Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO
Mijn voorkeuren

Een visvakantie in Zweden om echt te kunnen genieten

Zweden
Om het even wanneer
Gasten
Van oudsher is de visvangst voor Zweden een belangrijke bron van inkomsten. De oorspronkelijke bewoners, de Vikingen, kenden de soortenrijkdom van de Zweedse wateren op hun duimpje en vis was hier altijd al een belangrijke bron van voeding.
LEES VERDER »

Zweden: Onze aanraders

70 m² Huis
70 m² Huis
4 1
Valdemarsvik Ö, Valdemarsvik, Zweden
4,7 / 5
"Uitstekend"
vanaf 364 €
voor 1 week
100 m² Huis
100 m² Huis
6 3
Härjedalen NV, Härjedalen, Zweden
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 350 €
voor 1 week
135 m² Huis
135 m² Huis
8 3
Lekeberg S, Lekeberg, Zweden
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 387 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Huisdiervriendelijke vakantiewoningen

132 m² Huis
132 m² Huis
8 4
Örebro N, Örebro, Zweden
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 664 €
voor 1 week
Huis
Huis
6 1
Åmål V, Åmål, Zweden
4,4 / 4
"Zeer goed"
vanaf 917 €
voor 1 week
Huis
Huis
4 2
Klövedal, Tjörn, Zweden
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.192 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiehuizen met terras of patio

24 m² Huis
24 m² Huis
4 1
Arvidsjaur NV, Arvidsjaur, Zweden
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 525 €
voor 1 week
130 m² Huis
130 m² Huis
6 3
Hässleholm Ö, Hässleholm, Zweden
4,7 / 5
"Uitstekend"
vanaf 289 €
voor 1 week
68 m² Huis
68 m² Huis
4 1
Klippan N, Klippan, Zweden
4,4 / 4
"Zeer goed"
Controleer de prijs
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiewoningen met vismogelijkheden

49 m² Huis
49 m² Huis
5 2
Tjörn S, Tjörn, Zweden
4,0 / 3
"Goed"
vanaf 879 €
voor 1 week
233 m² Huis
233 m² Huis
20 5
Filipstad N, Filipstad, Zweden
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.236 €
voor 1 week
90 m² Huis
90 m² Huis
6 3
Sölvesborg S, Sölvesborg, Zweden
4,5 / 5
"Uitstekend"
Controleer de prijs
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiehuis voor visvakantie in Zweden

Zweden is gezegend met een natuur die op veel plaatsen nog ongerept is. Ook is het een feit dat de Scandinavische wateren bijzonder visrijk zijn. Voor uw visvakantie in Zweden heeft u in principe geen visvergunning nodig. In de meeste Zweedse wateren is het wel de bedoeling dat u de gevangen vissen terugzet zodat de lokale ecosystemen niet onder druk komen door overbevissing. Er zijn in Zweden een aantal privévisgebieden waar u wel een vergunning nodig hebt. Wilt u vissen en uw vangst consumeren? Dan gaat u vanuit uw appartement naar een van de vele Put & Take meren.

Uw visvakantie in Zweden vanuit een comfortabel vakantieverblijf

Als u een hele dag aan of op het water heeft gezeten, geniet u extra van het comfort van uw modern ingerichte vakantiehuis. Wilt u een dagje het vissen achterwege laten, brengt u dan eens een bezoek aan een van de grote steden zoals Stockholm, Malmö of Göteborg. U mag in Zweden zonder vergunning vissen in alle openbare wateren. Daarbij mag u echter alleen gebruik maken van handgereedschap, dus alleen simpele schepnetten en basale hengels. Als u uw huisje boekt in de buurt van de zee, dan kunt u er ook voor kiezen om zeevissen te vangen. Het huren van een bootje is geen enkel probleem en de kans dat u makreel, zeeforel of kabeljauw aan uw hengel krijgt, is bijzonder groot.

Boek een accommodatie in de buurt van visrijke wateren

Zweden kent een zeer groot aantal visrijke meren en rivieren. Finland mag dan wel eens het land van de duizend meren worden genoemd, maar wist u dat Zweden wel 96.000 meren kent? In Midden-Zweden kunt u het beste uw visvakantie in Zweden boeken in de buurt van het Vänermeer. De kans is groot dat u snoeken, forellen en karpers tegenkomt. Midden-Zweden is vooral in de zomermaanden een ideale plek als u het vissen wilt combineren met een wandelvakantie door de prachtige en dichtbegroeide naaldbossen. Andere meren waar u beslist veel vissen zult vangen zijn onder meer het Mälarenmeer en het Storjönmeer.

Vanuit uw vakantiewoning de prachtige Zweedse natuur ontdekken

Uw visvakantie in Zweden wordt echt onvergetelijk als u ook voldoende tijd neemt om de Zweedse natuur te ontdekken. Zweden kent 29 nationale parken en 3.500 natuurreservaten. Helemaal in het noorden vindt u bijvoorbeeld het prachtige Nationale Park Abisko. Hier kunt u genieten van een sprookjesachtig rivierdal met aan weerszijden een bergmeer en hoge bergtoppen. Een andere aanrader is het Nationale Park Björnlandet, een van de weinige plekken in Europa waar u nog het authentieke oerbos kunt vinden. Wie echt van ruige en ongerepte natuur wil genieten, boekt een tocht naar Lapland aan de Zweeds-Finse grens. Zweden biedt u dus veel mogelijkheden om van uw visvakantie in Zweden iets heel speciaals te maken.

image-tag