Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Den Haag - Historische stad

Ontspannen in prachtige stad tijdens weekend in Den Haag

Wilt u een paar dagen weg in eigen land? Wat dacht u van een stedentrip naar Den Haag? Den Haag wordt elk jaar bezocht door vele toeristen die stedentrips hierheen boeken om de bijzondere stad te aanschouwen. Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en de op twee na grootste gemeente van Nederland.

Cultuur snuiven tijdens stedentrip naar Den Haag

Den Haag heeft op cultureel gebied erg veel te bieden, en is daarom zeker een bezoek waard. Den Haag is een bijzondere stad, aangezien zowel de Nederlandse regering als het parlement in de stad gevestigd zijn, en het de residentie is van het koninklijk huis. Officieel is Amsterdam de hoofdstad van Nederland, maar Den Haag vervult deze rol, aangezien vrijwel alle ambassades en ministeries in Den Haag staan, en daarnaast bevinden zich er ook het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof.

Den Haag is een oude stad met veel historie, waardoor u tijdens een weekend in Den Haag vele bezienswaardigheden in de stad kunt bezichtigen. Een van de bijzondere bezienswaardigheden in de stad is het Binnenhof. Het Binnenhof is een gebouwencomplex wat het centrum is van de Nederlandse politiek. Het ontstaan stamt terug naar de bouw van een kasteel door de graven van Holland die sinds de 13e eeuw hier woonden. Hier bevindt zich ook het kantoor van de minister-president van Nederland, in het torentje.
Het Binnenhof bestaat uit verschillende gebouwen, zoals onder andere de Ridderzaal, de Hofkapel, de Mauritstoren, de vergaderzaal van de Eerste kamer, het Torentje en enkele poorten.

Een andere bezienswaardigheid in Den Haag die zeker de moeite waard is om te bezoeken is Paleis Noordeinde. Dit paleis ligt aan het Noordeinde en is het werkpaleis van de koning. De paleistuin is grotendeels opengesteld voor belangstellenden die hier heerlijk kunnen rondwandelen en de tuin kunnen verkennen.
Ook bevindt zich het Mauritshuis in Den Haag, een museum waar voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw te bezichtigen zijn. Het meest bekende schilderij in het museum is “meisje met de parel” van de schilder Johannes Vermeer.

Den Haag heeft een groot aanbod aan musea en attracties voor het hele gezin. Zo zijn enkele musea die er te vinden zijn ProDemos, de Gevangenpoort, het Mauritshuis, het Haags historisch museum, Beelden aan Zee en het Atlantikwall Museum Scheveningen.
ProDemos is een informatiecentrum die mensen informatie geeft op het gebied van burgerschap, rechtsstaat en democratie. Dit informatiecentrum is gevestigd tegenover het Binnenhof, en geeft rondleidingen door onder andere de Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Het Atlantikwall Museum Scheveningen en Beelden aan Zee bevinden zich in Scheveningen, wat een stadsdeel van Den Haag is. Scheveningen is de badplaats van Den Haag, en een populaire bestemming voor dagtoerisme tijdens de zomermaanden. Ook bevindt zich in Scheveningen het Circustheater waar veel musicals plaatsvinden.

Ontspanning en winkelen

Tijdens een weekendje in Den Haag heeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om te ontspannen. U kunt ervoor kiezen om met het hele gezin naar Madurodam te gaan. Madorudam is een miniatuurstad die Nederland in het klein voorstelt. Ook is er de mogelijkheid om een dagje naar het strand van Scheveningen te gaan en lekker uit te waaien. Als u in de zomermaanden een stedentrip naar Den Haag maakt is het strand bij goed weer erg druk, en is het dus aan te raden als u een dagje op het strand wilt doorbrengen vroeg al heen te gaan, en de tram te nemen in plaats van de auto, aangezien er lange files staan naar het strand toe.

Voor mensen die van shoppen houden is Den Haag een echt paradijs. Er zijn veel winkelstraten te vinden zoals de Grote Marktstraat, de Spuistraat, de Haagse Passage, de Hoogstraat en Noordeinde. De Haagse Markt is een permanente markt op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Als u door het winkelen of wandelen honger of dorst hebt gekregen heeft u de mogelijkheid op één van de vele terrasjes iets te gaan eten of drinken. Den Haag wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Nederland genoemd. Dit komt doordat de Nederlands-Indische keuken hier te vinden is. Ook kunt u in Scheveningen heerlijk eten en drinken aan de strandpaviljoens aan de boulevard, of u kunt bij de visafslag heerlijke verse vis proeven.
Al met kunt u een heerlijk weekend in Den Haag beleven waarbij u verschillende mogelijkheden heeft om cultuur te snuiven, of heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!