Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00


27.04.2018: gesloten

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Lissabon

Een stedentrip naar Lissabon – Genieten in de Portugese hoofdstad

Als u op zoek bent naar een prachtige stad vol met cultuur en geschiedenis om een paar dagen door te brengen, boek dan een stedentrip naar Lissabon. Deze stad ligt in Portugal en is de hoofdstad van het land. Vrijwel alles is binnen handbereik, namelijk winkels, cultuur, geschiedenis en het strand. Lissabon ligt op de rechteroever van de rivier de Taag en vlakbij de Atlantische Oceaan, en is de meest westelijke grote stad van het continentaal Europa.

Als u ervoor kiest om een weekendje in Lissabon door te brengen zult u gecharmeerd raken van het vriendelijke volk, de schoonheid van de historische gebouwen in de stad en de prachtige fadomuziek die in speciale restaurantjes en fadohuizen gespeeld wordt.
De fado is het Portugese levenslied dat vroeger alleen in armoedige kroegen en bars gespeeld werd. Vanaf de 20e eeuw werd de muziek vaker erkend als echte zangkunst, en wordt tegenwoordig vaak in uitgaansgelegenheden ten hore gebracht. Voor veel Portugezen kunnen ze in deze zangkunsten zowel hun verdriet, blijheid en andere emoties kwijt.

Cultuur, geschiedenis en ontspanning tijdens een weekend in Lissabon

De stad heeft op het gebied van gechiedenis en cultuur erg veel te bieden, en u kunt de vele bezienswaardigheden te voet erg goed verkennen. Een stadswandeling neemt u langs de verschillende bijzondere gebouwen en pleinen die de stad rijk is. Het hoofdplein van Lissabon is het Pedro IV- plein, maar staat beter bekend als “Rossio”. Dit plein is al eeuwenlang het centrum, en vroeger was het de plek waar executies, demonstraties, ontmoetingen en stierengevechten plaatsvonden. Op het plein staat een zuil met een standbeeld van de koning van Portugal in de 19e eeuw, namelijk Peter I van Brazilië, een grote fontein, en aan het plein bevindt zich de Dominicanenkerk Santa Justa.

In een voorstad van Lissabon, Santa Maria de Belém bevinden zich de grootste bezienswaardigheden van de stad, namelijk het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém. Beide gebouwen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
In 1502 werd begonnen met de bouw van het klooster, en het klooster is waarschijnlijk gebouwd als dank aan de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, die een geslaagde Indiëreis had waardoor koning Manuel I de rijkste koning van Europa werd. In de kerk van het klooster ligt de koninklijke familie begraven, en daar is ook het graf van Vasco da Gama te vinden.

Ook de Torre de Belém is één van de belangrijkste historische gebouwen van Lissabon. Deze toren is officieel een verdedigingstoren die in de 16e eeuw werd opgericht om de ontdekkingstochten van Vasco da Gama te herdenken, en voor verdediging. De toren heeft een uniek uiterlijk, en heeft verschillende stijlen, zoals de Manuelstijl voor de versieringen van de toren en de wachttorentjes met koepels in de Moorse stijl.

In de wijk Alfama, een oude volkswijk die bestaat uit veel stijle straatjes, trappen en steegjes kunt u ook heerlijk wandelen. In deze wijk bevindt zich de Kathedraal van Lissabon, een erg bijzondere kerk. Met de bouw van de kathedraal is begonnen in 1147, en deze kerk is over de jaren heen vaak aangepast, en heeft veel aardbevingen overleefd. Ook is er de mogelijkheid om vele musea te bezoeken in de stad, en u kunt heerlijk wandelen in de parken.

Mocht u veel bezienswaardigheden bekeken hebben tijdens uw weekend in Lissabon, en even heerlijk willen ontspannen, dan is er ook de mogelijkheid om een van de vele terrasjes op te duiken en uit te rusten onder het genot van een drankje. Het weer in Lissabon is erg gunstig het hele jaar door, waardoor u vrijwel altijd op een terrasje kunt genieten. Veel van deze terrasjes en restaurants bevinden zich in de wijk Bairro Alto, wat ten westen van de Baixa ligt.
De stad Lissabon ligt aan de Costa de Lisboa, waardoor er ook de kans is om een dagje aan het strand door te brengen en te zonnen en zwemmen.
Mocht u aan de drukte willen ontsnappen en richting een natuurpark in de omgeving willen gaan, dan kunt u naar Sintra reizen, die interresant is en aan de rand van het Sintra-Cascais Natuurpark ligt.

Al met al is een stedentrip naar Lissabon een echte aanrader. U kunt in de stad zowel cultuur snuiven, genieten van het prachtige weer en de echte Portugese sfeer proeven.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!