Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Mindervaliden vakantie Italië - zonder stress op vakantie

Mindervaliden vakantie - een vakantie zonder stress

Het hebben van een beperkte mobiliteit betekent niet automatisch dat een vakantie een stuk minder leuk wordt. Italië is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld, beroemd door de prachtige natuur, heerlijke weersomstandigheden en historische bezienswaardigheden. Er zijn verspreid door Italië verschillende speciaal aangepaste vakantiehuizen, zodat ook u een fantastische mindervaliden vakantie kunt beleven.
Een aangepast appartement of vakantiehuis kan verschillende kenmerken hebben, zoals een aangepaste badkamer met speciaal toilet, een verstelbaar bed, en een eenvloerswoning of een lift. Een vakantiewoning met deze aanpassingen is erg belangrijk voor fysiek gehandicapte personen, omdat ze op deze manier echt onbelemmerd kunnen genieten van een heerlijke vakantie.

Kies zelf uw ideale bestemming in Italië

Italië is onder andere het land van de lekkere wijnen, pasta, pizza, vriendelijke bevolking en voetbal. Het land heeft verschillende regio's die erg populair zijn, mede door de prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Ook de Italiaanse cultuur en Mediterraanse keuken zijn twee belangrijke aspecten waardoor het land erg populair is bij vakantiegangers.
Mocht u een mindervaliden vakantie in Italië boeken, dan is de stad Rome een must-see. De stad is een groot historisch centrum, en er zijn dan ook extreem veel bezienswaardigheden uit de geschiedenis te vinden.
De stad is oorspronkelijk gebouwd op 7 heuvels, waardoor het een aanrader is om iemand bij de hand te hebben die u kan duwen in een rolstoel als u veel gaat wandelen in de stad.

Een van de historische hoogtepunten die in de stad te vinden is, is het Colosseum. Dit amfitheater stamt uit de 1e eeuw na Christus, en was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk.
Ook de Sint-Pietersbasiliek en de Santa Maria Maggiore basiliek zijn prominente gebouwen in de stad Rome, en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ook zijn er in de stad verschillende musea, die vrijwel allemaal rolstoeltoegankelijk zijn. Zo is er in de stad onder andere een archeologisch museum te vinden, namelijk het Museo Nazionale Romano. Dit museum werd opgericht in 1889 verspreid over 4 gebouwen, waar verschillende historische archeologische vondsten tentoongesteld zijn.
Een bijkomend voordeel van het bezoeken van de musea in de stad als rolstoelbezoeker is dat u vaak korting krijgt of gratis naar binnen mag, en vaak met korting een begeleider mee mag nemen. Daarnaast krijgt u bij enkele musea ook voorrang en hoeft u niet in de rijen te wachten, die soms erg lang kunnen zijn.

Een andere regio waar u naartoe zou kunnen gaan die erg populair is bij vakantiegangers, en waar een verscheidenheid aan aangepaste vakantiehuizen te vinden zijn is rond het Gardameer. Deze regio is met name populair bij vakantiegangers die van het heerlijke weer willen genieten en helemaal tot rust willen komen. U heeft de mogelijkheid om tijdens een vakantie aan het Gardameer een boottocht te maken, waarbij u een prachtig zicht heeft op de plaatsjes die rondom het meer liggen. U kunt ook aan het strand van het erg grote meer genieten van het heerlijke week.

Ook steden zoals Milaan, Turijn, Napels en Pisa zijn interessant om te bezoeken, en hebben zo hun eigen unieke sfeer. Zo staat de stad Pisa bekend om de “scheve toren”, die veel bekijks trekt, en zeker de moeite waard is om te bezoeken. In de stad Milaan staat de imposante Kathedraal van Milaan, wat één van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld is.

Rolstoeltoegankelijkheid van uitjes

Veel van de erg historische bezienswaardigheden in Italië, zoals bijvoorbeeld het Colosseum, zijn erg oud, en hebben daardoor niet altijd even goede toegankelijkheid voor rolstoelen. Daardoor wordt het moeilijker voor u om deze bezienswaardigheden te bezoeken als u aan een rolstoel gebonden bent. De bevolking van Italië is erg vriendelijk en behulpzaam, waardoor u zonder probleem geholpen zult worden als u ergens hulp bij nodig heeft. Dit maakt het een stuk makkelijker.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!