Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Brussel - Hoofdstad van Europese Unie

Geniet van de Belgische hoofdstad

Wilt u een paar dagen weg, maar heeft u geen zin om erg ver te moeten rijden? Boek dan een weekend naar Brussel en verken deze interessante hoofdstad van België. Brussel heeft op cultureel gebied erg veel te bieden, en ook op economisch gebied is Brussel erg belangrijk. De stad, die in de regio Brabant ligt, wordt vaak beschouwd als de “de facto hoofdstad van de Europese Unie”. Deze titel heeft Brussel te danken aan het feit dat het Europees Parlement hoofdzakelijk hier vergadert, en de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie, en enkele andere comités zijn in er gevestigd. Daarnaast is het hoofdkwartier van de NAVO ook in Brussel te vinden.

Cultuur snuiven tijdens stedentrip naar Brussel

Brussel heeft op cultureel gebied erg veel te bieden, en de cultuurliefhebber zal dan helemaal in zijn nopjes zijn in deze stad. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel is de Grote Markt. Dit centrale punt in Brussel wordt veel bezocht door toeristen, en is een van de redenen dat er veel stedentrips naar Brussel geboekt worden. Dit plein staat op de Wereldergoedlijst van UNESCO vanwege het grote aanbod van cultuur. Zo bevinden zich aan het plein verschillende gildehuizen, het stadhuis en het broodhuis. Zowel het stadhuis als het broodhuis zijn in de gotiekstijl gebouwd en hebben een prachtig uiterlijk.
Ook zijn er op het plein veel cafés met terrassen, restaurants en hotels te vinden, waardoor het een erg gezellig sfeervol plein is.

Als u aan Brussel denkt, zult u ongetwijfeld de link leggen met het standbeeld van Manneken Pis. Dit standbeeldje staat in het centrum, op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, in de buurt van de Grote Markt. Het beeld stelt een plassend jongetje voor, en is een van de meest beroemde Belgische monumenten geworden. Manneken pis is tevens het symbool voor de stad Brussel.

Ook zijn er een aantal bijzondere kerken in Brussel te vinden, zoals bijvoorbeeld de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. De kathedraal werd tussen 1226 en 1500 gebouwd en is gebouwd met Gobertangesteen uit de Dilbeek steengroeven die in de buurt liggen. Enkele andere kerken die in de stad te vinden zijn, zijn onder andere de Sint-Katelijnekerk, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Jacob-op-Koudenberg.

Behalve het bezoeken van de historische en imposante gebouwen is er natuurlijk ook de mogelijkheid om tijdens een stedentrip naar Brussel één van de vele musea te bezoeken, zoals het Museum voor de Oude Kunst, het Jubelparkmuseum of het Belgisch Stripmuseum, waar u vanalles over Kuifje te weten kunt komen.

Ontspanning en winkelen in de stad

Tijdens een weekendje in Brussel staan de bezienswaardigheden vrij centraal, maar dit is niet het enige wat er in de stad te doen is. U kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen in een van de parken, of lekker wat gaan eten of drinken op een van de vele terrasjes van de cafés en restaurants. Een van de parken die veel bezoekers trekt is het Bruparck. Dit park bestaat uit verschillende onderdelen waar een subtropisch zwembad te vinden is, een bioscoopcomplex en Mini-Europa. Mini-Europa is een miniatuurpark dat gebasseerd is op het Nederlandse Madurodam in Den Haag. In dit miniatuurpark staan miniatuurversies van de belangrijkste monumenten en gebouwen van verschillende landen van de Europese Unie. Het park heeft een oppervlakte van 2.5 ha en is zeker de moeite waard om te bezoeken als u en uw kinderen de weetjes over Europa willen leren.
De stad heeft ook verschillende mogelijkheden om het uitgaansleven te verkennen 's avonds, en Brussel heeft een enorm aanbod aan winkels.

Al met al kunt u een fantastisch stedentrip in Brussel beleven, en eigenlijk is een weekendje zelfs te kort om alles te ontdekken wat de stad te bieden heeft. Het voordeel is dat Brussel niet erg ver weg ligt, waardoor u altijd nog een keer zou kunnen gaan, om bijvoorbeeld de heerlijke gerechten uit de Belgische keuken weer te proeven, het Belgische bier te drinken, of om cultuur te snuiven.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!