Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Beleef een boerderijvakantie in Zwitserland - goed bewaard gebleven geheim

Vakantie op een boerderij in het sfeervolle Zwitserland

Het huren van een agriturismo in Zwitserland is een echte tip voor iedereen die een vakantie wil doorbrengen in een idyllisch landschap met veel natuur.
Als u besluit een agriturismo te huren in Zwitserland heeft u de mogelijkheid om helemaal tot rust te komen terwijl u geniet van de prachtige omgeving. Als u wakker wordt en de gordijnen open doet is de kans groot dat u tegen de besneeuwde bergen in de omgeving aankijkt, en de koebellen op de achtergrond hoort luiden.

Er zijn verschillende soorten agriturismo's waar u een vakantie kunt doorbrengen. Zo zijn er speciale boerderijen die aangepast zijn voor mindervaliden en gehandicapten, boerderijen die in het teken staan van biologische producten en gezondheid, en traditionele agriturismo's.
Het voordeel van een traditionele agriturismo is dat de kinderen oog in oog komen te staan met het leven op een boerderij en de dagelijkse taken van een boer. Kinderen kunnen de boer ondersteunen in zijn dagelijkse taken zoals het schoonmaken van de stallen, de dieren voeren en meehelpen met het melken van de koeien. Daarnaast kunnen de kinderen soms ook met de boer een ritje maken op de tractor. Ook is het bijkomend voordeel is dat u vaak van de boer informatie en tips kan krijgen over activiteiten die in de regio te ondernemen zijn.

Prachtige natuur vanuit uw agriturismo

De natuur van in het land is werkelijk adembenemend, en nodigt erg uit tot verschillende wandelingen en fietstochten. Er zijn meerdere regio's waar heerlijk gewandeld kan worden. Zo kunt u in de Berner Alpen heerlijk gaan wandelen of fietsen, en er liggen meerdere skigebieden in  dit gebied. U heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld de Jungfraubahn nemen naar het hoogstgelegen station van Europa.
Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te skiën in de verschillende wintersportgebieden in de regio. Als u de trein naar dit station neemt rijdt u langs verschillende landschappen, en hier kijkt u uw ogen uit. Het Berner Oberland, of tewel de Berner Alpen, zijn een populair gebied voor wintersporters, maar ook voor wandelaars en bergbeklimmers. Als u een natuurliefhebber bent en graag gaat wandelen is het huren van een agriturismo in deze regio een echte aanrader. Ook de regio's  Graubünden en Wallis zijn streken waarin de omgeving centraal staat waar veel wandelgebieden zijn. Daarnaast zijn deze streken ook echte paradijzen voor wintersport.

Verschillende uitjes in het land

Er zijn verspreid door Zwitserland verschillende uitjes die u kunt maken. Zo ligt er in de regio Oost-Zwitserland, vlakbij de stad Sankt Gallen Abenteuerland Walter Zoo. Deze dierentuin werd in 1961 opgericht, heeft een oppervlakte van 5.5 hectare en er zijn meer dan 100 verschillende dieren te bewonderen. Enkele diersoorten die in het park te zien zijn, zijn luipaarden, tijgers, zebra's, wallaby's, chimpasees en nog veel meer. Een uitje naar de dierentuin vanuit uw agriturismo is een echte aanrader voor het hele gezin.

Als u een combinatie wilt maken van een bezoek aan een dierentuin en een interessante stad, kunt u ervoor kiezen de stad Bern te bezoeken. Deze stad is de bondsstad van het land, en heeft op cultureel gebied erg veel te bieden. De oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO,  en hier staan veel historische gebouwen zoals de Zytglogge toren, die tussen de 12e en 13e eeuw gebouwd werd en een astronomisch uurwerk heeft. Enkele andere bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere het Parlementsgebouw, de Bärengraben en het Bärenpark, de Münster van Bern en verschillende andere kerken. De Bärengraben en het Bärenpark staan samen met de het Dählhölzi dierenpark onder beheer van de stad Bern, en zijn beide leuk om te bezoeken met het gezin.

Ook de andere steden zoals Zürich, Genève en Bazel zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze grote steden hebben veel te bieden, en hier kunt de echte Zwitserse sfeer proeven en de culinaire hoogstandjes proeven in de vele restaurants en cafés. Zowel Zürich als Genève liggen aan een groot meer, waar u kunt genieten van meerdere watersport mogelijkheden.

Al met al kunt u in Zwitserland een fantastische vakantie beleven op een agriturismo. U heeft de mogelijkheid te genieten van de rust en adembenemende natuur terwijl u meehelpt op de boerderij, of terwijl u gaat wandelen. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om vele uitstapjes te maken in de omgeving.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!