in Griekenland hand in hand met cultuur of historie. De Griekse oudheid is nooit ver weg van uw Griekse vakantiehuisje aan het strand. Zowel in het kustgebied als ook in het binnenland kunt u (vaak onder leiding van deskundige gidsen) de overblijfselen zien van de eerdere beschavingen. Op verschillende eilanden, waaronder Kos en Kreta, zijn ruïnes te vinden.

Ook de Griekse hoofdstad Athene ligt aan het water. Deze zou u zeker een keer moeten bezoeken, al is het alleen nog maar om de schitterende cultuur en rijke historie op te snuiven.  Een van de belangrijkste gebouwen uit het verleden is het Parthenon in Athene. Deze tempel uit ongeveer 450 v. Chr. vormt onderdeel van een complex van gebouwen op de Akropolis, de Tafelberg. Hoewel het Parthenon uit 450 v. Chr. stamt, zijn er restanten gevonden van bebouwing uit de periode tussen 2000 en 1200 v. Chr. 

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!