Telefoon
-
gratis oproep
België

Skivakantie in Maurienne Dal: ontdek dit unieke Franse paradijs

Verander zoekopdracht

Skivakantie in Maurienne Dal: ontdek dit unieke Franse paradijs

Het dal van Haute Maurienne verbindt de skigebieden Val Cenis en Termignon door middel van stoeltjesliften die u toelaten van de ene piste naar de andere te gaan terwijl u volop geniet van de indrukwekkende omgeving. Een skivakantie in Maurienne Dal is dan ook ideaal voor skiërs van ieder niveau. Zowel de absolute beginner als de doorwinterde sporter vinden hun gading in dit enorme, gecombineerde gebied. Een vakantiewoning in Val Cenis is erg populair voor een gezinsvakantie, maar ook een groep vrienden zal hier een fantastische tijd beleven. Afhankelijk van de ligging van uw vakantieverblijf kunt u 's morgens te voet met de latten in de hand tot aan de skilift wandelen.

Blauwe, rode en zwarte pistes veroveren tijdens uw skivakantie in Maurienne Dal

Voor beginners zijn er niet minder dan 73 kilometer aan groene en blauwe pistes die iedere winter klaargemaakt worden voor zowel skiërs als snowboarders. Het dal van Haute Mariën is dan ook de uitgelezen plek om voor het eerst op de latten te staan. U vindt hier de langste beginnerspiste van Europa. Verder zijn er oefenweides en afgebakende delen waar kinderen met een aangepaste lift de helling op kunnen. Zo kunnen ze in alle rust oefenen zonder voor de voeten van de gevorderde wintersporter te lopen. Voor deze laatste groep zijn er 42 kilometer aan rode pistes en tien kilometer aan zwarte pistes te vinden. Zo krijgen ze alle uitdaging die ze kunnen wensen wanneer ze op skivakantie in Maurienne Dal zijn.

Wandelen of langlaufen vanuit uw accommodatie in Maurienne Dal

Een skivakantie in Maurienne Dal is ook perfecte voor mensen die nooit eerder op langlauflatten stonden, maar het graag eens willen proberen. In het gebied vindt u 27 kilometer geprepareerde loipes die dagelijks onderhouden worden zodat ze altijd in perfecte staat zijn. Ze voeren u langs dorpen, velden en door bossen. U geniet van de frisse winterlucht, de gezonde beweging die langlaufen met zich meebrengt en de prachtige natuur die zich rond u uitstrekt. Wie aan deze loipes niet genoeg heeft, kan daarnaast ook met de stoeltjes lift La Ramasse naar de Col du Mont gaan. Hier zijn nog vier extra kilometers aan loipes te vinden. Behalve langlaufen, kunt u ook prima wandelen in het Maurienne Dal. Een huisje in dit skigebied leent zich ook prima voor een wandelvakantie.

Après-ski mogelijkheden vanuit uw vakantiehuis in Maurienne Dal

Het Maurienne Dal kent een zeer ruime en gevarieerde après-ski zoals ook te verwachten valt bij een skigebied van deze grootte. Na het skiën kunt u zich even opfrissen in uw appartement om vervolgens het centrum in te trekken. Hier wachten verschillende restaurants en bars op u met lokale lekkernijen en heerlijke drankjes. Er hangt een gezellige sfeer en er speelt vrolijke muziek. Ook kinderen zijn welkom in de eetgelegenheden en vaak is er zelfs een speelhoekje voor hen voorzien. Wie graag tot in de late uurtjes blijft feesten, trekt verder naar een club zodra het diner op is. Hier kan gedanst worden of nagepraat over de heerlijke dag die achter u ligt.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe