Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Boedapest - Proef de echte Hongaarse sfeer

Ontdek de parel van Hongarije tijdens een Stedentrip naar Boedapest

Heeft u nog geen beslissing gemaakt over uw vakantie en wilt u een paar daagjes weg? Boek dan een stedentrip naar Boedapest. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije, en is gelegen aan weerszijden van de rivier de Donau. De stad heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een echte metropool, en het is dan ook niet gek dat er veel mensen stedentrips naar Boedapest boeken. De stad werd officieel gevormd in 1873 door de samenvoeging van Boeda en Óbuda aan de westelijke kant van de Donau met Pest op de oostelijke oever. Boedapest ligt in het noorden van Hongarije, op ongeveer een uur afstand van de grens met buurland Slowakije.

Cultuur snuiven

Boedapest heeft op cultureel gebied erg veel te bieden, en wat de stad zo  bijzonder maakt is dat oud en nieuw hier hand in hand gaan. Tijdens een weekendje in Boedapest kunt u heel veel historische gebouwen bezichtigen. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich op de rechteroever van de Donau in het stadsgedeelte Boeda. Boeda bestaat uit twee heuvels genaamd de Burchtheuvel en de Gellértberg. Op de burchtheuvel staan de meest bijzondere monumenten van de stad, zoals de Burcht van Boeda, wat het oude koninklijke paleis is. Daarnaast zijn er nog andere interessante bezienswaardigheden zoals de Matthiaskerk, het Vissersbastion, de Sint-Annakerk en de Waterstad
De Matthiaskerk bevindt zich aan het Drievuldigheidsplen en is in de neogotische stijl gebouwd. Daarnaast valt het gebouw op door de toren en het kleurrijke dak. Het Vissersbastion is een bekend bouwwerk dat werd gebouwd tussen 1895 en 1901 in de neoromaanse stijl en is een erg bijzonder bouwwerk.

Ook het stadsdeel Pest heeft op cultureel gebied veel te bieden. Er zijn 11 bruggen die over de Donau gaan die erg indrukwekkend zijn om te aanschouwen. Het stadsdeel Pest wordt deels gekenmerkt door het imposante Parlementsgebouw dat aan de oevers van de Donau ligt en behoort tot de fraaiste monumenten van de wereld. Het gebouw heeft een lengte van 268 meter, is gebouwd in de gotische stijl en heeft een totale oppervlakte van 17.745 vierkante meter. Enkele andere bijzondere monumenten in Pest zijn de Sint-Stefanusbasiliek, de Parochiekerk van de binnenstad, vele beroemde koffiehuizen en het stadspark Városliget waar de Vajdahunyaburcht en het Széchenyibad te vinden zijn. Het Széchenyibad is één van de vele kuuroorden in de stad, en tevens het grootste medicinale kuuroord van Europa. Tijdens een stedentrip heeft u de mogelijkheid het Széchenyibad, of een van de andere thermale baden te bezoeken.

In Boedapest zijn ook meerdere musea te vinden zoals het Terror Háza Múzeum, het Museum voor Schone Kunsten en het Hongaars Nationaal musueum. Het Terror Háza Múzeum is een museum dat over het facisme en communisme in Hongarije gaat.

Ontspanning tijdens weekend in Boedapest

Behalve cultuur snuiven is er ook de mogelijkheid om te ontspannen tijdens een weekend in Boedapest. Er kan in de stad erg goed gewinkeld worden, aangezien er verschillende wijken en winkelcentrums zijn. De omgeving van de Váci Utca is een uitstekende locatie om te shoppen. U vindt hier verscillende kledingwinkels, juweliers, parfumerieën en nog veel meer winkels. Verschillende winkelcentrums zijn bijvoorbeeld het Árkád, Westend Citycenter en het Mammut dat aan het Széll Kálmán tér plein ligt. Zowel in deze winkelcentrums als in de rest van de stad zijn restaurants en cafés in overvloed, waardoor u vrijwel overal heerlijk iets kunt eten of drinken. De menukaart in restaurants bevat vrijwel altijd de traditionele stoofpotgerechten.

Ook leent Boedapest zich perfect voor een heerlijke wandeling. In de omgeving van de stad liggen meerdere beschermde natuurgebieden waar u helemaal tot rust kunt komen. Zo ligt er in de Midden-Donauregio het Duna-Ipoly nationaal park, wat één van de meest diverse nationale parken van Hongarije is.
De stad Boedapest staat ook bekend om de evenementen die er jaarlijks plaatsvinden. Een van de grootste muziekfestivals in Europa vindt plaats in Boedapest, en heet het Sziget-festival. Dit festival duurt 7 dagen en wordt door mensen uit de hele wereld bezocht.

Al met al kunt u een fantastische tijd beleven tijdens een stedentrip naar Boedapest, waarbij u de mogelijkheid heeft om veel cultuur te snuiven, maar u ook lekker kunt ontspannen doormiddel van een wandeling of door te gaan winkelen.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!