Telefoon
-
gratis oproep
België

Boerderijvakantie op Corsica, avontuur in het groen

Verander zoekopdracht

Boerderijvakantie op Corsica, avontuur in het groen

Een boerderijvakantie op Corsica is een bijzondere ervaring. De landelijke omgeving is perfect voor ontspanning maar er is altijd wat te doen op dit eiland en dan is uw luxe vakantieverblijf een prachtige uitvalsbasis. Een boerderijvakantie is natuurlijk zeer geschikt voor een gezin maar misschien denkt u wel aan een romantische vakantie. Samen relaxen in uw huisje en genieten van de prachtige omgeving en het mooie weer. Door het subtropisch klimaat van het eiland is het daar namelijk op de meeste plaatsen gedurende het hele jaar aangenaam. Corsica is echter ook verrassend, in de bergachtige gebieden is een restje sneeuw in het begin van de zomer beslist niet ongewoon. Corsica biedt prachtige schilderachtige dorpjes die er tijdens een zonsondergang uitzien als het decor van een geslaagde romantische film. Uw film misschien?

Romantische bestemmingen tijdens een boerderijvakantie op Corsica

Een boerderijvakantie op Corsica kan perfect worden gecombineerd met wat ontspannen uitstapjes die u een goed beeld geven van dit prachtige eiland. Er zijn bijvoorbeeld baaitjes ten zuiden van Calvi die meteen doen denken aan een tropische blauwe lagune. Het diepblauwe water en helderwitte zand vormen een romantisch geheel met de grillige rotspartijen die de strandjes zo'n besloten karakter geven. Als u wilt genieten van een prachtige zonsondergang dan is het zaak om op tijd uw vakantiehuis te verlaten voor een tochtje naar Balagne. Dit meest schilderachtige dorp op het eiland biedt ook overdag al prachtige vergezichten en vooral de zuidelijke route er naartoe is erg mooi. Als de zon ondergaat en de stad in vuur zet, zult u uw ogen niet kunnen geloven.

Mooie natuur bij uw accommodatie

Wanneer u midden op het platteland van Corsica een vakantiehuis of appartement heeft, dan kunt u natuurlijk genieten van de prachtige natuur. Maak lange wandelingen en ontdek de minst bezochte plekjes van het eiland. Er is echter ook een meer bezocht deel dat de moeite waard is, namelijk het Parc Naturel Régional de Corse. In dit park vindt u maar liefst 1.500 km aan wandelpaden. De flora en fauna is er adembenemend.

Boerderijvakantie op Corsica, genieten als de locals

Tijdens uw boerderijvakantie op Corsica heeft u natuurlijk alle gelegenheid om verse producten te kopen voor de maaltijd. Uw vakantieverblijf beschikt over een compleet ingerichte keuken. Samen koken is een gezellige bezigheid met een beloning in de vorm van een heerlijke maaltijd. Corsicanen weten hoe ze met vis moeten omgaan. De recepten zijn bijna eindeloos en er behoren ook soorten toe die ons exotisch voorkomen. Indien u eens wilt proeven hoe een pijlinktvis of een zee-egel smaakt als die op Corsicaanse manier wordt bereid, dan is het verstandig om een sfeervol tafeltje te boeken in een plaatselijk restaurant. In uw eigen vakantiewoning is het misschien een leuk idee om wat bijzondere likeuren te proeven. Die werden al gemaakt door de Grieken en Romeinen in de tijd dat zij het mooie eiland koloniseerden. Ook vandaag zijn er nog likeuren die worden gemaakt van bijvoorbeeld mirte of aardbeiboom. De smaken zijn beslist zeer exotisch. Dat is misschien wel de perfecte manier om een mooie dag op dit schitterende eiland te besluiten.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe