Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Romantisch weekendje weg Brugge

Romantisch weekendje weg Brugge - Historische romantiek

Voor een romantisch weekendje weg Brugge hoeft u niet lang te reizen. Net over de grens met Zeeland ligt deze mooie kustplaats, één van de meest romantische steden in Europa. Samen met Parijs uiteraard. Brugge was al vroeg een belangrijke stad in Europa, al in de 14e eeuw beleefde het haar gouden eeuw. Veel van de historische gebouwen uit die tijd zijn er tot op de dag van vandaag te vinden. Het is niet voor niets dat de Brugse binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Brugge heeft als bijnaam 'Venetië van het Noorden'. Deze naam heeft het te danken aan de vele idyllische grachten. De smalle bruggetjes en de oude panden laten menig hart sneller kloppen. U kunt per voet een aantal van deze bruggen bezoeken, maar een echte aanrader tijdens een romantisch weekend weg Brugge is een boottochtje door de grachten. U zult de pracht van de stad op een heel andere manier beleven.

Het centrale punt van Brugge is het grote marktplein. Hier liggen vele historische gebouwen, waarvan 'de Belfort' het meest in het oog springt. Deze wachttoren torent met zijn 83 meter hoog boven het centrum van Brugge uit. U kunt tijdens uw romantisch weekendje weg Brugge genieten van de lokale delicatessen, zoals een Brugs pintje of een stuk gebak, in een van de vele kroegjes of cafés. Om de gehele binnenstad op uw gemakt te bekijken, kunt u een romantische koetstocht maken. Dit is eigenlijk een must als u een romantische vakantie Brugge boekt.

Een lekkernij die onlosmakelijk met de liefde verbonden is, is toch wel chocolade. Het is dan ook geen toeval dat het chocolademuseum uitgerekend in Brugge gelegen is. In de 'Choco-story' komt u alles te weten over de geschiedenis en de bereiding van deze versnapering. Uitgerekend mag u zelf ook proeven en uw smaakpapillen in extase laten brengen. Een romantisch weekendje weg Brugge is niet compleet zonder een bezoek aan dit museum. Niet zo groot als in Brugge, maar de chocolade is ook erg populair in Antwerpen.

Om even helemaal tot rust te komen en optimaal te genieten van elkaar is een bezoekje aan het Begijnenhof uitermate geschikt. Dit is een gotisch wijkje met pittoreske witte huisjes die allemaal rond een soort hof gebouwd zijn. In de huizen, die stammen uit de 16e eeuw, wonen tegenwoordig de leden van een kloostergemeenschap. Een absoluut hoogtepunt tijdens uw romantische vakantie Brugge.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!