Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Zoekopdracht aanpassen
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Boerderijvakantie Spanje - Vakantie op een andere manier beleven

Genieten van de rust tijdens een boerderijvakantie in Spanje

Als u een alternatief wilt voor een traditionele vakantie, is een boerderijvakantie een uitstekende optie. Bij zo´n vakantie huurt u een agriturismo, en beleeft uw een vakantie die in het teken staat van rust en ontspanning.
Het toerisme op het platteland wordt steeds populairder in Spanje, en er zijn dan ook vele vakantieboerderijen te vinden in het land.

Het voordeel van het huren van een agriturismo is dat u in een prachtige omgeving kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, terwijl u de mogelijkheid heeft om allerlei activiteiten op de boerderij te ondernemen. Er zijn verschillende soorten boerderijen, waaronder agriturismo´s die zich richten op de wijnbouw, biologische producten en traditionele agriturismo´s.
Als u ervoor kiest een vakantie door te brengen op een traditionele boerderij, heeft u de mogelijkheid het echte boerenleven te ervaren door de boer te ondersteunen in zijn dagelijkse taken op de boerderij. Enkele taken waarbij u en de rest van het gezin bij kunt helpen zijn het schoonmaken van de stallen, het voeren en verzorgen van de dieren, en het melken van de koeien. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te helpen bij het oogsten, en voor de kinderen is er natuurlijk ook de kans om met de dieren te knuffelen.
Een bijkomend voordeel is dat uw kinderen leren over het boerenleven, en het leven van de dieren. Zo leren ze op een actieve manier waar kalfjes en lammetjes vandaan komen, hoe deze dieren verzorgd worden en wat ze eten.

In Spanje bevinden zich echter niet heel veel van dit soort boerderijen, aangezien agrotoerisme nog in opkomst is. De meeste vakantieboerderijen in Spanje zijn dan ook gewoon boerderijen die niet meer gebruikt worden. Er zijn wel enkele agriturismo's waar ook nog daadwerkelijk boeren leven en geproduceerd wordt. De meeste van de “echte” boerderijen, zoals ze ook in Duitsland en Frankrijk en Nederland te vinden zijn liggen in de regio Andalusië, in het zuiden van het land.

Agriturismo's in Spanje

Er zijn verschillende regio´s in Spanje waar u uw boerderijvakantie kunt doorbrengen. Het algemene doel van een boerderijvakantie is om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en helemaal tot rust komen. Er zijn dan ook boerderijen te vinden in bepaalde streken die niet in de buurt liggen van de erg grote steden, waardoor u ook niet in de toeristendrukte zit. Zo kunt u een vakantie doorbrengen in Galicië, een autonome regio in het noordwesten van Spanje. Deze streek in Spanje is vrij rustig en er ligt geen extreem grote stad, waardoor het gebied een stuk rustiger is dan bijvoorbeeld de Costa Brava of Madrid. Mocht u in de omgeving van uw agriturismo toch activiteiten willen ondernemen, dan kunt u vaak tips krijgen van de boer. Ook het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in Galicië, en is zeker een bezoek waard.  In de stad staat een zeer imposante kathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kathedraal is 97 meter lang en heeft een hoogte van 22 meter. Er zijn 3 portalen die elke een andere bouwstijl hebben. De zuidportaal is in de romaanse stijl gebouwd, de westportaal barok en de noordportaal is in de neoclassistische stijl gebouwd.

Een groot voordeel van een vakantie doorbrengen in Spanje is dat het weer vrijwel altijd goed is. Zo liggen de temperaturen in de zomermaanden erg hoog en valt er weinig neerslag, en in de wintermaanden is het erg aangenaam. Kiest u er bijvoorbeeld voor om een vakantieboerderij op Mallorca te huren, dan kunt u in de zomermaanden rekenen op een gemiddelde temperatuur van rond de 25 °C. Enkele boerderijen hebben zwembaden, waardoor u bij warm water heerlijk kunt afkoelen door te gaan zwemmen.

Al met al kunt u in Spanje een heerlijke boerderijvakantie beleven waarbij u de mogelijkheid heeft aan de drukte te ontsnappen, uit te rusten en te gaan wandelen in de natuur. Daarnaast heeft u natuurlijk ook nog de mogelijkheid om steden in de omgeving te bezoeken zoals Sevilla of Málaga in Andalusië, Barcelona aan de Costa Brava in Catalonië en Santiago de Compostella in Galicië.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!