Telefoon
-
gratis oproep
België

Authentieke agriturismo in Umbrië

Verander zoekopdracht

Authentieke agriturismo in Umbrië

Een agriturismo in Umbrië is bij uitstek een vakantie voor levensgenieters. In een appartement of huis op een landgoed in het groene centrum van Italië maakt u het boerenleven in al zijn facetten mee.

Uitgestrekte landschappen, bloeiende heuvels en eeuwenoude stadjes. Op een agriturismo in Umbrië maakt u het Italiaanse plattelandsleven mee zoals dat nergens anders kan. De meest authentieke accommodaties in Umbrië liggen op het platteland. Of u nu op zoek bent naar een kindvriendelijke boerderij, luxe appartement op een landgoed of een agriturismo met zwembad in Umbrië.

Het best bewaarde geheim van Umbrië

Hier bent u ver weg van de mensenmassa’s, stress en volgepropte straten. Op agriturismo's in Umbrië vindt u het Italië dat nog niet onder voet is gelopen door toeristen. U ervaart hier het Italië dat eigenlijk alleen de Italianen kennen. Niet voor niets zijn agriturismo’s in Umbrië het best bewaarde geheim onder locals en ingewijde toeristen. 

Uw landelijke casa in een prachtige provincie boekt u natuurlijk met alle luxe die u graag wilt: een accommodatie met airconditioning, eigen terras of agriturismo met zwembad in Umbrië. Gezinnen vinden bij een agriturismo het beste van twee werelden: voor uw kinderen genoeg ruimte om zich uit te leven. Voor u genoeg rust en vrijheid.

Agriturismo: wijnbouw of olijfgaard

Tussen de Toscane, Marken en Lazio, zit u in een landelijke regio met verschillende soorten agricultuur. Olijfgaarden, wijngaarden en zonnebloemvelden. Groene velden en tarweakkers. En minstens evenveel verschillende soorten agriturismo accommodaties. In de heuvelachtige regio staan veel wijngaarden. De regio staat bekend om goede wijnen en u kunt de productie ervan van dichtbij meemaken wanneer u een wijnboerderij in Umbrië bezoekt.

Agriturismo-liefde gaat door de maag

Het bekendste product uit Umbrië is de truffel. In de regio kunt u op truffel jacht gaan naar het zwarte goud. 

Truffel vindt u dan ook in veel lokale gerechten. Nergens anders proeft u Umbrië zo goed, als wanneer u mee-eet met de boer op uw agriturismo, of in een restaurantje bij de agriturismo. Heerlijke streekgerechten naar familierecept, met biologische en huisgemaakte producten.

Steden en dorpjes in Umbrië

Vanuit uw agriturismo in Umbrië ontdekt u dat de tijd hier geen vat heeft gehad op de omgeving en de stadjes. Assisi, de geboorteplaats van Franciscus van Assisi, trekt veel bedevaartgangers.

Voor een weids uitzicht over de streek gaat u naar Orvieto. De stad ligt bovenop op een rots van vulkanisch gesteente: de kabelbaan brengt u zo naar boven. Perugia, de hoofdstad van Umbrië, bezoekt u het beste te voet. U bent er zeker niet de enige toerist want hier ligt ook de “universiteit voor buitenlanders”, de stad is hierdoor ingericht op bezoekers. Norcia ten slotte, is een mooi uitgangspunt voor een bezoek aan het interessante natuurgebied Monti Sibillini.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe