Op vakantie met de hond in Oostenrijk: diervriendelijke vakantiehuizen

59.207 Vakantieverblijven beschikbaar

Als er een land is dat diervriendelijk is, dan is het wel Oostenrijk. In de meeste vakantieverblijven bent u samen met uw hond welkom, in sommige gevallen zijn zelfs meerdere honden toegestaan. Ideaal als u op gezinsvakantie wilt gaan, maar de hond niet achter wilt laten bij een oppas. De hond komt in Oostenrijk niets tekort en zal voldoende beweging krijgen. Natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden voor uzelf om te genieten van de welverdiende vakantie. Naast lange wandelingen die u samen met uw hond kunt maken, zijn er tal van bezienswaardigheden die al dan niet samen met de hond bezocht kunnen worden. Elk huisje is voorzien van voldoende ruimte rondom, zodat de hond zich ook in de directe omgeving uit kan leven. Ontdek samen met uw hond de geweldige natuur en geniet volop van uw vakantie met de hond in oostenrijk.

Vakantie met de hond in oostenrijk: trek er samen op uit

Of u nu een vakantiewoning aan de voet van een berg boekt of juist kiest voor een huis aan een meer, uw hond zal overal voldoende beweging krijgen. In oostenrijk zijn tal van wandel- en fietsroutes die ook geschikt zijn voor mensen die met hun hond op vakantie gaan. Langs de routes valt van alles en nog wat te zien en te ontdekken voor de hond. Houdt uw hond van zwemmen, dan is een vakantie met de hond in oostenrijk zeker een aanrader. Bij het Forstmeer, Hafnermeer en het Kleine Meer zijn honden welkom en mogen zij een duik in het verfrissende water nemen. De uitgestrekte bossen nodigen uit om op onderzoek uit te gaan, te spelen, te ravotten en alle energie kwijt te raken.

Samen genieten in en rondom de accommodatie

Heeft u een zeer energieke hond die het bovendien wel kan vinden met andere dieren en gaat u met uw gezin op vakantie? Dan kunt u een boerderijvakantie overwegen. Het voordeel is dat uw hond daar alle ruimte heeft die nodig is om zich helemaal uit te leven. Terwijl uw hond het leven op de boerderij ontdekt, maakt u zelf kennis met het authentieke oostenrijkse boerenleven. Voor kinderen is een vakantie met de hond in Oostenrijk op de boerderij extra interessant. Zij mogen de boer helpen bij de verzorging van de aanwezige dieren. Ideaal voor ouders die bij het vakantiehuis willen blijven en toch willen genieten van een verblijf elders.

Dagjes uit tijdens de vakantie met de hond in oostenrijk

Dat Oostenrijk hondenbezitters met open armen ontvangt, blijkt uit het feit dat zelfs bepaalde bezienswaardigheden aangepast worden aan honden. In Özthal is de panoramaweg langs de wandelroute aangepast: de brug is inmiddels voorzien van metalen golfplaten, zodat honden deze makkelijker over kunnen steken. De hond meenemen naar een restaurant, zwembad of vijver is er heel gewoon. Hetzelfde geldt ook voor dagjes uit in de omgeving van het appartement. Voor uitstapjes met de hond is de regio Stiermarken een aanrader. Ga vanuit het vakantieverblijf de bergen in met de hond of bezoek samen met uw viervoeter het Grazer Schloss, het bergwerkersmuseum of het vrijetijdspark Ramsau Beach.

image-tag