Telefoon
-
gratis oproep
België

Kindvriendelijke vakantie Rome

Verander zoekopdracht

Kindvriendelijke vakantie Rome

Rome is een van de grootste steden in Europa en van alle markten thuis. Of u nu een romantisch weekendje ertussenuit wilt, of met de hele familie op vakantie gaat, Rome is de plek waar u moet zijn. De stad is een historisch bolwerk met ontelbare monumenten en gebouwen die de geschiedenis weer tot leven brengen. Deze zijn voor kinderen net zo indrukwekkend als voor u. Zorg er dus voor dat u in ieder geval de belangrijkste trekpleisters bezoekt tijdens een gezinsvakantie Rome.
Het bekendste gebouw is natuurlijk het Colosseum. Vooral het verhaal erachter, met vechtende gladiotoren, is erg interessant. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelf ervaren hoe het is om een gladiator te zijn, in het gladiatorenmuseum. Volledig verkleed kan er zelfs meegedaan worden aan een heus gladiatorentoernooi. Bezoek het Colosseum bij voorkeur 's ochtends, zodat u niet midden in de drukte terecht komt. Door het goede openbare vervoer hoeft dit tijdens een kindvriendelijke vakantie Rome geen probleem te zijn.
Een bekende uitspraak luidt 'een foto zegt meer dan 1000 woorden'. Zeker voor kinderen gaat dit gezegde op. Bezoek daarom de Time Elevator. Hier wordt de geschiedenis van Rome niet door lappen tekst of een gids verteld, maar kunnen u en uw kinderen het zelf beleven in 5D. Met behulp van grote schermen en een vliegsimulator waant u zich niet op een vakantie met kinderen Rome, maar echt terug in de oude stad.

Leuke uitstapjes in de omgeving

Trakteer uw kinderen op een bezoek aan Villa Borghese, het bekende park van Rome. Hier kunt u uitrusten in een mooie omgeving, terwijl uw kinderen hun energie kwijt kunnen op de grote grasweide. Het is ook leuk Villa Borghese met de fiets of de boot te verkennen. In het park ligt zelfs een dierentuin: Bio Parco. Een leuk uitstapje tijdens een kindvriendelijke vakantie Rome, dat bovendien dicht bij het centrum ligt.

Als u het doorgaans drukke centrum van Rome even wilt vermijden en behoefte heeft aan verkoeling, kunt u de Italiaanse kust opzoeken. Rome ligt zelf niet aan het water, maar binnen een uur zijn de stranden wel te bereiken.
U kunt er ook voor kiezen het waterpark Aquafelix, dat net buiten Rome ligt, te bezoeken. Dit is natuurlijk geweldig voor uw kinderen, die zich opperbest zullen vermaken in de glijbanen en andere waterattracties. Een gezinsvakantie Rome heeft u veel te bieden en zal u en uw kinderen ongetwijfeld bevallen.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe