Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Visvakantie Ierland - perfecte vismogelijkheden in zowel zoet- als zout water

Ierland
Om het even wanneer
2 gasten

Ierland: Onze aanraders

Huis
Huis
4 2
Shanmullagh, County Longford, Ierland
4,1 / 3
"Goed"
vanaf 491 €
voor 1 week
Huis
Huis
5 2
Tullagh, County Donegal, Ierland
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 560 €
voor 1 week
Huis
Huis
2 1
Kiltiernan East, County Galway, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 471 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met open haard

450 m² Huis
450 m² Huis
10 5
Friarsland, County Galway, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 988 €
voor 1 week
Huis
Huis
8 4
Kilkeaveragh, County Kerry, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 518 €
voor 1 week
Huis
Huis
6 3
Greenane, County Kerry, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 781 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Huisdiervriendelijke vakantiewoningen

Huis
Huis
14 5
Ballybur Upper, County Kilkenny, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 3.945 €
voor 1 week
Huis
Huis
5 3
Doogort, County Mayo, Ierland
4,0 / 3
"Goed"
vanaf 840 €
voor 1 week
Huis
Huis
26 9
Ballybur Upper, County Kilkenny, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 6.034 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiewoningen met vismogelijkheden

60 m² Appartement
60 m² Appartement
2 1
Gortacurra, The Derries, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 455 €
voor 1 week
222 m² Huis
222 m² Huis
10 5
Cappamore, County Kerry, Ierland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.520 €
voor 1 week
55 m² Vakantiepark
55 m² Vakantiepark
4 2
Roran, North Tipperary, Ierland
4,1 / 3
"Goed"
Controleer de prijs
Bekijk meer aanbiedingen

Tot rust komen en vissen in prachtige natuurlijke omgeving

Ierland is een prachtig land, waar de echte visliefhebber zijn hart op kan. Het land bestaat uit een uitgebreid netwerk aan rivieren, meren en kanalen. Ook is er natuurlijk nog de zee, waardoor heel Ierland wordt omringd. Ierland biedt dus de mogelijkheid tot vele verschillende vormen van vissen, en is daarmee de perfecte bestemming voor een visvakantie.
Over het algemeen is snoekvissen erg populair in Ierland, waar extreem veel snoeken voorkomen.

Zoetwatervissen in Ierland

Er zijn, verspreid door het hele land, verschillende meren, rivieren en kanalen van verschillende grootte waar gevist kan worden. De langste rivier van Ierland is de Shannon, die met een lengte van 386 kilometer het oosten en westen van Ierland van elkaar scheidt.

Er mag in de wateren van Ierland het hele jaar door gevist worden, en enkele vissoorten die voorkomen in het zoete water zijn de snoek, de forel en de zalm. De snoek komt erg veel voor in Ierland, en vanwege de gevechten die de vis levert als het aan de haak zit, is het een populaire sportvis.
Enkele populaire vislocaties in het land zijn onder andere de 386 kilometer lange rivier de Shannon, de rivier de Erne, het Lough Mahon vlakbij de stad Cork, en nog vele andere meren en rivieren.
Het grootste meer van Ierland ligt in Noord-Ierland, en is Lough Neagh. Dit meer heeft een oppervlakte 396 vierkante kilometer, en nodigt zeer uit tot vissen.
Lough Neagh bevindt zich op ongeveer 30 kilometer afstand van Belfast, waardoor u ook de mogelijkheid heeft om een dagtripje te maken naar de hoofdstad van Noord-Ierland als u iets met het gezin wilt gaan doen.

Vissen op Zee

Aangezien Ierland omringd wordt door de Ierse en Keltische Zee en de Atlantische Oceaan, is er meer dan voldoende mogelijkheid om vanuit een vakantiehuis in Ierland te gaan vissen op de oceaan.
Aan de west- en zuidkust komen verschillende suptropische vissoorten voor, zoals trekkervissen, goudbrasems en zeebarbelen. Ook komen er koudwatervissen voor, zoals de kabeljauw, de koolvis en de schelvis. In de Atlantische Oceaan in het noordoosten kunt u vissen op haaien, pollakken, zeebaarsen en stekelroggen.

Er zijn verschillende gespecialiseerde centra vanaf waar enkele charterboten de zee op gaan waarmee u kunt gaan vissen. Deze boten gaan vanaf de plaatsen Wexford, de haven van Cork en vanaf Westport in de regio Westen. Ook kunt u een boot huren in Dublin en daar voor de kust vissen.

Wet- en regelgeving

Als u een visvakantie in Ierland wilt doorbrengen is het handig als u op de hoogte bent van de wet- en regelgeving, en de benodigde papieren hebt als die nodig zijn.
Op het gebied van vergunningen zijn er in Ierland een aantal regels, en ook een aantal verschillen als u Ierland met Noord-Ierland vergelijkt. Over het algemeen is er voor het vissen op verschillende soorten zoals de witvis, roofvis, forel, snoek en andere zoetwatervissen geen speciale visvergunning nodig. Als u wilt gaan vissen op zeeforel of op zalm heeft u echter wel een vergunning en akte nodig. De vergunning die nodig is voor het vissen op zeeforel en zalm is te verkrijgen voor een bepaalde tijd, zo is er een dagvergunning of een vergunning voor het gehele verblijf.

Als u wilt gaan vissen in Noord-Ierland, wat behoort tot het Verenigd Koninkrijk zijn er andere regels die gelden. Zo is er voor het vissen in binnenwateren altijd een vergunning nodig, die op verschillende plekken te kopen is. Gaat u op zee vissen voor de kust van Noord-Ierland, dan heeft u net als in de rest van Ierland geen vergunning of akte nodig.

image-tag