Telefoon
-
gratis oproep
België

Agriturismo aan het Gardameer: landelijke vakantie aan Lago di Garda

Verander zoekopdracht

Agriturismo aan het Gardameer: landelijke vakantie aan Lago di Garda

Het romantische Italiaanse platteland leert u op een persoonlijke manier kennen in een agriturismo aan het Gardameer. Het meer ligt tussen de Alpen en op het kruispunt van de regio’s Lombardije, Zuid-Tirol Trente en Veneto. Daar kan het in de zomer zelfs behoorlijk druk worden. De rust zoekt u daarom eenvoudigweg op in een agriturismo bij het Gardameer.

Eindelijk rust op de rustieke boerderij

Het Gardameer, of Lago di Garda in het Italiaans, is het grootste meer in Italië. De boerderijen liggen vaak ietwat landinwaarts met daardoor een prachtig uitzicht op diepblauw water omringd van dorpjes, cipressen en bergen.

Een boerderijvakantie staat garant voor ongestoord genieten alsof de tijd stil is blijven staan, dat betekent niet dat u comfort inlevert. Veel boerderijen zijn gerenoveerd, bieden moderne appartementen aan en zijn inmiddels luxe agriturismi.

Luxe agriturismo’s met zwembad aan het Gardameer zijn zeker geen uitzondering. Bovendien is er weinig zo luxueus als de zonsondergang op het terras van de boerderij met uitzicht op het Gardameer. Vooral met een bijzondere streekwijn, warm brood en verse olijven.

Welke agriturismo bij het Gardameer past bij u?

Een agriturismo is boerderij dat nog in bedrijf is en biedt ook vakantieverblijven aan. Sommige vakantieboerderijen zijn geen agrarisch bedrijf meer, maar bestaan alleen nog maar voor het toerisme. Ten Oosten van het meer zijn veel olijfgaarden en citroenbomen te vinden. Aan de Oostoever bevindt zich ook het gezellige gelijknamige dorpje Garda.

Het Noorden is ideaal voor wie graag tussen de wijngaarden verblijft en altijd al eens druiven wilde plukken. Daar bevinden zich namelijk wijnvelden met bijbehorende accommodaties op wijnboerderijen.

Voor nog meer wijn verblijft u op een agriturismo ten zuidoosten van het Gardameer. Daar ligt het het dorp Bardolino en het gelijknamige Bardolino wijnbouwgebied, bekend om de gelijknamige geliefde wijnsoorten. Een verblijf op een wijnboerderij is hier natuurlijk pure verwennerij.

Aan de westoever van het Gardameer ligt het dorp Salò, bekend door een van de mooiste boulevards aan het meer. Voor liefhebbers van authentieke restaurantjes en terrasjes en boekt u een agriturismo bij Salò.

Mediterrane hoogstandjes op de boerderij

Agriturismi doen nog een schepje bovenop de al heerlijke Italiaanse gerechten. Op de boerderij wordt veel zelf geproduceerd en is het eten huisgemaakt en biologisch. Een verblijf op een agriturismo aan het Gardameer is daarom ook een culinair hoogstandje. Wellicht eet u bij de boer mee, soms is er zelfs een restaurant bij het agriturismo. Olijfolie, brood, melk, tomatensaus, wijn: verser wordt het niet.

Een boerderijvakantie is bovendien juist voor gezinnen met kinderen een goede keuze. Bij de kindvriendelijke appartementen op een landgoed lopen vaak boerderijdieren rond. Kinderen vinden het fascinerend: een luie kat, scharrelende kippen of grazende geiten. Bovendien leven ze zich op het erf helemaal uit.

De romantische omgeving van het Gardameer

Wilt u de landelijke voor de stadse romantiek inwisselen, dan bezoekt u Verona. Niet alleen is het een prachtige stad van het Piazza delle Erbe tot het amfitheater. In Verona vindt u het meest bekende balkon van Italië: dat van Casa di Giulietta, naar naar William Shakespeares Romeo en Julia.

Voor de ideale vakantieboerderij bekijkt u dus eenvoudigweg ons aanbod aan boerderijen aan het Gardameer. Stel eventueel extra filters in, zodat u nog makkelijker de ideale vakantiewoning vindt. Natuurlijk helpen wij u ook graag telefonisch de ideale agriturismo aan het Gardameer te vinden.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe