Telefoon
-
gratis oproep
België

Prachtige agriturismo's in Italië

Verander zoekopdracht

Prachtige agriturismo's in Italië

In een agriturismo in Italië maakt u deel uit van het échte, authentieke Italië. Omringd door olijfbomen en wijngaarden komt u tot rust op een unieke locatie. Een boerderijvakantie in Italië is ideaal om het gehaaste leven te ontvluchten.

Agriturismo in het echte Italië: vrijheid en verwennerij

Een agriturismo betekent overnachten in een kamer, studio of appartement bij een boerderij in Italië. Wakker worden op een agriturismo in Italië tussen wijngaarden, lavendelvelden of olijfgaarden. Overnachten in een villa op een boerenerf met zwembad.

Het woord ‘agriturismo’ is een samenvoeging van de Italiaanse begrippen agricoltura en turismo, oftewel agricultuur en toerisme. Het betekent een vakantieverblijf met landelijke vrijheid en verwennerij in de buitenlucht.

Alle ingrediënten voor uw boerderijvakantie

Vers geoogst fruit, groente van het veld en ambachtelijke producten typeren een verblijf in een agriturismo. Melk, kaas, olijven, wijn, honing: maaltijden bij uw agriturismo komen direct van het land.

Lekkere trek? Dan plukt u een verse appel van de boom op het erf. De Italiaanse keuken onderstreept de ambachtelijke producten van de boer: pure gerechten, eerlijk en met passie bereid. Op een agriturismo in Italië verblijft u in rustieke flair en proeft u letterlijk het echte Italië.

Uw persoonlijke en rustieke agriturismo

Een agriturismo is het tegenovergestele van massatoerisme, lange rijen of hutjemutje. Uw vakantieverblijf is een gastvrij boerenbedrijf, garant voor een authentieke Italiaanse belevenis. Bij sommige agriturismi is het zelfs mogelijk, als u dat wilt natuurlijk, een handje mee te helpen op de boerderij. Zo leert u de Italiaanse cultuur en mentaliteit pas echt kennen.

Ook de kinderen zullen genieten. Op een kindvriendelijke agriturismo in Italië helpen ze de boer met fruit plukken. Op een boerderij leren ze scharrelende boerderijdieren van dichtbij kennen en kunnen zich naar hartenlust uitleven in de buitenlucht.

Veel agriturismi in Italië zijn vaak van alle luxe voorzien, genoeg ruimte op het erf voor comfort. Het boerderijleven in stijl: een agriturismo met zwembad in Italië, verblijven met sauna of accommodaties met maneges en paarden.

Aan het Gardameer, Comomeer, aan zee of op eiland Sicilië, één ding hebben alle agriturismi gemeen: een gastvrij ontvang in een omgeving waar rust en ruimte centraal staan.

Soorten boerderijvakanties in Italië

Bent u wijnliefhebber, of wilt u verblijven tussen de idyllische wijnranken? Boek dan een verblijf bij een wijnboer in Italië.

Toscane staat om zijn uitstekende wijnen, bijvoorbeeld Chianti, de Vino Nobile di Montepulciano en de Brunello de Montalcino. Samen met Piëmont is de Toscane een van de beste wijnstreken van Italië. Hier heeft u dan ook ruime keuze uit wijnboerderijen.

Natuurlijk zijn naast wijnboerderijen bijna alle soorten landbouwbedrijven denkbaar: fruit, bio- en gezondheidsboerderijen of traditionele agriturismi.

Ook Umbrië is een uitgelegen plek voor appartementen op een boerenerf: deze regio wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Met een agriturismo in Umbrië bent u omringd door groene heuvels en ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes.

Stedentrip vanuit uw agriturismo

Boekt u een agriturismo in Toscane, bezoek dan Florence, de hoofdstad van Toscane. Het is één van de bekendste cultuursteden in Europa doordat het de geboorte- of verblijfsstad is van onder andere Leonardo da Vinci, Nocolo Machiavelli, Galileo Galilei en Michelangelo.

Met een appartement in Italië mag een bezoek aan de hoofdstad Rome natuurlijk niet missen. Met onder andere de Trevifontein, de Engelenburcht, het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en nog veel meer prachtige historie. Als u genoeg heeft van de drukte, keert u terug naar uw agriturismo appartement.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe