Telefoon
-
gratis oproep
België

Mindervaliden vakantie Frankrijk - vakantie met rolstoel mogelijk

Verander zoekopdracht

Mindervaliden vakantie Frankrijk - vakantie met rolstoel mogelijk

Mindervaliden vakantie Frankrijk - droomvakantie met rolstoel ook mogelijk

Mensen die mindervalide zijn en dus beperkt zijn in hun keuzes voor activiteiten en bestemmingen moeten ook kunnen genieten van een zorgeloze en ontspannende vakantie.
Frankrijk is een van de landen waar u een zeer ontspannende vakantie kunt beleven, terwijl u geniet van het aangename weer. Waar in Frankrijk u ook op vakantie wilt gaan, overal is wel een vakantiewoning te vinden die voldoet aan uw behoeften, zoals een aangepaste badkamer of een bed die in te stellen is op hoogte.

Kies zelf uw ideale bestemming in Frankrijk

Frankrijk heeft verschillende regio's die elk hun eigen charmes hebben. Het klimaat van Frankrijk is over het algemeen in elke regio vrij mild, en de regenval is relatief laag, behalve in het noorden van het land en in de Franse Alpen. Als u een vakantie in Frankrijk boekt, moet u er rekening mee houden dat de dagjes uit die u maakt allemaal aangepaste mogelijkheden hebben die rolstoelvriendelijk zijn.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de hoofdstad Parijs te bezoeken, waar een tal aan bezienswaardigheden in de omgeving zijn die zeker een bezoek waard zijn. Vrijwel alle bezienswaardigheden in Parijs zijn toegankelijk voor mindervaliden. Parijs is een prachtige stad, en dit is te zien in de unieke bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Arc de Triomphe.
De meeste van deze bezienswaardigheden zijn toegankelijk voor mindervaliden, en ook de vele musea in de stad zijn rolstoel en rollatorvriendelijk. In het Louvre bijvoorbeeld zijn meerdere liften aanwezig, waardoor het een goed te bezoeken museum is. Voor andere bezienswaardigheden geldt dat een groot deel rolstoelvriendelijk is. Zo is ongeveer 2/3 van de Notre Dam toegankelijk met een rolstoel, en de eerste 2 etages van de eiffeltoren zijn ook toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelen.
Tijdens een bezoek aan Parijs mag natuurlijk een rondvaart over de Seine niet ontbreken, en dit is ook zeker goed te doen met een rollator of rolstoel. De rondvaart duurt ongeveer een uur en vanaf het water krijgt u een totaal ander zicht van de stad.

In het zuiden en zuidoosten van het land is de garantie hoger dat de temperaturen aangenamer zijn en dat er minder neerslag is. Zo kunt u een heerlijke vakantie doorbrengen aan de Middellandse Zee in de regio Côte d'Azur of Languedoc-Roussillon. Deze regio's hebben veel zonuren, en er zijn ook veel aangepaste vakantiehuizen te vinden. Aangezien het zuidoosten van Frankrijk de meest aangename temperaturen heeft, kunt u hier heerlijk genieten van een strandvakantie en echt tot rust komen.

Als u toch een vakantie dichter bij huis zoekt, dan is de regio Normandië zeker een goed alternatief. Deze regio ligt in het noordwesten van Frankrijk, en staat wereldwijd bekend vanwege de rol die de stranden van Normandië speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De regio heeft prachtige natuur, en veel monumenten en musea die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De kenmerken van een mindervaliden vakantiehuis

om optimaal te kunnen genieten van een mindervaliden vakantie in Frankrijk, is het erg belangrijk om het juiste vakantiehuis te vinden. Er zijn door het land heen verschillende aangepaste vakantiehuizen te vinden die vrijstaand zijn, op een vakantiepark staan of zelfs aangepaste hotels. Deze vakantiehuizen zijn speciaal aangepast aan de behoeften van mindervaliden, waardoor u onbelemmerd bent, en zorgeloos vakantie kunt vieren.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe