Mijn voorkeuren
Visvakantie in Hongarije, meer dan alleen vissen - Casamundo base64Hash Visvakantie in Hongarije, meer dan alleen vissen - Casamundo

Visvakantie in Hongarije, meer dan alleen vissen

Hongarije
Om het even wanneer
Gasten
Na de val van het IJzeren Gordijn werd Hongarije al snel een populair vakantieland voor toeristen uit West-Europa. Dat is ook logisch, omdat het land zoveel te bieden heeft. Er zijn vele mooie oude gebouwen bewaard gebleven en de hoofdstad Boedapest is echt een plaatje.
LEES VERDER »

Superdeals voor vakantiehuizen in Hongarije

Bespaar tot 18%

Appartement Hévíz
-18%
16 sep. - 23 sep.
Appartement 60 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Hévíz, Zala, Hongarije
vanaf €87 €106
per nacht

Hongarije: Onze aanraders

Appartement Hévíz
Vismogelijkheid
Appartement 60 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Hévíz, Zala, Hongarije
vanaf €106
per nacht
Appartement Balatonlelle
Vismogelijkheid
Appartement 45 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Balatonlelle, Hongarije
vanaf €185
per nacht
Appartement Hévíz
Vismogelijkheid
Appartement 40 m² ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Hévíz, Zala, Hongarije
vanaf €60
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Appartement  Hévíz
Vismogelijkheid
Appartement 19 m² ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Hévíz, Zala, Hongarije
vanaf €62
per nacht
Huis  Balatonberény
Vismogelijkheid
Huis 100 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
Balatonberény, Somogy, Hongarije
vanaf €306
per nacht
Huis  Balatonberény
Vismogelijkheid
Huis 100 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
Balatonberény, Somogy, Hongarije
vanaf €314
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuis voor visvakantie in Hongarije

Daarbij is dit het land van kleurrijke klederdrachten, volksfeesten, wijnfeesten en veel lekker eten. Voor Hongarije geldt nog echt wat veel andere landen slechts beweren vanuit commercieel oogpunt: de bevolking is gastvrij en vriendelijk. Waarom zou u dit land kiezen voor een visvakantie? Hongarije beschikt over veel water, het wordt doorkruist door twee grote rivieren: de Donau en de Tisza. Daarbij vindt u er het grootste binnenmeer in Europa: het Balatonmeer. Vanuit uw luxe appartement kunt u deze viswateren beproeven.

Goede vangst verzekerd op een visvakantie in Hongarije

In Hongaarse wateren in de buurt van uw vakantiewoning komen zo'n 80 verschillende vissoorten voor. Veel soorten die bij ons gewoon zijn, kunt u ook in Hongarije regelmatig aantreffen, maar de rijkdom aan vis is er in het algemeen veel groter. Zo zijn de vangsten in het Tisla-meer vrijwel altijd goed. Vooral karper, snoek, baars, brasem en regenboogforel zijn hier ruimschoots aanwezig. Ook kunt u hier stuiten op een meerval, waarvan sommige en gigantische omvang kunnen bereiken. In het enorme Balatonmeer leven meervallen met een omvang die in ons land niet meer te vinden zijn. Ook andere grote vissen, bijvoorbeeld roofblei tot wel 90 centimeter, worden regelmatig bovengehaald. Hongarije kent op veel plaatsen een combinatie van meerdere dieptes, snelstromend en stilstaand water en een weelderige onderwaterwereld van planten. Veel vissoorten doen het om die reden uitstekend. Vanuit uw comfortabele vakantieverblijf kunt u in alle vrijheid bepalen wanneer en waar u gaat vissen. Een vakantiehuis is een ideale basis voor een visvakantie in Hongarije.

Wat u verder nog moet weten over een visvakantie in Hongarije

Om in Hongarije te mogen vissen moet u beschikken over een visakte voor het land en regionale vergunning. Meestal kunt u deze documenten vrij eenvoudig verkrijgen bij de organisaties die in Hongarije verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de visrechten. Neem tijdig contact op met het kantoor dat verantwoording draagt voor de regio's waar u wilt gaan vissen. De visakte en de vergunning zijn meestal 1 jaar geldig. Heeft u een dagje zin in iets anders dan vissen, dan is een dagtrip naar Boedapest zeker een aanrader. Ook andere steden in het land hebben overigens vaak een oud en prachtig middeleeuws centrum. Geniet van het mooie land dat ook voor een visser zoveel meer heeft te bieden.

Lekker eten en drinken in en om uw accommodatie

Als u tijdens uw visvakantie in Hongarije lekker wilt eten en drinken kan dat natuurlijk in de gezellige omgeving van uw huisje. Verse producten zijn overal te koop in de buurt van uw vakantiehuis, de markt biedt vaak ook zeer voordelige aanbiedingen. De Hongaarse horeca is zeker schappelijk qua prijs en levert kwalitatief goede en eenvoudige gerechten. Goulash in de vorm van een rijkgevulde soep is zeer bekend Hongaars gerecht. Pörkölt is een vleesgerecht dat veel meer lijkt op 'onze' goulash. De Hongaarse keuken is misschien wel net zo veelzijdig als de Franse en bijna even verfijnd, als visser zult u misschien extra genieten van de vele soorten zoetwatervis die vooral uit het Batalonmeer komen. Houdt u van een drankje met een stevige 'bite' dan is pàlinka een goede keus. Gebrouwen met diverse soorten vruchten en met een alcoholpercentage van soms wel 50%.

Vakantiehuizen voor visvakantie

image-tag