Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO
Mijn voorkeuren

Visvakantie in IJsland, een unieke ervaring

IJsland
Om het even wanneer
Gasten
Wie van vissen houdt en de kans krijgt, moet zeker eens kiezen voor een visvakantie in IJsland. Het eiland is natuurlijk weergaloos mooi en een bezoek zonder meer waard. Speciaal voor de visser is het een ongekende mogelijkheid om zijn hobby uit te oefenen in een zo bijzondere omgeving.
LEES VERDER »

Vakantiehuis voor visvakantie in IJsland

Vergeet niet om ook IJsland zelf te bewonderen tijdens deze eilandvakantie en geniet van de ruige omgeving.

Visvakantie in IJsland: hier moet u zijn

Sommige vissen laten in april hun snuitje alweer zien, maar de meeste komen pas tevoorschijn in mei. Het seizoen duurt meestal ongeveer tot en met september en in deze maanden kunt u dan ook het beste uw visvakantie op IJsland plannen. Kies voor een vakantiewoning van CASAMUNDO, zodat u alle vrijheid heeft om op pad te gaan. In heel IJsland zijn speciale meren te vinden die bedoeld zijn voor sportvissers. Er zijn diverse kaarten beschikbaar waarop deze staan aangegeven. Ook wat rivieren betreft heeft u volop de keuze. Realiseer uzelf wel dat u vooral in het zuidwesten en noorden van het land moet zijn voor de zalm. Houd daar rekening mee wanneer u de locatie van uw vakantieverblijf kiest. Vergeet niet om een visvergunning aan te vragen.

Uitstapjes in de omgeving van uw accommodatie

Met een eigen appartement of huisje bent u natuurlijk volop in de gelegenheid om tijdens uw visvakantie op IJsland ook wat van de omgeving te zien. Trek er een dagje voor uit om naar de bijzondere Blue Lagoon te gaan. Deze thermale baden zijn niet alleen een belevenis, maar ook geneeskrachtig. Ook beroemd is de Geysir, de hoogste geiser van IJsland. Het kokendhete water kan tot wel 70 meter de lucht in gaan. En natuurlijk kunt u vanuit uw vakantiehuis ook prima een dagje Reykjavik inplannen!

Visvakantie in IJsland - zeevissen

Wilt u gaan vissen in IJsland, dan moet u natuurlijk ook op zee uw kansen wagen. Al een klein stukje uit de kust is de rijkdom aan vis enorm en kunt u aan de slag. De forse kabeljauwen die zich hier bevinden, laten zich niet zonder een flinke inspanning van uw kant aan boord hijsen. De kabeljauw zwemt op een diepte van meer dan 100 meter en een exemplaar van bijna een meter zal uw hengel flink krom doen trekken. Natuurlijk zijn er ook andere zeevissen die zullen toehappen. Vooral in de fjorden treft u ook regelmatig grote exemplaren zeewolf en zeeduivel aan.

Vissen in IJsland: de visgerechten

Als u gaat vissen in IJsland, zult u ook vis willen eten. Er zijn een aantal bijzondere IJslandse specialiteiten die met vis worden gemaakt. Hákarl is haaienvlees. Het vlees van de citroenhaai wordt enkele maanden onder de grond bewaard en daarbij gedroogd. Na het opgraven wordt het schoongemaakt en gegeten. Hardfiskur is de bekende stokvis. Door het drogen van de vis kan deze jaren goed blijven. Om de vis eetbaar te maken, wordt erop geslagen tot de vis weer wat soepeler wordt. Natuurlijk kunt u ook gewoon een modern visgerecht proberen.

image-tag