Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Uw landelijke agriturismo aan het Gardameer

Boerderijvakantie aan het Gardameer: ongestoord tussen de olijfbomen

Het romantische Italiaanse platteland leert u op een persoonlijke manier kennen in een agriturismo bij het Gardameer. Het meer ligt tussen de Alpen en op het kruispunt van de regio’s Lombardije, Zuid-Tirol Trente en Veneto. Daar kan het in de zomer zelfs behoorlijk druk worden. De rust zoekt u daarom eenvoudigweg op in een agriturismo bij het Gardameer.

Eindelijk rust op de rustieke boerderijTerras van agriturismo Gardameer

Het Gardameer, of Lago di Garda in het Italiaans, is het grootste meer in Italië. De boerderijen liggen vaak ietwat landinwaarts met een prachtig uitzicht op diepblauw water omringd van dorpjes, cipressen en olijfbomen.

Een boerderijvakantie betekent ongestoord genieten alsof de tijd stil is blijven staan, dat betekent niet dat u comfort inlevert. Veel boerderijen zijn gerenoveerd, bieden moderne appartementen aan en zijn inmiddels luxe agriturismi.

Luxe agriturismo’s met zwembad aan het Gardameer zijn zeker geen uitzondering. Bovendien is er weinig zo luxueus als de zonsondergang op het terras van de boerderij met uitzicht op het Gardameer. Vooral met een bijzondere streekwijn, warm brood en verse olijven.

Welke agriturismo bij het Gardameer past bij u?

Een agriturismo is boerderij dat nog in bedrijf is en biedt ook vakantieverblijven aan. Sommige vakantieboerderijen zijn geen agrarisch bedrijf meer, maar bestaan alleen nog maar voor het toerisme.

Ten Oosten van het meer zijn veel olijfgaarden en citroenbomen te vinden. Aan de Oostoever bevindt zich ook het gezellige gelijknamige dorpje Garda.

Het Noorden is ideaal voor wie graag tussen de wijngaarden verblijft en altijd al eens druiven wilde plukken. Daar bevinden zich namelijk wijnvelden met bijbehorende accommodaties op wijnboerderijen.

Voor nog meer wijn verblijft u op een agriturismo in het zuidoosten van het Gardameer. Daar ligt het het dorp Bardolino en het gelijknamige Bardolino wijnbouwgebied, bekend om de gelijknamige geliefde wijnsoorten.

Aan de westoever van het Gardameer ligt het dorp Salò, bekend door een van de mooiste boulevards aan het meer. Voor liefhebbers van authentieke restaurantjes en terrasjes en boekt u een agriturismo bij Salò.

gardameer oever agriturismoMediterrane hoogstandjes op de boerderij

Agriturismi doen nog een schepje bovenop de al heerlijke Italiaanse gerechten. Op de boerderij worden veel zelf geproduceerd en is het eten huisgemaakt en biologisch.
Een verblijf op een agriturismo aan het Gardameer is daarom ook een culinair hoogstandje. Wellicht eet u bij de boer mee, soms is er zelfs een restaurant bij het agriturismo. Olijfolie, brood, melk, tomatensaus, wijn: verser wordt het niet.

Een boerderijvakantie is juist voor gezinnen met kinderen een goede keuze. Bij appartementen op een landgoed lopen vaak boerderijdieren rond. Kinderen vinden het fascinerend: een luie kat, scharrelende kippen of geiten en schapen. Bovendien leven ze zich op het erf helemaal uit.

De romantische omgeving van het Gardameer

Wilt u de landelijke voor de stadse romantiek inwisselen, dan bezoekt u Verona. Niet alleen is het een prachtige stad van het Piazza delle Erbe tot het amfitheater. In Verona vindt u het meest bekende balkon van Italië: dat van Casa di Giulietta, naar naar William Shakespeares Romeo en Julia.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!