Telefoon
-
gratis oproep
België

Agriturismo’s op Sardinië - idyllisch & kleinschalig

Verander zoekopdracht

Agriturismo’s op Sardinië - idyllisch & kleinschalig

Het eilandgevoel op een boerderij ervaart u op een agriturismo op Sardinië. Hier ligt u niet hutjemutje, maar beleeft u een kleinschalige en persoonlijke vakantie zoals dat alleen op het platteland van Sardinië kan. Het Italiaanse boerenleven én la dolce vita in de natuur! We nemen u graag mee in de wereld van boerderijvakanties op Sardinië.

Over uw agriturismo op Sardinië

Een agriturismo op Sardinië is een combinatie van agricultuur en toerisme: boeren verhuren vakantieverblijven op hun landgoed. Soms betekent dat, dat u een van de appartementen bij de boerderij kan huren, soms boekt u een paar kamers in de boerderij of een accommodatie in de hoeve.

Op Sardinië staan veel karakteristieke boerderijen. De meest authentieke boerderijen op Sardinië zijn agrarische bedrijven die nog in gebruik zijn. In sommige gevallen mag u de boer een handje helpen en eet u gezamenlijk. In andere gevallen brengt u de dag door aan het zwembad van het landgoed en kookt u zelf. Een vakantie op een agriturismo op Sardinië kunt u doorbrengen zoals u dat wil.

Een ding hebben boerderijvakanties op Sardinië gemeen: u beleeft de natuur op het Italiaanse eiland op een andere manier. Op een agriturismo lijkt de tijd iets langzamer te tikken dan thuis. 

Voor gezinnen, groepen en natuurliefhebbers

Op de boerderij kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Voor uw gezin is een agriturismo daarom ook ideaal: genoeg plaats om te stoeien, rennen en boerderijdieren te leren kennen. Boekt u een agriturismo met zwembad, dan is het ook nog eens heerlijk afkoelen. Wel zo fijn bij de hoge temperaturen in de zomer.

Buiten de directe natuur rondom uw agriturismo bezoekt u eenvoudig een van de vele natuurgebieden op Sardinië. Zo bezoekt u voor een stevige wandeltocht de diepste kloof van Europa 'Gola di Gorrupu' bij ten zuiden van Cala Gonone.

Agricultuur en stadjes in de Sardijnse provincies

In de Noordelijke provincie Sassari wordt kurk geproduceerd. Maar ook voor wijn loont het zich een agritursimo op Sardinië te huren. Heerlijk overnachten tussen de wijngaarden op een wijnboerderij. Niks authentieker dan de boer helpen bij de druivenoogst. U verdient het dan aan het eind van de dag een flesje streekwijn te ontkurken.

Met een agriturismo aan de kust, zit u dichtbij de prachtige standen die Sardinië rijk is. In het noordwestelijk puntje ligt La Pelosa nabij Stintino, een van de mooiste zandstranden. Maar ook Chia, in de zuidelijke provincie Cagliari, staat bekend om de witte stranden. Voor luxe agriturismo’s aan de kust zoekt u naar boerderijen met zwembad, barbecue of airconditioning.

Hoewel agritursimo's eerder wat afgelegen van de steden liggen, betekent dat niet dat u geen culturele uitstapjes kunt maken tijdens uw verblijf. De historische havenstad Alghero trekt veel toeristen: in de oude binnenstad is het heerlijke slenteren. De stad Palau is een plaatje: een kuststad aan de ruige Noordkust met historische forten. Cagliari bezoekt u om flamingo’s te spotten en door de historische haven te wandelen. Wilt u cultuur- en Italiaanse hoofdstad Rome bezoeken, dan neemt u de veerpont vanuit de stad Olbia, gelegen in het noordoosten, naar Civitavecchia op het vasteland van Italië.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe