Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Brugge - prachtige en historische stad

Geniet van een heerlijk weekend dichtbij huis

Wilt u een paar dagen ontsnappen aan de stress van het werken, en een bijzondere stad bezoeken die niet te ver van huis ligt, boek dan een stedentrip naar Brugge. Deze Belgische stad ligt in het noordwesten van het land, in de regio West-Vlaanderen. Brugge staat met name bekend als een zeer historische stad met erg veel cultureel erfgoed. Brugge is tevens ook een economische betekenis voor België, en dat komt met name door de zeehaven, Zeebrugge, dat de op één na grootste haven van het land is. De enige haven die groter is dan Zeebrugge is de haven van Antwerpen.

Cultuur snuiven

Brugge heeft op cultureel gebied erg veel te bieden, en het is dan ook niet gek dat er veel cultuurliefhebbers die stedentrips naar Brugge boeken. Het historische centrum van Brugge staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO ingeschreven als middeleeuwse stad. De binnenstad van Brugge wordt gekenmerkd door veel gebouwen die in de neogotische stijl gebouwd zijn zoals bijvoorbeeld de Belfort. Deze toren en hallen die eronder hadden vroeger een commerciële functie waar dingen verhandeld werden.
Ook staat het stadshuis van Brugge staat aan de grote markt. Dit gebouw heeft een uniek uiterlijk, en de voorgevel heeft bijzonder veel details.

Enkele andere bijzondere gebouwen die te vinden zijn, zijn enkele oude stadspoorten zoals de Smedenpoort, de Ezelpoort, de Kruispoort en de Gentpoort. Daarnaast is de Onze-Lieve-Vrouwekerk ook een erg bijzondere bezienswaardigheid. Deze kerk is een van de oudste bidplaatsen in Brugge, en wordt erg veel bezocht door toeristen. De toren van de kerk is 115 meter hoog en volledig van baksteen, waarmee deze toren het stadsbeeld van Brugge beheerst.

Ontspanning tijdens een stedentrip naar Brugge

Tijdens een weekend in Brugge hoeft u niet per se alleen maar cultuur te snuiven en de bezienswaaridgheden te bezoeken. Als u Brussel bent is het de perfecte mogelijkheid om de Belgische gastronomie te proeven. Zo zijn er erg veel bieren die in de stad gebrouwen wordt of aan Brussel verbonden zijn, zoals Basilius, Brugge Tripel, Brugse Babelaar, Burgse Zot en De Garre Tripel. Er zijn dan ook verschillende biercafés en bierwinkels te vinden. Ook kunt u natuurlijk de heerlijke vlaamse frieten vrijwel overal proeven.

Ook heeft u de mogelijkheid om in de avonduren een theater of concertzaal te bezoeken, zoals de Stadsschouwburg of het Concertgebouw. Daarnaast kunt u 's avonds ook naar de bioscoop, of het uitgaansleven van Brugge ontdekken. Het uitgaansleven concertreert zich vooral rond 't Zaand en de omgeving van de Eiermarkt, het Kraanplein en de Stadsschouwburg. Hier zijn verschillende cafés, clubs en discotheken te vinden.

Al met al kunt u een geweldig weekendje in Brugge beleven, waarbij u de mogelijkheid Boek een weekend naar Brugge - CASAMUNDOheeft de Belgische gastronomie te proberen, de bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken, heerlijk te winkelen of musea te bezoeken en te ontspannen. Brugge is niet ver rijden, zo ligt Brussel op slechts 1 uur rijden vanaf Terneuzen in Zeeland, waardoor de auto goed te bereiken is met de auto.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!