Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Kopenhagen - Prachtige historische stad

Ontdek de hoofdstad van Denemarken

Een paar daagjes weg gaan om even lekker te ontspannen en om te onsnappen aan de drukte om u heen is de perfecte manier om helemaal opgeladen weer thuis te komen. Als u een prachtige bestemming zoekt die niet te ver van huis is en toch erg rustig, dan is een stedentrip naar Kopenhagen de perfecte bestemming voor u!
Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken, en heeft zowel op cultureel als op gebied van ontspanning veel te bieden. Kopenhagen is het culturele en economische centrum van Denemarken en ligt aan de oostkust op het eiland Seeland.

Ontspanning en winkelen tijdens een weekend in Kopenhagen

Kopenhagen is een erg populaire stad om te bezoeken, en heeft in elk seizoen een totaal ander beeld en laat een echte indruk op u achter. De stad ligt vol met talloze restaurants en cafés waar u heerlijk iets kunt eten of drinken. Daarnaast is er ook een erg groot aanbod aan winkels in Kopenhagen. Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een weekend in Kopenhagen. In het gebied rondom Strøget ligt het grootste winkelgebied van Kopenhagen, en is één van de populairste gebieden in de stad. Er is een enorm aanbod aan winkels rondom de Strøget, verschillend van dure kledingwinkels tot goedkope kledingwinkels, antiekwinkels, juweliers, souvenirswinkels en sportwinkels. In het voetgangersgebied zijn ook veel straatartiesten en muzikanten te vinden die vermaken.

Cultuur snuiven in de stad

Kopenhagen heeft veel meer te bieden naast een groot aanbod aan winkels. Geschiedenisfans kunnen hun geluk niet op in het historische Kopenhagen. In de stad liggen enkele kastelen, zoals het Rosenborg slot en Christiansborg. Het Rosenborg slot ligt in het centrum, in het stadspark Kongens Have. Het kasteel werd gebouwd vanaf 1606 en het zomerverblijf van Koning Christiaan IV werd in de Hollandse Renaissancestijl gebouwd. Het gebouw was tot aan 1710 een koninklijke residentie en is sinds 1838 geopend voor het publiek. In de kelder van het gebouw zijn onder andere de Deense kroonjuwelen en regalia te vinden.

Christiansborg is een paleis in het centrum van Kopenhagen op het eiland Slotsholmen. Het gebouw is tegenwoordig het thuis van het Deense Parlement, het Deense Hoogegerechtshof en het bureau van de eerste minister van Denemarken. Andere delen van het paleis, zoals de ontvangstzaal, de kapel en de stallen worden daarnaast ook nog gebruikt door het Deense koningshuis.

Naast de kastelen zijn er nog meerdere bezienswaardigheden. Zo is er in Kopenhagen de Carlsberg brouwerij te vinden, waar u kunt zien hoe het Carlsberg bier gebrouwen wordt. Een andere interessante bezienswaardigheid is de toeristische trekpleister Nyhavn. Aan de haven zijn veel restaurants en bars te vinden waarvan de terrassen in de zomer vrijwel geheel volzitten. Aan de haven staan huizen waarvan sommige wel meer dan 300 jaar oud zijn. Ook is Nyhavn een populair uitgaansgebied met vele bars, kroegen en discotheken.

Een van de meestbezochte standbeelden in Kopenhagen is het beeld van De kleine zeemeermin. Dit wereldberoemde standbeeld moet de hoofdpersoon voorstellen uit het sprookje “de kleine zeemeermin” van Hans Christian Andersen.

Ook het raadhuis is zeker een bezoek waard tijdens een stedentrip naar Kopenhagen. Dit gebouw werd gebouwd tussen 1892 en 1905 en is gebouwd door Martin Nyrop, die inspiratie voor het gebouw opdeed door het stadhuis van Siena in Italië.

Mocht u tijdens een weekend in Kopenhagen een andere interessante stad bezoeken, kunt u ervoor kiezen om 45 minuten te rijden richting het Zweedse Malmö. Deze 2 steden zijn met elkaar verbonden door de Sontbrug die 18 kilometer lang is.

Al met al kunt u, als u een stedentrip naar Kopenhagen boekt een heerlijke tijd beleven. U heeft de mogelijkheid om te gaan shoppen, cultuur te snuiven of lekker te ontspannen en wat te eten of drinken op een van de vele restaurants. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om uit te gaan in een van de kroegen in Nyhavn.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!