Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Mindervaliden vakantie in Noorwegen

Onbelemmerd genieten van de prachtige natuur

Het hebben van een lichamelijk handicap kan een erg grote invloed hebben op de planning van uw vakantie. Zo moet u rekening houden met de vakantiewoning in het plannen van een vakantie. Deze vakantiewoning moet aangepast zijn, zodat mindervaliden zonder problemen hun dagelijkse taken kunnen ondernemen, en op die manier onbelemmerd kunnen genieten van een heerlijke vakantie.

Verspreid door het hele land liggen meerdere aangepaste vakantiehuizen, waarvan de meeste in het zuiden van Noorwegen liggen, aangezien dit het meest bewoonde deel van Noorwegen is. Deze vakantiehuizen zijn volledig aangepast aan de behoeften van mensen met een beperking, en bevatten vaak aangepaste toiletten, verstelbare bedden, een lift of slaapkamers op de begaande grond.

Uitjes in Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land, waar de ongerepte natuur aan de basis staat voor verschillende unieke uitjes. Het land heeft verschillende prachtige stukken natuur, zoals bijvoorbeeld de Geirangerfjord. Deze fjord ligt in de regio Møre og Romsdal, en is één van de allermooiste fjorden van Noorwegen. De Geirangerfjord ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van de stad Alesund, en behoort samen met de Naerøyfjord tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De fjord is erg populair bij toeristen, en is per boot te bezichtigen vanaf het water, waarbij u dan tegen de hoge bergen op kijkt, en de 7 watervallen die langs de fjord kunt bezichtigen. Er zijn speciale fjordsafari's waarbij u gedurende 1.5 uur door deze fjord vaart en kunt genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de boot.

Een andere uniek uitje om te maken als u in Noorwegen bent en graag de natuur wilt zien, maar beperkt bent omdat u bijvoorbeeld in een rolstoel zit of een rollator hebt, is een toch met de Flåm Railway. Deze treintocht is een tocht van 20.2 kilometer tussen Flåm en Myrdal, waarbij de trein op grote hoogtes rijdt, door 20 tunnels gaat, en langs een prachtig berglandschap rijdt. Tijdens deze ruim 1 uur durende reis kunt u van het uitzicht genieten dat onder andere bestaat uit watervallen, rivieren, kliffen en besneeuwde bergtoppen.

Tijdens een vakantie in Noorwegen mag natuurlijk een bezoek aan de hoofdstad Oslo niet ontbreken. De stad ligt in de Oslofjord en is de grootste stad van Noorwegen. Er zijn in de stad verschillende bijzondere bezienswaardigheden, en ongeveer 50 musea en galerijen. Een van de belangrijkste musea in de stad is het Akershus, dat gebouwd werd in 1299 met als doel om indringers tegen te houden, en sinds de 19e eeuw een museum is. Een erg bijzondere bezienswaardigheid in de stad is het Slottet, oftewel het Koninklijk paleis van Oslo. Dit paleis werd in de 19e eeuw gebouwd als verblijfplaats voor de Zweeds-Noorse koning Karl III. Het paleis is tegenwoordig een woning van de Noorse koning.
Het “museumeiland” Bygdøy bevat meerdere musea, waarvan het Vikingschipmuseum de populairste is. In dit museum zijn 2 originele vikingsschepen tentoongesteld die gevonden zijn bij grafheuvels in de omgeving. Het Vikingschipmuseum is zeker de moeite waard om te bezoeken, en is ook erg toegankelijk voor mindervaliden.

Erg populair tijdens een vakantie is het bezoeken van het noorden van het land, in de hoop het natuurverschijnsel Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht, te zien. Hoe verder u naar het noorden van Noorwegen reist, hoe groter de kans is dat u dit natuurverschijnsel kunt zien. De kans is dus redelijk groot dat u dit verschijnsel kunt zien als u bijvoorbeeld een aangepast vakantiehuis huurt in de regio Troms in het noorden van Noorwegen.

Al met al kunt u in Noorwegen een geweldige mindervaliden vakantie beleven, die in het thema staat van de ongerepte natuur en vele bezienswaardigheden in de steden.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!