Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00


27.04.2018: gesloten

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Een stedentrip naar de wereldstad New York!

Bent u nog niet in New York geweest? Wellicht heeft u wel een idee hoe de stad er ongeveer uitziet aangezien veel Amerikaanse series in New York worden opgenomen. Alhoewel deze series vaak wel een beetje overdrijven, valt er zeker veel van deze series te herkennen in deze levendige stad. Enkele voorbeelden zijn de vele gele taxi's die de stad kent, de hoge skycrapers of de vele gebouwen met ongelofelijk veel reclame.  New York is de grootste stad van de Verenigde Staten met zo'n 10 miljoen inwoners. Daarnaast is de bruisende stad ook een van de meest belangrijkste steden ter wereld op het gebied van onder andere financiën en mode. De stad kent een bepaalde sfeer die vriendelijkheid en energie uitstraalt en u absoluut een onvergetelijke indruk zal geven wanneer u een stedentrip naar deze energierijke stad maakt!

New York en haar hoogte punten

New York is verdeeld in vijf wijken, genoemd Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island en de Bronx. Hiervan is Manhattan de bekendste en het hart van de stad. Hier bevindt zich Times Square, ook wel het middelpunt van de wereld genoemd. Op het plein komen twee bekende straten samen, 7th Avenue en Broadway. Waarom is dit punt dan 'het kruispunt' van de wereld? Door alle reclameborden, vele toeristen, de herkenbare plaatsen uit de vele films en de gezellige sfeer die er heerst. Naast dit middelpunt, heeft Manhattan ook een 'hoogtepunt' van 381 meter; de Empire State Building. Dit gebouw staat symbool voor de stad New York en kan bezocht worden om een fantastisch uitzicht over de stad te bewonderen. Een van de mooiste gebouwen om te bezoeken is de Chrysler building en ook zeer goed zichtbaar vanaf de Empire State Building. Ondanks dat het uitzicht vanaf dit magnifieke gebouw zeer indrukwekkend is, mist u eigenlijk het mooiste: het Empire State Building zelf! Iets minder bekend maar ook zeker de moeite waard en met zicht op de mooie Empire statue Building is Top of The Rock. Ook hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad, met onder andere uitzicht op Central Park. Wanneer u deze hoogtes bekeken hebt, is het Grand Central Terminal ook een echte aanrader. Dit is het hoofdtreinstation van New York en ook de grootste ter wereld.
Brooklyn heeft een licht Nederlands tintje, aangezien de naam een verbastering is van het Nederlandse Breukelen. Brooklyn is groter dan Manhattan maar veel minder dichtbevolkt. Om een goed beeld van dit gebied te krijgen is het een aanrader om een rondleiding met een gids te maken, aangezien de wijk zeer groot is. Op deze manier krijgt u de beste plekjes te zien. Een aantal hoogtepunten zijn, DUMBO, Williamsburg en Long Island City. De wijk Queens is absoluut een aanrader om de skyline van Manhattan te bezichtigen vanuit het Gantry State Park. Daarnaast is een bezoek aan het Flushing Meadows Corona Park een aanrader. Dit is het tweede grootste park van New York na Central Park.
Staten Island is niet het meest populaire gebied van New York, alhoewel er toch genoeg te zien valt. U kunt bijvoorbeeld de gratis veerpont van Manhattan naar dit gebied nemen en genieten van de Skyline van Manhattan met goed zicht op het Vrijheidsbeeld. Op het gebied van sport en natuur is dit een uitstekende wijk! Voor de honkbal liefhebbers onder ons is de wijk Bronx met het honkbalstadium van de thuisploeg New York Yankees een aanrader om te bezoeken. Daarnaast is het ook goed vertoeven in het grootste winkelcentrum van New York de bay Plaza Shopping Center of de Botanical Garden.

Beleef het New York gevoel!

Voor een stedentrip zijn dit een aantal hoogtepunten in de stad. Dan nog niet eens gesproken over de winkelmogelijkheden en de vele goed restaurants die de stad kent. Om een compleet beeld van de stad te krijgen heeft u aan een weekend niet genoeg, waarschijnlijk is ook een week nog steeds te kort voor deze bijzondere stad. Om toch in korte tijd iets mee te krijgen van de cultuur, is het een aanrader om bijvoorbeeld het museum van Modern Art of een theatershow in Broadway the bezoeken. Mocht u de nachtsfeer van de metropool willen ervaren, dan zult u zeker niet teleur worden gesteld met de vele cafés, kroegen en nachtclubs. Om te kunnen begrijpen wat voor speciale sfeer deze stad met zich meedraagt moet u New York een keer bezocht hebben. Het gevoel dat je in een werelstad bent en op een filmset loopt in 'The city that never sleeps'.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!