Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Hamburg - bezoek deze prachtige Duitse stad

Genieten in de havenstad van Duitsland

In het noorden van Duitsland ligt de grote havenstad Hamburg. Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland, en heeft meer dan 1.5 miljoen inwoners. Alleen de hoofdstad Berlijn is groter dan Hamburg. Hamburg ligt aan de rivier de Elbe, en heeft erg veel water en bruggen. De tunnel onder de Elbe die u de stad in leidt was de eerste tunnel onder een rivier door op het Europese continent.
Als u een paar dagen door wilt brengen in een stad waar veel water ligt en waar u veel activiteiten kunt ondernemen, dan is een stedentrip naar Hamburg een echte aanrader!

Vermaak tijdens een weekend in Hamburg

Hamburg staat ook wel bekend als Hanzestad Hamburg, waardoor de stad tijdens de geschiedenis een belangrijke rol speelde. De meeste historische gebouwen die in de stad stonden zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd bij een bormbardement, maar er zijn nog een aantal historische gebouwen overgebleven of herbouwd na de oorlog. De stad staat bekend door de baksteengotiek en het baksteenexpressionisme, aangezien het traditionele bouwmateriaal in Hamburg baksteen was.

De meest bekende gebouwen in Hamburg, waardoor het stadsbeeld ook gedomineerd wordt, zijn 5 kerktorens en de toren van het raadhuis dat dateert uit 1897. de hoogste van de 5 kerktorens was de toren van de St. Nikolai kerk. De kerk werd vernietigd tijdens het bombardement op de stad, en tegenwoordig staat alleen de toren nog. Andere kerken die te vinden zijn in Hamburg zijn de Sint-Michaelskerk, de Sint-Petruskerk, de Sint-Jacobikerk en de Sint-Catharinakerk. Enkele andere bezienswaardigheden zijn in de Speicherstadt en het Kontorhausviertel te vinden. De Speicherstadt is een deel van Hamburg waar pakhuizen op palen gebouwd zijn. Het Kontorhausviertel bestaat uit een aantal huizenblokken die in de stijl van het baksteenexpressionisme gebouwd zijn, en dit kwartier, samen met het Chilehaus staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Als een kunstliefhebber kunt u in Hamburg ook uw hart ophalen. Zo is er in de stad een Kunsthalle te vinden, die bestaat uit zowel een tentoonstellingsruimte voor moderne kunststromingen alsook een kunstmuseum. Ook zijn er in Hamburg nog andere musea te vinden, zoals het Chocoversum, een chocolaterie die een rondleiding aanbiedt waarbij wordt laten zien hoe chocola gemaakt wordt.

Winkelliefhebbers zijn met recht op de perfecte plek in Hamburg. In het centrum van de stad liggen overal winkels en gezellige winkelstraten. Daarnaast zijn er ook meerdere grote overdekte winkelcentra te vinden, zoals bijvoorbeeld de Europa Passage. Als u zin heeft om de echt dure winkels te bezoeken, dan moet u in de winkelstraat Neuer Wall zijn. Hier zijn winkels te vinden van onder andere Gucci, Armani, Louis Vuitton en Versace.

Als het mooi weer is tijdens het weekend in Hamburg, dan kunt u natuurlijk heerlijk iets drinken of eten aan een van de vele restaurantjes en terrasjes aan de Alster. Ook is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken over de Alster, of door de haven. Daarnaast kunt u heerlijk wandelen in een van de parken die de stad rijk is. 's Avonds kunt u in een van de vele restaurants die Hamburg rijk is gaan eten, en daarna heeft u de mogelijkheid om het uitgaansleven te verkennen.

Een stedentrip naar Hamburg is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de beroemde Reeperbahn. De Reeperbahn is de grootste en meest beroemde uitgaansstraat van Hamburg, ligt in Sankt Pauli, en behalve de vele clubs, bars en discotheken zijn hier ook theaEen stedentrip naar Hamburg boeken – CASAMUNDOters te vinden, en er zit een rosse buurt.

Al met al kunt u een heerlijke tijd beleven in Hamburg. Er is veel te doen, waardoor u zich geen moment zult vervelen. Mocht u tijdens een weekendje in Hamburg toch enkele andere steden willen bezoeken, dan kunt u binnen een uurtje in Bremen of in Lübeck zijn.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!