Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Citytrip in Groningen: Centraal gelegen accommodaties

Weekendje Groningen: gezellige stedentrip

Een weekje of weekendje Groningen betekent genieten van een bruisend stadsleven. Met haar ruim 200.000 inwoners, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie de grootste stad van Noord-Nederland. U vindt hier de Rijksuniversiteit van Groningen als derde universiteit van Nederland, daarnaast heeft de stad ook de grootste HBO-instelling van het noorden van het land. Groningen is dus een echte studentenstad en heeft natuurlijk een uitgaansleven wat daarbij past! Daarnaast is Groningen een stad met veel wateren en kan er zeer goed gewinkeld worden aan de Grote Markt, de Vismarkt of de Herestraat. Groningen is een levendige stad waar veel te beleven is, ideaal voor een stedentrip!

Een vakantiehuis tussen de stadswateren van Hanzestad Groningen

Boekt u een appartement in Groningen dan heeft u grote kans dat u aan een van de grachten of kanalen in de stad overnacht. Dat betekent natuurlijk ook dat er veel bootjes, kano's en waterfietsen in de stadswateren van deze Hanzestad te vinden zijn. Op verschillende plekken in de stad kunt u dan ook kano's, waterfietsen of een bootje huren. Tijdens uw stedentrip in Groningen is een rondvaart een aanrader. Vanaf het water is het rijke handelverleden van deze Hanzestad nog beter te bewonderen:  herkenbaar aan de authentieke pakhuizen. Wanneer u door de grachten van Groningen vaart en aangekomen bent bij het Verbindingskanaal, houd uw camera dan in de aanslag. De bruggen bevatten namelijk mooie kunstwerken en deze worden zichtbaar bij het openen van de bruggen. Enkele opties voor een rondvaart zijn een tocht richting het Hoornsemeer of het Paterswoldemeer. Of een rondvaart op het Lauwersmeer wat op de grens met de provincie Friesland ligt. Ten oosten van de stad ligt ook nog het Oldambtmeer met een nieuw aangelegd recreatiegebied Blauwestad.

Een gezellig centrum met Grote Markt als middelpunt

Wanneer u een appartement in Groningen huurt, is er naast heerlijk vertoeven op de wateren ook genoeg te zien op het vaste land. Om een goed beeld te krijgen van Groningen is het Groninger Museum aan de Praediniussingel een aanrader. Daarnaast is er een nog een nieuwer onderkomen voor het museum, wat op een eiland ligt in het Verbindingskanaal. Een stedentripje in Groningen is niet compleet zonder bezoek aan de bekende Martinitoren aan de Grote Markt, dat centraal gelegen ligt. Dit is het symbool van de stad, onder de plaatselijke bewonders ook wel de 'D'Olle Grieze' genoemd. Deze toren kunt u beklimmen en bovenop kunt u genieten van een fraai uitzicht over de stad. Aan de westzijde van het plein vindt u het Stadshuis. Zoals gezegd heeft Groningen een beroemde universiteit, om hier een beeld van te krijgen kunt u het universiteitsmuseum een bezoek brengen. Naast winkelen aan de Grote Markt vinden er hier ook wekelijks veel markten en andere activiteiten plaats. Iets verder in de Herestraat of aan de Vismarkt vindt u nog meer bijzondere winkeltjes en boetiekjes, perfect voor een dagje winkelen. In Groningen is het centrum grotendeels autovrij en kunt u de stad in alle rust te voet op of op de fiets verkennen.

Groningen heeft meer te bieden dan een gezellig centrum!

Een accommodatie in Groningen wordt niet snel eentonig: naast een gezellig centrum met vele kleine straatjes en grote pleinen, heeft de stad ook veel groen. Picknicken in het park het Noorderplantsoen of rustig een boek lezen aan een van de vijvers die het park heeft. Hier wordt ook jaarlijks het Noorderplantsoen festival gehouden. Ook kent de stad een stadsstrand en zijn er genoeg sportieve- en vrijetijdsactiviteiten te doen!

Mocht u na het bezichtigen van de stad een drankje willen doen of het bruisende uitgaansleven van Groningen willen ervaren dan bent u op de Grote Markt of in de Poelestraat op de juiste plek. Hier vindt u veel café's en clubs waar tot in de late uurtjes gestapt kan worden aangezien de stad geen sluitingstijd kent.
Groningen leeft! Wanneer u een gezellig weekend in een bruisende stad wilt verbrengen, is Groningen zeker een aanrader om een appartement te huren voor een leuke stedentrip.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!