Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Zoekopdracht aanpassen
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Mindervaliden vakantie Denemarken - reizen zonder problemen

Vergeet uw belemmeringen tijdens droomvakantie in Denemarken

Denemarken is het land van de vele eilanden, ongeveer 405 eilanden in totaal. Denemarken is een erg “rolstoelvriendelijk” land, en dus zeker een aanrader voor een mindervaliden vakantie. Er zijn in Denemarken opties om met de auto te komen, maar u kunt er ook voor kiezen met de trein te reizen, mits u dit ver van tevoren plant en reserveert.

Uitjes geschikt voor mindervaliden

Als u een uitje wilt maken in Denemarken, moet u er natuurlijk rekening mee houden dat dit uitje toegankelijk is met de rolstoel of rollator. Denemarken bestaat uit vele eilanden, en er is dus een hele goede mogelijkheid om tijdens een vakantie naar het strand te gaan en daar even lekker uit te waaien en te genieten van het lekkere weer. Het noorden van het land, bij de plaats Skagen, krijgen de meeste zonuren van het land, waardoor het een zeer interessante regio is om te bezoeken als u wilt genieten van het goede weer.

Ook kunt u er voor kiezen om met het hele gezin een uitje te gaan maken. Zo kunt u bijvoorbeeld naar een pretpark. Als u een pretpark wilt gaan bezoeken in Denemarken is Legoland Billund in Zuidwest-Jutland een echte aanrader. Dit park heeft een grootte van ongeveer 15 voetbalvelden, en bijna alles in het park is van LEGO gebouwd. Het park bestaat uit verschillende onderdelen zoals Miniland, Safariland en Piratenland. Deze onderdelen hebben hun eigen thema, waar dan bouwwerken van deze thema's te vinden zijn, en attracties die ook met het thema te maken hebben.
Een van de grotere bouwwerken in het park is Mount Rushmore, met de hoofden van vier Amerikaanse presidenten, die nagebouwd is vanaf het echte exemplaar in South Dakota. Dit bouwwerk bestaat uit ongeveer 1.5 miljoen LEGO-blokjes.

Ook de hoofdstad van Denemarken mag zeker niet gemist worden, en is erg toegankelijk voor mindervaliden. Kopenhagen is een zeer interessante stad, en er zijn veel bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te gaan bezoeken als u een bezoek brengt aan deze stad. De haven van Kopenhagen biedt een uitstekende mogelijkheid om de echte Deense cultuur te proeven, en wordt in de zomer veel bezocht. Een andere bijzondere bezienswaardigheid die uniek is en specifiek voor de stad Kopenhagen is het standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Dit beeld is de grootste attractie van de stad, en dat komt mede door het wereldberoemde sprookje van de schrijver Hans Christian Andersen. Verder zijn er in de stad ook verschillende musea te vinden die rolstoeltoegankelijk zijn, waardoor u een interessante dag kunt hebben in de hoofdstad van Denemarken.

Accommodatie voor een zorgeloze vakantie

Als u een zorgeloze vakantie wilt beleven, zult u op zoek moeten naar een aangepaste accommodatie die voorzien is van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een verstelbaar bed, een lift of traplift of gelijkvloerse vakantiewoning. Denemarken heeft een groot bestand aan aangepaste vakantiehuizen en vakantiewoningen, en er is ook de mogelijheid in Denemarken op speciaal gereedschap te bestellen via internet, zoals liften, ziekenhuisbedden, rolstoelen of een reparatieservice voor een kapotte rolstoel bijvoorbeeld. Door deze mogelijkheden en de “rolstoelvriendelijkheid”, is Denemarken een echte aanrader voor een mindervaliden vakantie.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!