Telefoon
-
gratis oproep
België

Groepsreizen naar Duitsland: een bijzonder vakantieland

Verander zoekopdracht

Groepsreizen naar Duitsland: een bijzonder vakantieland

Duitsland is een perfecte bestemming voor groepsreizen. Het grote land heeft enorm veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur, maar is ook een natuur die echt de moeite waard is. Zelfs in de industriële gebieden, zoals de Ruhr, zijn er prachtige streken waar de rust nog overheerst. Natuurlijk heeft Duitsland een aantal steden die een citytrip of korte vakantie meer dan waard zijn. Groepsreizen naar Duitsland worden steeds populairder en dat is ook niet zo vreemd als die kunnen worden gecombineerd met een luxe vakantieverblijf. Het land is bovendien niet alleen in de zomervakantie een mooie bestemming. Er zijn ook wintersportgebieden die vergelijkbaar zijn met de traditionele gebieden in Oostenrijk en Zwitserland. En al komen de Duitsers in grote aantallen richting onze stranden bij mooi weer, een vakantiehuis op de Duitse Waddeneilanden is eveneens een ideale bestemming voor een echte zonvakantie.

Steden om te bezoeken tijdens groepsreizen in Duitsland

Vanuit uw appartement of huisje kunt u natuurlijk prima een dagtrip naar een van de grote steden maken. Berlijn is een stad die een plaats hoog bovenaan het verlanglijstje verdiend. De hoofdstad van Duitsland heeft een prachtig historisch centrum. Zo is de Berlijnse Dom een schitterende oude kerk waarbij vooral de koepel een onvergetelijke indruk maakt. Voor een mooi uitzicht over de stad moet u bij de Fernsehturm zijn en de ideale plaats voor een groepsfoto is natuurlijk de beroemde Brandenburger Tor. Een andere bijzondere stad is Dresden. Deze plaats werd in de Tweede Wereldoorlog bijna volledig van de kaart gevaagd, maar is op een mooie manier weer opgebouwd. Het Zwinger en de Frauenkirche zijn heel bijzonder.

Van zee tot bos: de natuur rond uw accommodatie

Ook bij groepsreizen naar Duitsland zullen de meningen over de planning wel eens verdeeld zijn. Dat is echter helemaal niet erg, want het land is zo veelzijdig dat er voor iedereen wel iets leuks te beleven valt. Ga een dagje zeilen op de Oostzee of kies voor een lange wandeling in het Thüringer Wald. Natuurlijk kunt u ook naar Beieren reizen, waar u een gedeelte van de Alpen vindt. Kies voor een vakantiewoning in de buurt van deze schitterende natuurgebieden en geniet!

Eten op niveau tijdens groepsreizen in Duitsland

Bij Duits eten denken vele Nederlanders vooral aan braadworst en veel zuurkool. Dat is een misverstand, omdat er natuurlijk veel meer te genieten valt. Dat kunt u in de plaatselijke supermarkt vers kopen en comfortabel opeten in uw appartement, maar ook in de horeca. Voor Duitsers is eten belangrijk en er wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Door de omvang van het land zijn er maar weinig gerechten die als typisch Duits worden beschouwd. Een paar dingen gelden echter in het hele land. Allerlei soorten worst maken deel uit van het Duitse eten. Iedere regio heeft wel zijn eigen specialiteit en bij iedere maaltijd hoort dit kwaliteitsproduct. De Duitsers houden ook echt van Kaffee und Kuchen. Daarbij staat Kuchen voor gebak. Kijk maar eens om u heen in een willekeurige winkelstraat. Bijna altijd zal er een banketbakker aanwezig zijn. De chocoladetaart, die eigenlijk uit Oostenrijk komt, is wellicht de meest populaire. Ook Duitse broodjes zijn niet voor niets ook populair in ons land.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe