Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Boerderijvakantie

Geniet van het heerlijke boerenleven met een boerderijvakantie!

Wie van het plattelandsleven houdt, aan de alledaagse stress ontkomen wil en tijd met zijn familie door wil brengen, Kan het beste een boerderijvakantie boeken.

Grote delen van ons dagelijks leven spelen zich tegenwoordig voornamelijk af in het stedelijk bereik, en zelfs voor degene die in een landelijke omgeving wonen, is contact met het boerenleven minimaal. Niet alleen voor kinderen is het erg leerzaam en spannend om bijvoorbeeld te ervaren waar melk vandaag komt, of hoe lammetjes geboren worden, ook volwassenen doet het goed eens tijd door brengen op het platteland. Of u nu stallen gaat uitmesten, kippen voeren, aardbeien planten of koeien melken, op de boerderij is altijd iets te beleven. Vooral voor de kleinsten die niet stil kunnen zitten, is hoevetoerisme een uitkomst. Gun uw familie daarom een heerlijke actieve vakantie op een boerderij in Nederland of Duitsland. Maar ook België, Frankrijk en Oostenrijk hebben genoeg te bieden. Wat zuidelijker in Europa, zoals Zwitserland en Italië, wordt een boerderijvakantie ook wel 'agriturismo' genoemd. Agriturismo is een contaminatie van de Italiaanse woorden agricoltura en turismo.

En boerderijvakantie is tegenwoordig veel meer dan alleen een bestemming voor uw vakantie. Van wellness tot een omvangrijk aanbod van verschillende sporten voor groot en klein. Ook zijn er speciale aanbiedingen. Zo zijn er bijvoorbeeld programma's voor kinderen met trauma's, kinderen die herstellen van een ziekte of met een verlies moeten leren omgaan. Er zijn bijvoorbeeld verschillende hoeve's die speciale alpacawandelingen of picknick's aanbieden omdat deze dieren een speciale helende werking op de geest hebben.

De persoonlijke voorkeur zorgt er natuurlijk voor welke boerderij u kiest. Vooral als u met kinderen reist zal de nadruk niet op het meehelpen op de boerderij liggen, maar eerder op het genieten van elkaar en het opdoen van leerzame ervaringen. Ook is het fijn als het type dieren dat zich op de boerderij bevinden geschikt zijn voor kinderen. Koeien en varkens zijn vaak al snel saai voor kinderen. Kies dan liever iets met aaibare dieren zoals geitjes, konijnen, pony's of ezel's. Vaak mogen kinderen ook helpen bij de verzorging van de dieren.

Een actieve boerderijvakantie of een relaxte agriturismo

Het soort boerderijvakantie of agriturismo dat u kiest hangt natuurlijk helemaal van u af. Over het algemeen zijn er een aantal verschillende soorten te onderscheiden: zo zijn er boerderijen met veel dieren, boeren hutten in de bergen, landerijen waar vooral druiven voor wijn worden geteeld of gewone boeren bedrijven die een vakantie accommodatie aanbieden en geen prestaties verwachten, het is ten slotte vakantie!

↑ boven 
Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!