Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Skivakantie in Wildschönau, Oostenrijks mooiste pistes?

Wildschönau
Om het even wanneer
2 gasten
Een skivakantie in Wildschönau is een plezier voor iedereen. Dit gebied in Oostenrijk is perfect voor een fijne gezinsvakantie, omdat er veel familievriendelijke pistes zijn. U zult vanuit uw huisje of appartement in Wildschönau echter ook kunnen genieten van de rust in de omgeving.
LEES VERDER »

Massatoerisme is hier nog niet doorgedrongen. Is er dan misschien iets dat de toeristen niet aanstaat? Het is antwoord is simpel: nee. Het gebied is pas in 2012 voor het toeristische skiën ontwikkeld. Er zijn nog geen grote hotelketens en momenteel wordt u gastvrij ontvangen en verzorgd door kleine familiebedrijfjes die nog aandacht hebben voor uw wensen.

Skivakantie in Wildschönau: de mooiste pistes

Of u nu een beginner bent of een gevorderde, tijdens een skivakantie in Wildschönau gaat u echt genieten. Kies voor een vakantieverblijf in de buurt om flexibel te zijn en dagenlang lekker te wintersporten. Er is 93 km piste beschikbaar en het gebied vraagt erom ontdekt te worden. De mooiste route is misschien wel piste 42. Deze weg staat voor een heerlijke afdaling, midden door het bos. Wie houdt van een uitdaging, moet piste 2 zeker eens proberen. Deze rode piste is lekker breed, waardoor u altijd uw eigen tempo aan kunt houden. Verder zijn de hellingshoeken optimaal. Liever skiën zonder een piste te moeten volgen? Bij Wildschönau zijn er ook voldoende gedeeltes te vinden waar u off-piste kunt gaan.

Après-ski in de buurt van uw accommodatie

Wildschönau is gelegen tussen het overbekende Zillertal en natuurlijk Westendorf dat bekendstaat om zijn niet te evenaren après-ski. Hier kunt u dan ook best even naartoe gaan om van de sfeer te genieten. Toch is er in de buurt van uw vakantiehuis ook zeker plaats voor een feestje. Niet alleen de toeristen, maar ook de locals schuwen een gezellige après-ski niet. De kleine tentjes in de buurt zijn sfeervol en ademen echt een Oostenrijkse sfeer uit. Overdag rustig een biertje drinken en 's avonds gaat het dak eraf!

Skivakantie in Wildschönau, culinair genieten

Als u zich wilt aanpassen aan de Oostenrijkse eetgewoonten bij uw vakantieverblijf in Wildschönau, dan dient uw ontbijt te bestaan uit verse broodjes met jam en honing. Koffie, thee of vruchtensap zijn de normale drankjes. In de winter wordt er soms ook bij de lunch warm gegeten, maar de Oostenrijkers gaan zelf dan meestal voor brood met pittig beleg, zoals kaas of vleeswaren. Worst wordt ook apart vaak gegeten, waarbij de braadworst en gebakken leverkaas favoriet zijn. Tijdens uw skivakantie in Wildschönau is het avondeten natuurlijk erg belangrijk na al die sportieve inspanningen. Ongeacht of u in uw vakantiewoning, appartement of buitenshuis eet: een goed Oostenrijks diner bestaat uit drie gangen. Vooraf een lekkere heldere soep, dan een goed stuk vlees met aardappels, pasta en groenten. De schnitzel is uiteraard favoriet. Het zoete dessert kan Apfelstrudel of Kaiserschmarren zijn. De laatste toetje lijkt op een stuk pannenkoek met poedersuiker en jam om te dippen.

image-tag