Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Kindvriendelijke vakantie Karinthië

Trek met het hele gezin de bergen van Karinthië in

Karinthië is het zuidelijkst gelegen deel van Oostenrijk en wordt voornamelijk vanuit de hoofdstad Klagenfurt bestuurd. Aan de zuidzijde grenst de provincie aan Italië en Slovenië. In deze fraaie provincie kunt u optimaal genieten met de hele familie en een vakantie met kinderen Karinthië is dan ook zonder meer aan te raden.
Het gebied wordt gedomineerd door bergen en meren. Het grootste meer is het beroemde Wörthermeer, dat zich niet ver van Klagenfurt bevindt. Dit watergebied strekt zich uit over een lengte van maar liefst 20 kilometer. Gelegen tussen de glooiende heuvels, maakt een gezinsvakantie Karinthië het mogelijk de schoonheid van de bergen met ontspanning aan het water te combineren. Het Wörthermeer is een van de warmste Alpenmeren, waarbij de watertemperatuur in de zomer wel op kan lopen tot 25 graden of hoger. In de winter vriest het meer zelden dicht. Vanuit de hoogte is het panorama over het meer werkelijk adembenemend. Een heerlijk gebied om rust te vinden en het vakantiegevoel in u op te roepen, tijdens een vakantie met kinderen Karinthië.

Water in alle vormen en maten in Karinthië

Ook de andere meren in Karinthië mogen er zijn. Het Ossiacher meer zal vooral fietsliefhebbers weten te boeien, gezien de fraai aangelegde fietspaden rondom het water. Houdt u er wel rekening mee dat deze wegen, logischerwijs, niet helemaal vlak zijn, maar meedeinen op het reliëf van de bergen. In het zuiden ligt het hoogstgelegen meer van Karinthië: het Weißenmeer. Dit meer wordt regelmatig als tegenpool van het Wörthermeer bestempeld, aangezien de vrieskou op hier wel degelijk effect heeft. Er kan zich een ijslaag van 60 centimeter vormen, wat het Weißenmeer tot een van de grootste ijsvlaktes in de Alpen maakt. Rondom dit meer kunt u prima skiën en langlaufen. Een gezinsvakantie Karinthië is in elk jaargetijde een aangename uitvlucht. Met zowel sneeuwpret als mooie wandeltochten is dit altijd een aangename omgeving voor het hele gezin.

Een breed palet aan activiteiten in Karinthië

Naast deze grote meren, is Karinthië rijk aan vele kleinere wateren. Opvallend is dat overal wateractiviteiten georganiseerd worden. Het aanbod is met onder meer surfen, zeilen, roeien en waterfietsen ruim te noemen.
Een vakantie met kinderen Karinthië is zeer afwisselend. Tijdens een ritje door het Zillertal met de stoomtrein leert u het gebied bijvoorbeeld op een hele andere manier kennen. Snelheidsmaniakken kunnen hun vaardigheden testen op een van de rodelbanen en de fraaie watervallen zijn voor iedereen fascinerend. U kunt een blik onder de aarde werpen en zien hoe de mijnwerkers in vroegere tijden geleefd hebben. De historie van Karinthië wordt eveneens tot leven gebracht in de vele burchten en kastelen. Zeker in de heuvelachtige omgeving, levert dit schitterende plaatjes op. Rust of avontuur, in de zomer of in de winter, een kindvriendelijke vakantie Karinthië is altijd en voor iedereen een onvergetelijke tijd!

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!