Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Valencia

Optimaal genieten van de prachtige stad Valencia

Als u nog op zoek bent naar een leuke stad om voor een stedentrip, overweeg dan de historische en gezellige stad Valencia! Deze stad ligt in het oosten van Spanje. Als mensen een bestemming in Spanje zoeken voor stedentrips, denken ze vaak meteen aan Barcelona of Madrid, en komen andere steden niet in de gedachten voor. Valencia is een uitstekend alternatief voor deze steden, aangezien het iets minder toeristisch is, maar steeds populairder wordt. Valencia heeft cultureel veel te bieden, maar ook op het gebied van ontspanning is er genoeg te doen. Een stedentrip naar Valencia is een echte aanrader en zal u zeker verbazen!

Cultuur snuiven tijdens een weekend in Valencia

Valencia is een van de mooiste steden die gelegen is aan de Middellandse Zee. De Spaanse stad die meer dan 800.000 inwoners heeft, is de hoofdstad van de gelijknamige regio Valencia. De stad is gelegen aan de Costa del Azahar en is zeer uitnodigend voor een stedentrip of een weekend in Valencia.
De stad heeft zowel een zeer historisch gedeelte als een modern gedeelte, en beide gedeeltes zijn de moeite waard om te bezoeken wanneer u een appartment huurt in deze Spaanse stad. In zowel het oude als het nieuwe gedeelte zijn meerdere bijzondere bezienswaardigheden te vinden die het bezoek zeker waard zijn. In het centrum van de stad staat de Kathedraal van Valencia, die gebouwd is tussen 1262 en 1356. De kerk is gewijd aan de heilige maagd Maria, en gebouwd in zowel de romaanse, barok- en gotische stijl. In de kathedraal zijn verschillende kunstschatten te vinden zoals schilderijen van Francisco Goya en de heilige graal.

Een ander imposant historisch gebouw die te vinden is in de stad is La Lonja de la Seda. Dit is de zijdebeurs van Valencia, en stamt uit de 15e eeuw. Het gebouw ligt aan de Plaza del Mercado en staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het complex werd gebouwd tussen 1482 en 1548, wat bekendstaat als de “gouden eeuw” van Valencia.
Tot aan de 19e eeuw werd Valencia omringd door een stadsmuur, maar deze staat tegenwoordig niet meer. De enige overblijfselen van de muur zijn 2 poorten, namelijk de “Torres de Quart” en de “Torres de Serranos”. Deze torens zijn niet afgebroken toen de muur werd neergehaald omdat ze beiden een functie hadden. De Torres de Quart werd niet afgebroken omdat het nog een defensieve functie had, en de Torres de Serranos werd niet afgebroken omdat deze poort nog dienst deed als gevangenis. De Torres de Quart is tevens de poort waardoor Napoleon Bonaparte de stad binnenkwam, en er zijn dan ook nog gaten te zien die door de Franse kanonskogels veroorzaakt zijn.

Valencia heeft ook een modern stadsdeel, dat zich vormt buiten de historische stadspoorten. Mocht u een weekend in een appartement in Valencia doorbrengen, dan is zowel het oude deel van de stad als ook het moderne deel zeker een bezoek waard. In dit deel van de stad staat het “Ciutat de les Arts i les Ciències”. Dit complex bevat culturele en wetenschappelijke musea en bevat onder andere een operagebouw en centrum voor podiumkunsten, een wetenschapsmuseum, een planetarium en een groot openlucht oceanografisch park. L'Oceanogràfic, zoals het aquarium oceanografisch park heet, is het grootste aquariumcomplex van Europa en bevat 40.000 dieren van 500 verschillende soorten.
Een van de leukste en aangenaamste manieren om deze mooie bezienswaardigheden te bekijken en de stad te verkennen is door middel van een bicycle tour. Een fiets kunt u huren bij een verhuurbedrijf en een gids zal u rondleiden door het centrum.

Ontspannen

Tijdens een stedentrip in Valencia zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg mogelijkheden om van het mooie weer te genieten. Valencia ligt aan de Costa del Ahazar, en heeft haar eigen stadsstranden. In totaal is er 15 kilometer strand bij de stad, wat onderverdeeld is in 6 verschillende stranden. U heeft dus de mogelijkheid om lekker te zonnen en zwemmen aan het strand wanneer u een vakantiehuis in Valencia boekt. Ook kunt u natuurlijk op een van de vele terrasjes lekker wat drinken of eten. Een van de gerechten die u zeker geproefd moet hebben in de stad, is paella. Valencia is de geboorteplaats van dit gerecht, en het wordt dan ook erg veel gegeten.

Al met al kunt u een heerlijk weekendje vanuit uw appartement in Valencia beleven waarbij erg veel te doen is. U kunt zowel het oude deel alsook het moderne gedeelte bezoeken, genieten van het weer aan het strand of op een terrasje, en voor de shopliefhebbers zijn er ook erg veel winkels. Een bezoek aan de Calle Poeta Querol is dan een echte aanrader. Dit is de grootste winkelstraat van Valencia. Wanneer u het nachtleven van Valencia graag wilt beleven is de buurt El Carmen een aanrader, wat dichtbij de jachthaven ligt.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!