Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Napels - Proef de echte Zuid-Italiaanse sfeer

Prachtige historische stad

Bent u op zoek naar een leuke bestemming voor een paar dagen? Dan moet u zeker een stedentrip naar Napels in overweging nemen! Napels is een typisch Zuid-Italiaanse stad, en dat is ook zeker te merken. De mensen zijn er erg gepassioneerd, het klimaat is aangenaam en het straatbeeld is erg druk. Napels is een havenstad in de regio Campanië, is de derde stad van Italië en heeft een zeer rijke geschiedenis.

Bezienswaardigheden bezichtigen tijdens weekend in Napels

Als u ervoor kiest een weekend in Napels door te brengen, bevindt u zich in een stad die barst van de bezienswaardigheden! De stad heeft een zeer rijke geschiedenis en er is dan ook prachtige kunst en cultuur te vinden. De historische binnenstad van Napels staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is tevens de grootste historische binnenstad van Europa. Enkele beroemde bezienswaardigheden in de stad zijn het Palazzo Reale, het Castel Nuovo en de kathedraal.
Het Palazzo Reale is een paleis dat stamt uit de 17e eeuw wat tegenwoordig een museum huisvest en een toeristische trekpleister is. Het Castel Nuovo is een middeleeuws kasteel in het centrum van Napels. Het kasteel stamt uit de 13e eeuw, en is met zijn imposante grootte en mooie ligging één van de meest bijzondere bouwwerken uit de stad.

Een van de andere bijzondere bezienswaardigheden die te vinden is, is de kathedraal van Napels. Deze katholieke kathedraal is de belangrijkste kerk van de stad en Zuid-Italië, en het is de zetel van de Aartsbisschop van Napels. De kerk stamt uit de 13e eeuw, en staat ook wel bekend als “Cattedrale di San Gennaro”, naar Januarius van Benevento, de beschermheilige van Napels.

Ook is er een groot aanbod aan musea, zoals bijvoorbeeld het Museo Archelogico Nazionale, wat één van de belangrijkste archeologische musea ter wereld is. In dit museum worden verschillende vondsten tentoongesteld die gevonden zijn in Pompeï en Herculaneum.

Als u de stad op een unieke manier wilt bekijken kunt u naar de top van de berg Capodi gaan. Vanaf deze berg heeft u een prachtig uitzicht over de stad en kunt u ook een deel van de Vesuvius zien, de vulkaan die in 79 na Christus de stad Pompeï bedekte met een laag as en hiermee een van de bestbewaarde Romeinse steden maakte.

Ontspanning en vermaak

Naast cultuur snuiven zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden om tijdens een weekendje in Napels te ontspannen en uzelf te vermaken. Zo kunt u in Napels uitstekend shoppen. Er is een aanbod aan winkels van grote merken en veel markten met goedkope kleding.
Ook voor heerlijk eten en drinken kunt u in Napels goed terecht. In de vele restaurants en cafés zijn veel typisch Italiaanse gerechten te vinden die uit deze stad komen, of erdoor bekend zijn geworden. Voorbeelden van deze gerechten en dranken zijn onder andere pizza, spaghetti, italiaans ijs en ook espresso.
Na een lange dag shoppen en lekker eten in één van de vele restaurants heeft u de mogelijkheid er voor te kiezen om het uitgebreide uitgaansleven in Napels te ontdekken. Verspreid door de stad liggen verschillende buurten met cafés, discotheken en clubs die tot diep in de nacht open zijn.

Ook voor voetballiefhebbers is Napels zeer interessant. De voetbalclub SSC Napoli speelt haar thuiswedstrijden van de Serie A in het Stadio San Paolo, het op twee na grootste stadion van Italië. Alleen het San Siro in Milaan en het Stadio Olimpico in Rome zijn groter dan het Stadio San Paolo.

Een stedentrip naar Napels is zeker de moeite waard! De stad is heel erg historisch en heeft erg veel te bieden op het gebied van cultuur, maar ook zeker op het gebied van ontspanning en vermaak.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!