Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Romantisch weekendje weg Keulen

Intimiteit in de stad van het Keulse water

Net over de grens ligt de Duitse metropool Keulen, een van de oudste steden van Duitsland. Het is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste steden van het land. Onmisbaar in het beeld van het centrum is de Dom van Keulen. Dit is voor velen het bekendste kerkelijke gebouw in Europa en is enorm indrukwekkend. Laat u naar boven leiden voor een romantisch beeld over het oude centrum van deze prachtige stad. Het trekt jaarlijks een stroom van toeristen aan vanwege de culturele en architecturale bezienswaardigheden. Ook voor stelletjes is er veel te doen in Keulen, een prima optie voor een romantisch weekendje weg Keulen.

Het maakt niet uit wanneer u van plan bent om een romantisch weekend weg Keulen te boeken. Zowel in de zomer- als de wintermaanden hoeft u zich hier niet te vervelen. Met goed weer openen de cafés massaal haar terrassen. In het oude centrum kunt u hier niet omheen. Bestel een Duits biertje of een glaasje wijn en kijk er uw ogen uit. Vanaf november staat alles in het teken van kerstmis. Op bijna elk plein zult u er grote en kleine kerstmarkten tegenkomen, waar gezelligheid en sfeer hoogtij viert. Kijk uw ogen uit en blijf warm met een lekkere beker Glühwein.

Er zijn veel intieme activiteiten te ondernemen tijdens een romantisch weekendje weg Keulen. Wat dacht u van een bezoek aan het chocolademuseum, de ultieme liefdeslekkernij. In een zeer fraai glazen gebouw leert u alles over de geschiedenis van deze delicatesse. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om zelf het een en ander te proeven.
Het Keulse water, beter bekend als 'Eau de Cologne', is een van de bekendste producten uit de stad. De oudste parfumfabriek, Farina, is in 1709 in Keulen opgericht. Een beeld van Johann Maria Farina kijkt nog steeds over de stad uit, op de toren van het raadhuis.
De stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier de Rijn. U kunt natuurlijk een boottocht over het water maken, maar is een tochtje in een kabelwagen eigenlijk niet veel romantischer? Vanaf 40 meter hoogte krijgt u een uniek vergezicht over de stad, terwijl u samen boven het water bungelt en geniet van uw romantische vakantie Keulen.

Om u heerlijk te laten verwennen, tijdens uw romantisch weekendje weg Keulen, kunt u de thermae bezoeken. Laat u hier als koning en koningin behandelen en keer helemaal uitgerust weer terug naar uw romantisch onderkomen. Uiteraard niet voordat u genoten heeft van de Duitse keuken in een van de gezellige restaurantjes. De keuze is enorm; van luxe en hippe tentjes tot de traditionele keuken. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Een diner bij kaarslicht behoort ook tot de mogelijkheden en past eigenlijk het beste bij een romantisch weekend weg Keulen.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!