Telefoon
-
gratis oproep
België

Boerderijvakantie Portugal - ontdek het echte boerenleven

Verander zoekopdracht

Boerderijvakantie Portugal - ontdek het echte boerenleven

Geniet van de mooie omgeving en het prachtige weer tijdens een boerderijvakantie in Portugal

Ook in Portugal kunt u heerlijk ontsnappen aan de drukte en tot rust komen op een boerderij. Het huren van een agriturismo in Portugal is de ideale manier om een vakantie die in het teken van rust te combineren met het mooie weer en de prachtige streek.
Kenmerken van boerderijen in Portugal is dat ze vaak omgeven zijn door grote graaslanden, weiden vol olijfbomen en velden vol met fruitbomen.

Als u een vakantie doorbrengt op een agriturismo heeft u de kans om de boer te ondersteunen in de dagelijkse taken op de boerderij, zoals het verzorgen en voeren van de dieren, het schoonmaken van de stallen en het meehelpen bij de oogst. Er zijn verspreid door Portugal verschillende boerderijen die in het teken van fruit verbouwen staan. Rondom deze gebouwen liggen grote velden waar fruit groeit. Als u een vakantie doorbrengt op een agriturismo die gespecialiseerd is in fruit, kunt u helpen met de fruitteelt. Daarnaast is de kans groot dat u producten kunt proeven die gemaakt zijn met dit fruit.

Veel vakantieboerderijen in Portugal zijn niet zoals de traditionele agriturismo´s, maar zijn oude gebouwen waar tegenwoordig geen bedrijf meer zit. Het voordeel hiervan is dat u optimaal kunt uitrusten en opladen. Vrijwel alle boederijen in Portugal hebben een zwembad erbij en een terras, aangezien het klimaat het hele jaar door aangenaam is.

Kies zelf uw ideale bestemming in Portugal

Er zijn meerdere regio's in Portugal waar u een agriturismo zou kunnen huren, en elke streek heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Zo kan het zijn dat er in de omgeving van uw vakantiehuis een interessante stad ligt, of dat de natuur in de nabijheid adembenemend is. In de Algarve bijvoorbeeld is de natuur adembenemend, de weersomstandigheden erg aangenaam, en er zijn interessante steden te vinden. De kust van de Algarve ten westen van de stad Faro is erg rotsachtig, en hier zijn dan ook prachtige rotsformaties met kleine strandjes te vinden. Deze strandjes hebben een unieke ligging, en als u ervoor kiest om een van deze stranden te bezoeken heeft u de mogelijkheid om in alle rust te genieten van het klimaat.
Een interessante stad om te bezoeken als u een vakantie in de Algarve doorbrengt is Lagos. De stad is een populaire toeristenbestemming vanwege de vele stranden, maar ook vanwege de historische bezienswaardigheden. Zo is de stad nog deels omringd door Romeinse stadsmuren, en de Arcoda Vila is de oude stadspoort. Deze stadspoort is een erg interessante bezienswaardigheid. Daarnaast zijn er ook meerdere religieuze bezienswaardigheden in de stad, zoals de Kathedraal van Faro en de Igreja de Carmo.

Een andere interessante streek om een agriturismo te huren is Alentejo. Deze regio staat voornamelijk bekend om de rust, en de prachtige natuur. Als u ervoor kiest om een vakantieboerderij in deze provincie te huren, heeft u in de omgeving 2 natuurparken liggen, het Parque Natural da Serra de São Mamede, en het Paque Natural do Vale Guadiana. Het natuurpark Serra de São Mamede is voor een deel bewoond waar middeleeuwse dorpjes staan die leuk zijn om te bezoeken. Het andere natuurpark is grotendeels onbewoond. In beide parken kunt u heerlijk wandelen en fietsen,en op die manier de natuur in u opnemen.

Tijdens een vakantie in Portugal mag een bezoek aan de hoofdstad Lissabon natuurlijk niet ontbreken. Als u een cultuurliefhebber kunt u in deze stad uw hart ophalen. Een van de grootste bezienswaardigheden in de stad is het Hiëronumietenklooster Mosteiro dos Jerónimos, waar de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama begraven ligt. Ook de Torre de Belém is een echt plaatje, en staat samen met het klooster op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook heeft u in het centrum van de stad de mogelijkheid de echte Portugese sfeer te ervaren, en de culinaire hoogstandjes te proeven in de vele cafés en restaurants.

Al met al kunt u in Portugal een heerlijke boerderijvakantie beleven waarbij u helemaal uitrust en oplaadt. U heeft de mogelijkheid om vanuit uw agriturismo verschillende uitstapjes maken, zoals heerlijk wandelen in de natuur of het bezoeken van steden met veel bezienswaardigheden.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe