Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00


Onze openingstijden over Pinksteren:

 

20.05.2018: gesloten
21.05.2018: gesloten

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Praag - Geniet in de hoofdstad van Tsjechië

Prachtige, historische stad

Als u even heerlijk weg wilt, maar toch naar een erg interessante stedentrip wilt maken, boek dan een stedentrip naar Praag. Deze stad ligt in Tsjechië, en heeft voor iedereen wel iets te bieden, voor dichters, muziekfanaten, verliefde mensen en natuurlijk de kunst- en cultuurliefhebbers.
De stad ligt omringd door de regio Midden-Bohemen, centraal gelegen in het land.
De stad wordt wel eens vergeleken met een groot openluchtmuseum. Doordat Praag vrijwel niet aangetast tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de stad nog steeds te bewonderen in zijn historische glorie, en is Praag sinds de val van het ijzeren gordijn één van de grootste toeristische trekpleisters van Europa geworden. Erg veel toeristen boeken tegenwoordig stedentrips naar Praag, aangezien er veel te zien, en er een gezellige sfeer hangt.
Door het grote aantal historische gebouwen die van culturele waarde zijn staat de binnenstad sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag heeft de bijnaam “de stad van de honderd torens”.
Tijdens een weekend in Praag kunt u de prachtige sfeervolle straatjes en steegjes verkennen te voet, en de nostalgie proeven. Ook heeft u de mogelijkheid om tijdens een wandeling de bijnaam van de stad werkelijkheid te zien worden, aangezien er 550 torens te vinden zijn.

Geschiedenis en cultuur snuiven tijdens een weekend in Praag

Waar u ook loopt, elk gebouw is erg historisch en straalt geschiedenis uit. De bouwstijlen van de gebouwen in Praag is erg divers. Zo zijn er gebouwen te vinden die in de barokke stijl gebouwd zijn, maar ook in de gotische, jugendstil en brutalistische stijl. Er zijn verschillende bijzondere bezienswaardigheden in de stad te vinden, waarvan een aantal erg indrukwekkend zijn. Op het oudestadsplein, ookwel het Staroměstské náměstí  geheten staat het oude raadhuis dat rond het jaar 1388 gebouwd werd. Aan dit raadshuis bevindt zich één van symbolen van Praag, namelijk het astronomisch uurwerk. Dit uurwerk is erg bijzonder, en trekt jaarlijkst veel toeristen. Het oudste deel van het uurwerk stamt uit de 15e eeuw, en de laatste toevoeging werd gedaan in 1865.

Tijdens een wandeling door Praag komt u ongetwijfeld langs de beroemde brug van Praag, namelijk de Karelsbrug. Deze brug werd gebouwd rond 1357 en heeft een lengte van 516 meter. Er staan 30 standbeelden, waarvan de meeste in 1700 gemaakt zijn in de barokstijl. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers, verbindt de oude stad met de wijk Malá Strana en ligt over de Moldau.

Een van de meest bijzondere kerken die in Praag te vinden is, is de Sint-Vitruskathedraal. Deze kathedraal is onderdeel van de Praagse Burcht, wat een bezienswaardigheid opzich is. Deze burcht is de grootste ter wereld en werd in de 9e eeuw op de heuvel en burchtwijk Hradčany gebouwd.
De Sint-Vitruskathedraal werd in 1344 gebouwd ter vervanging van een kerk in de romaanse stijl. Er werd in totaal ongeveer 600 jaar gebouwd aan de kathredraal, en is in verschillende stijlen gebouwd over de jaren heen.
In de burcht ligt ook het “gouden straatje” wat tevens een van de bijzondere bezienswaardigheden is. Dit straatje heeft een aantal vakwerkhuizen, waarvan één van de huizen bewoond werd door de schrijver Franz Kafka.

Er zijn ook vele musea in de stad gevestigd die u zou kunnen bezoeken. Zo is het Nationaal Museum een echte aanrader. Het museum heeft een collectie van miljoenen objecten en heeft verschillende afdelingen zoals Prehistorie, Archeologie, Etnografie, Munten en Theater. Het hoofdgebouw van het museum bevindt zich aan wenceslasplein.

Ontspanning

Niet alleen de geschiedenis en cultuur in Praag is interessant. Ook kunt u tijdens een weekendje in Praag ervoor kiezen om bijvoorbeeld de dierentuin te bezoeken met het hele gezin. Het park ligt in de wijk Troja en heeft een oppervlakte van 50 hectare. De dierentuin heeft ongeveer 4.600 verschillende dieren van 630 verschillende soorten. Tijdens een stedentrip in Praag heeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om op één van de vele terrasjes of in een van de vele restaurants iets te gaan drinken of eten. Daarnaast is het nachtleven van Praag ook erg bruisend, en zeker een optie voor in de avonduren. In het centrum is de Alcohol Bar te vinden, een bar die een drankenkaart van 80 pagina´s heeft.

Als u een stedentrip naar Praag boekt staan u een paar zeer interessante en actieve dagen te wachten waarbij u zeer veel kunt gaan bezichtigen en beleven. Mocht u een andere stad in de omgeving willen verkennen en even ontsnappen aan de toeristendrukte, bezoek dan Pardubice, die op ongeveer een uur afstand ligt met het openbaar vervoer.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!