Telefoon
-
gratis oproep
België

Skivakantie in Saint-Gervais, traditie telt

Verander zoekopdracht

Skivakantie in Saint-Gervais, traditie telt

Een skivakantie in Saint-Gervais is iets dat gedurende 70 jaar al een gewoonte is en dat zegt wel iets over de kwaliteit van dit skigebied. Natuurlijk is de aanblik van de majestueuze Mont Blanc een reden waarom juist Saint-Gervais zo populair is geworden. Ook het feit dat het gebied in de zomer ideaal is voor een sportieve wandelvakantie zal hierin een rol spelen. Sportief in de zomer en sportief in de winter is in deze omgeving zeker mogelijk. Een appartement in Saint-Gervais geeft u een mooie uitvalsbasis om dit bijzondere gebied eens te verkennen. De Mont Blanc is de hoogste top in de Alpen. De schoonheid van de berg is onmiskenbaar. Het is dus een bijzondere gedachte dat de streekbewoners tot en met de 18de eeuw altijd bang waren voor boze krachten waar het hoge bergen betrof. De Mont Blanc werd in die tijd ook wel de 'Vervloekte' of de 'Verboden Berg' genoemd.

Ontdek de mooiste pistes tijdens een skivakantie in Saint-Gervais

Boekt u een skivakantie in Saint-Gervais, dan weet u dat er vele honderden kilometers piste op u liggen te wachten. Deze schitterende omgeving biedt voor elk wat wils. Er zijn diverse makkelijke pistes, maar ook voor de gevorderde en voor de professional zijn er ingewikkelde pistes te vinden, die beslist een uitdaging vormen. Er zijn diverse skiliften en de faciliteiten zijn over het algemeen erg goed in deze Franse streek. Er is zelfs een uitdagend funpark in de buurt: Mont Joux. Vanaf half december tot en met half april is het gebied zeer sneeuwzeker.

Een accommodatie in een unieke omgeving

De geschiedenis van het plaatsje Saint-Gervais gaat al vele eeuwen terug, namelijk tot de Romeinse tijd. Er zijn vele statige gebouwen te vinden en natuurlijk staat Saint-Gervais vooral bekend als kuuroord. In deze omgeving trekken de thermale baden in alle seizoenen toeristen. Heeft u een vakantieverblijf in Saint-Gervais geboekt, dan is het zeker de moeite waard om hier ook een kijkje te gaan nemen. De après-ski van Saint-Gervais wordt minder geroemd, maar er zijn diverse plaatsen in de buurt van uw vakantiewoning waar u volledig uit uw dak kunt gaan, zoals Chamonix.

Skivakantie Saint-Gervais, eten in de Haute Savoie

Gaat u na een dagje sportief bezig zijn zelf aan de slag in de keuken van uw luxe vakantieverblijf? Natuurlijk is uw comfortabele vakantiehuis ook op dat punt van alle gemakken voorzien. De winkeltjes bij uw huisje in Saint-Gervais leveren u alle benodigde ingrediënten. In Frankrijk wilt u vast ook de plaatselijke horeca eens bezoeken. Neemt u dan eens de tijd voor een heerlijke fondue savoyarde. Het is ideaal om na te praten bij een goed glas wijn en een dergelijke stevige maaltijd. Als u er wat tijd voor over heeft, kunt u natuurlijk ook de grens over wippen naar Italië en daar genieten van de pizza zoals men ze alleen daar kan maken. Geniet van uw skivakantie in Saint-Gervais!

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe