Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Visvakantie Nederland - genieten van de natuur en rust

Nederland
Om het even wanneer
2 gasten

Nederland: Onze aanraders

111 m² Huis
111 m² Huis
6 3
Bennekom, Ede, Nederland
4,6 / 5
"Uitstekend"
vanaf 584 €
voor 1 week
105 m² Appartement
105 m² Appartement
4 2
Kortenbos, Centrum, Nederland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.490 €
voor 1 week
160 m² Huis
160 m² Huis
8 4
Kamperland, Noord-Beveland, Nederland
4,6 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.038 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met zwembad

65 m² Huis
65 m² Huis
4 2
Winterswijk Miste, Winterswijk, Nederland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 577 €
voor 1 week
215 m² Vakantiepark
215 m² Vakantiepark
20 8
Voorthuizen, Barneveld, Nederland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.497 €
voor 1 week
47 m² Huis
47 m² Huis
6 3
Borger, Borger-Odoorn, Nederland
4,4 / 4
"Zeer goed"
vanaf 238 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Huisdiervriendelijke vakantiewoningen

45 m² Huis
45 m² Huis
4 2
Aalst, Zaltbommel, Nederland
4,2 / 4
"Zeer goed"
vanaf 297 €
voor 1 week
Huis
Huis
4 2
Bant, Noordoostpolder, Nederland
4,5 / 5
"Uitstekend"
vanaf 312 €
voor 1 week
140 m² Huis
140 m² Huis
8 3
Hooghalen, Midden-Drenthe, Nederland
4,3 / 4
"Zeer goed"
vanaf 233 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiehuizen met terras of patio

60 m² Huis
60 m² Huis
5 2
Markelo, Hof van Twente, Nederland
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 346 €
voor 1 week
37 m² Huis
37 m² Huis
4 2
Gasselternijveen, Aa en Hunze, Nederland
4,1 / 3
"Goed"
vanaf 145 €
voor 1 week
55 m² Huis
55 m² Huis
4 2
Sint-Annaland, Tholen, Nederland
4,4 / 4
"Zeer goed"
vanaf 369 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Breng een visvanktie door in eigen land

Nederland is een van de kleinere landen in Europa, maar met een kustlengte van 523 kilometer, en ongeveer 18% van de totale oppervlakte van het land dat uit water bestaat, is het land een perfecte locatie om een visvakantie door te brengen.

Voor veel mensen is een visvakantie in het eigen land een populaire vakantie. Er zijn een aantal eisen waaraan een vakantie moet voldoen om in aanmerking te komen voor de term “visvakantie”.
Een vakantiehuis moet vrijwel direct in de omgeving van water zijn, moet rust uitstralen, en moet ander vermaak bieden voor het gezin.

In Nederland zijn er meerde campings en vakantieparken te vinden met vakantiehuizen die direct aan het water of in de buurt van water liggen, voldoende vermaak bieden voor de rest van het gezin, en rust uitstralen, waardoor een vakantiepark ook een uitstekende uitgangspositie is voor een visvakantie in eigen land.

In Nederland is er de mogelijkheid om zowel te vissen in de zee als in rivieren of meren. Nederland bestaat voor ongeveer 18% uit water, waardoor er genoeg wateren zijn om te vissen.

Er zijn meerdere locaties in Nederland waar u vanuit uw vakantiewoning de mogelijk heeft om te gaan diepzee vissen, zoals de Noordzee, waarvan de kustlijn 353 kilometer is. In de Noordzee leven ongeveer 200 vissoorten waaronder Schol, Tong, Haring, Makreel en Kabeljouw.
Een andere locatie waar u een vakantiewoning kunt huren en waar u heerlijk kunt vissen in de zee is Zeeland.

Vismeren in Nederland

Als u niet graag een vakantie aan de zee doorbrengt zijn er ook nog verschillende mogelijkheden om een visvakantie door te brengen in het binnenland. In Nederland zijn meerdere meren en rivieren te vinden die een uitstekende locatie zijn om een vakantie door te brengen die in het teken staat van vissen. Er komen in totaal in Nederland ongeveer 75 zoetwatervissen voor, zoals onder andere de Baars, de Karper en de snoek.
Een van de locaties die erg populair is bij veel visliefhebbers is Makkum in Friesland. Makkum ligt aan het IJsselmeer, en is daarmee een uitstekende locatie om een vakantiehuis te huren.
Zo is er in Makkum het Beach resort, wat in directe verbinding met het IJsselmeer ligt. Op deze plek kunt u verschillende vissen vangen, zoals de snoek, baars en snoekbaars, maar ook de karper, blei en voorn.

Ook zijn er verschillende meren te vinden in de buurt van een vakantiewoning in andere delen van het land, zoals in Drenthe, het Heidemeer in de buurt van Heerenveen of de Sloterplas in de buurt van Amsterdam in Zuid-Holland.

Ook in het zuiden van het land liggen verschillende uitstekende vislocaties. In Limburg ligt het vakantiepark het Heijenbos, wat aan de rivier de Maas ligt. Het vakantiepark heeft een eigen viswater, en ligt in de directe ongeving van andere vislocaties, waardoor het huren van een van de vakantiehuizen op het park uistekend is voor een visvakantie. Het viswater op het park is met name interessant voor karpervissers, maar er worden ook roofvissen zoals de baard en blankvoorn gevangen.

Wetgeving en regels

Als u op een visvakantie wilt gaan, moet u rekening houden met de verschillende wetten en regels. Zo zijn er verschillende wetten en regels op het gebied van documenten die u nodig heeft, het gebruik van verschillende aassoorten, en beschermde vissoorten.
Er bestaan verschillende specifieke wetten en regels met betrekking tot zeevissen of vissen in de binnenwateren.
Als u de specifieke wetgeving en regels wilt weten kunt u een kijkje nemen op: /vakantiewoning-vakantiehuis/nederland/noord-holland/camperduin

image-tag