Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentripje naar Berlijn: centrale appartementen

Hip, cultureel en dichtbij geschiedenis: accommodaties voor een weekendje Berlijn

Berlijn is volgens de voormalige burgemeester Klaus Wowereit 'poor, but sexy'. En precies dat maakt een weekendje in Berlijn zo leuk. De stad staat binnen Europa bekend als een metropool die gekenmerkt wordt als een centrum van wetenschap, cultuur en politiek. Geniet van de rauwe randjes van de stad, terwijl u door straten vol geschiedenis loopt. Sluit de dag af in de meest hippe barretjes en trendy restaurants. Met een appartement in Berlijn gaat u een veelzijdige vakantie tegemoet.

Een weekend in Berlijn – cultuur & geschiedenis

Berlijn heeft een erg rijke geschiedenis, en is tevens één van de groenste steden van Duitsland, Berlijn bestaat namelijk voor een kwart uit natuur. Tijdens uw weekendje in Berlijn kan de veelzijdige geschiedenis van de stad u niet ontgaan. De stad is erg rijk aan historische gebouwen en meer dan honderd musea. Enkele bijzondere bezienswaardigheden die te vinden zijn, zijn onder andere de Rijksdag, het Rathaus Schöneberg, Checkpoint Charlie, het Slot Charlottenburg en de Brandenburger Tor.

Checkpoint Charlie is een herinnering aan de koude oorlog, toen dit een controlepost was op de grens tussen de Amerikaanse en Russische sector, en de enige doorgang in de Berlijnse Muur. De Berlijnse Muur deelde de stad op in oost en west, en stond in de stad van 1961 tot 1989. De Brandenburger Tor is de belangrijkste poort van de stad, en is gebouwd tussen 1788 en 1791 in de neoclassicistische stijl. Het is de enige overgebleven stadspoort, en staat aan de Pariser Platz.

Ook het Rijksdaggebouw is een van de bijzondere historische gebouwen. Het gebouw doet dienst als parlementsgebouw en ligt aan het Platz der Republik. Het Rijksdag, zoals het vaak genoemd wordt, stamt uit 1894 en is over de jaren heen meerdere keren gerepareerd.In de Duitse hoofdstad is genoeg te doen: bezoek het Großer Tiergarten, wat het grootste park van Berlijn is. Het park is 210 hectare groot. In het park staat een monument ter nagedachtenis aan de, tijdens de Tweede Wereldoorlog, omgekomen soldaten van het Rode Leger.

Weekendje winkelen in Berlijn

Shopaholics komen tijdens een weekendje Berlijn niets tekort. Aan de beroemde Kurfürstendamm vindt u allerlei winkels; de grootste winkelboulevard van Berlijn. Gaat u liever voor sjiek of luxe? Slenter dan door de Friedrichstrasse voor internationale mode en design. Creatieve kleine boetiekjes vindt u in Prenzlauer Berg. In de winter zijn er natuurlijk overal kerstmarkten. En tweemaal per jaar, bij het ingaan van de zomer- en wintertijd, kan er zelfs 's nachts gewinkeld worden. Bovendien is er in Berlijn het beroemde Kaufhaus des Westens, afgekort tot KaDeWe. 

Vermaak in de avonduren

Mocht u een stedentrip naar Berlijn maken, en in de avonduren nog vermaak zoeken, dan zijn er verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld een theatervoorstelling bezoeken, maar er is natuurlijk ook de optie om het uitgaansleven van Berlijn te verkennen. Berlijn staat ook wel bekend als dé uitgaansstad van Europa. Er zijn geen sluitingstijden vastgesteld door de overheid waar de horecagelegenheden zich aan moeten houden, waardoor veel bars en discotheken 24 uur per dag geopend zijn.

Een stedentrip naar Berlijn is een heerlijk uitje als u een paar dagen weg wilt. Ook is er de optie om tijdens een weekend in Berlijn in de omgeving een aantal steden te bezoeken. Zo ligt op ongeveer 35 kilometer afstand de stad Potsdam. De trip naar Potsdam is goed te maken met het openbaar vervoer, en duurt slechts 25 minuten. Potsdam staat is erg bekend omdat er in het Cicilienhof de Conferentie van Potsdam gehouden werd over de verdeling van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!