Telefoon
-
gratis oproep
België

Mindervaliden vakantie Nederland - onbelemmerd op vakantie in eigen land

Verander zoekopdracht

Mindervaliden vakantie Nederland - onbelemmerd op vakantie in eigen land

Droomvakantie in eigen land ook mogelijk met beperking

Op vakantie gaan is niet altijd even eenvoudig als u mindervalide bent. Dit kan betekenen dat u rekening moet houden met rolstoelvriendelijke vakantiehuizen of vakantiewoningen die gelijksvloers zijn en geen drempels hebben.
Ondanks de organisatorische aspecten die komen kijken bij het boeken van een vakantie voor mindervaliden moet een vakantie voor iedereen mogelijk zijn, en er zijn dan ook veel vakantiehuizen die aangepast zijn, waardoor mindervalide mensen ook kunnen genieten van een prachtige vakantie in eigen land.

Onbelemmerd activiteiten ondernemen

Als u op vakantie bent wilt u natuurlijk wel de omgeving verkennen en verschillende dagjes uit maken naar bezienswaardigheden, pretparken, of lekker in de natuur.
Er zijn verspreid door Nederland verschillende uitjes die u kunt maken die aangepast zijn voor mindervaliden en lichamelijk gehandicapten. Zo zijn er in veel musea en andere attracties liften aanwezig, rolstoelen ter beschikking gesteld en zijn er vaak speciale arrangementen georganiseerd voor mindervaliden.

Als u een vakantiewoning in Noord-Holland huurt heeft u de mogelijkheid om in de omgeving verschillende dagjes uit te plannen. Zo kunt u naar het strand gaan, en daar lekker over de boulevard te gaan wandelen, of naar de waterrand te gaan met een speciale strandrolstoelen die vaak te huur zijn. Op deze manier kunt u lekker ontspannen aan het strand, en even lekker uitwaaien.

Ook kunt u een dagje naar Amsterdam, waar verschillende leuke activiteiten te ondernemen zijn. In de hoofdstad kunt u lekker gaan wandelen langs de eindeloze grachten en bruggen over het water, maar u kunt er ook voor kiezen om een boottocht te maken over deze prachtige grachten. Enkele aanbieders van grachtentours hebben aan boord plaats voor rolstoelen, maar u moet deze aanbieders van te voren vaak informeren.
Ook andere attracties en bezienswaardigheden in Amsterdam zijn rolstoelvriendelijk, en er zijn vaak ter plekke enkele rolstoelen en rollators aanwezig voor de mensen die slecht ter been zijn. Een van de attracties die u eigenlijk niet mag missen als u in Amsterdam bent is het Rijksmuseum. Dit museum geeft een prachtig overzicht van de Nederlandse kust en geschiedenis. Dit museum is erg rolstoeltoegankelijk, en er is een beperkt aantal rolstoelen en rollators aanwezig in het mseum.

Als u een uitje wilt maken met het hele gezin, waarbij de kinderen lekker actief kunnen zijn en tegelijkertijd veel kunnen leren, is het Nemo Science Center een echte aanrader. Nemo is een technologiemuseum waarbij u en uw kinderen verspreid over 5 verdiepingen spelenderwijs allerlei dingen kunnen leren over natuurkunde, biologie, scheikunde, informatietechnologie en gedragswetenschappen. Het museum is erg rolstoelvriendelijk, er is een lift waarmee alle 5 verdiepingen te bereiken zijn, en op vrijwel alle verdiepingen is ook een invalidentoilet te vinden. Daarnaast zijn er in het museum ook rolstoelen te leen.

Een ander uitje voor het hele gezin is de dierentuin. Vrijwel alle dierentuinen in Nederland zijn er rolstoelvriendelijk, en bij enkele dierentuinen zijn er ook rolstoelen aanwezig. Zo is de Burgers Zoo in Arnhem een toegankelijke dierentuin, alleen bevindt deze zich in een heuvelachtig gebied, waardoor het aangeraden wordt om iemand mee te nemen die u kan duwen als u in een rolstoel zit.

Genieten van de prachtige natuur in Nederland

Als u op vakantie gaat in eigen land moet u natuurlijk, mindervalide of niet, kunnen genieten van de prachtige natuur in de omgeving van uw vakantiehuis.
Erg populair bij veel Nederlanders die op vakantie gaan in eigen land zijn de Waddeneilanden. Tijdens een vakantie op deze eilanden heeft u het idee dat u ver weg op vakantie bent, terwijl u toch in eigen land bent, en vrij dicht bij huis.
U kunt ervoor kiezen een dagtrip te maken naar een van de eilanden, maar u kunt er ook een vakantiewoning huren en op die manier meerdere dagen op dit eiland te zijn en optimaal te kunnen genieten van de natuur en rust. Een van de eilanden waar, voor mensen met een fysieke beperking, aangepaste vakantiehuizen te vinden zijn is Schiermonnikoog. Op de waddeneilanden kunt u heerlijk gaan wandelen in de natuur, en op deze manier even lekker tot rust komen.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe