Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Stedentrip Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn – Historische hoofdstad van Duitsland

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland, en is tevens als stad een deelstaat van het land. Berlijn heeft meer dan 3,4 miljoen inwoners, en is daarmee de op één na grootste stad van de Europese Unie. Alleen Londen heeft meer inwoners.
De stad staat binnen Europa bekend als een metropool die gekenmerkt wordt als een centrum van wetenschap, cultuur en politiek. Berlijn heeft een erg rijke geschiedenis, en is tevens één van de groenste steden van Duitsland, Berlijn bestaat namelijk voor een kwart uit natuur.

Met de vele historische kenmerken en bezienswaardigheden is het een echte aanrader een stedentrip naar Berlijn te boeken. De stad wordt jaarlijks door miljoenen mensen uit binnen- en buitenland bezocht, waarvan veel stedentrips naar deze stad boeken.

Een weekend in Berlijn – Duitse cultuur proeven

Mocht u ervoor kiezen om een weekendje in Berlijn door te brengen, dan kunt u gedurende het hele weekend een verscheidenheid aan activiteiten ondernemen. Zo heeft u de mogelijkheid om lekker te gaan wandelen in de natuur, zoals in het Großer Tiergarten, wat het grootste park van Berlijn is. Het park is 210 hectare groot. In het park staat een monument ter nagedachtenis aan de, tijdens de Tweede Wereldoorlog, omgekomen soldaten van het Rode Leger.

Ook is er de optie om tijdens een weekend in Berlijn heerlijk te gaan shoppen. Zo is er in het centrum een groot warenhuis te vinden, namelijk het Kaufhaus des Westens, afgekort tot KaDeWe. Dit warenhuis heeft een oppervlakte van 60.000 vierkante meter, en bevat meer dan 380.000 verschillende producten.
Vlakbij het KaDeWe ligt de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard van Berlijn. Aan deze boulevard ligt een groot aantal winkels, zodat er voor ieder zijn smaak wel iets te vinden is.

Over het algemeen komen de meeste mensen die stedentrips naar Berlijn boeken voor de cultuur en geschiedenis. De stad is erg rijk aan historische gebouwen en meer dan 170 musea. Enkele bijzondere bezienswaardigheden die te vinden zijn, zijn onder andere de Rijksdag, het Rathaus Schöneberg, Checkpoint Charlie, het Slot Charlottenburg en de Brandenburger Tor.
Checkpoint Charlie is een herinnering aan de koude oorlog, toen dit een controlepost was op de grens tussen de Amerikaanse en Russische sector, en de enige doorgang in de Berlijnse Muur. De Berlijnse Muur deelde de stad op in oost en west, en stond in de stad van 1961 tot 1989.

De Brandenburger Tor is de belangrijkste poort van de stad, en is gebouwd tussen 1788 en 1791 in de neoclassicistische stijl. Het is de enige overgebleven stadspoort, en staat aan de Pariser Platz.
Ook het Rijksdaggebouw is een van de bijzondere historische gebouwen. Het gebouw doet dienst als parlementsgebouw en ligt aan het Platz der Republik. Het Rijksdag, zoals het vaak genoemd wordt, stamt uit 1894 en is over de jaren heen meerdere keren gerepareerd.

Vermaak in de avonduren

Mocht u een stedentrip naar Berlijn maken, en in de avonduren nog vermaak zoeken, dan zijn er verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld een theatervoorstelling bezoeken, maar er is natuurlijk ook de optie om het uitgaansleven van Berlijn te verkennen. Berlijn staat ook wel bekend als dé uitgaansstad van Europa. Er zijn geen sluitingstijden vastgesteld door de overheid waar de horecagelegenheden zich aan moeten houden, waardoor veel bars en discotheken 24 uur per dag geopend zijn.

Een stedentrip naar Berlijn is een heerlijk uitje als u een paar dagen weg wilt. Ook is er de optie om tijdens een weekend in Berlijn in de omgeving een aantal steden te bezoeken. Zo ligt op ongeveer 35 kilometer afstand de stad Potsdam. De trip naar Potsdam is goed te maken met het openbaar vervoer, en duurt slechts 25 minuten. Potsdam staat is erg bekend omdat er in het Cicilienhof de Conferentie van Potsdam gehouden werd over de verdeling van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!