Gezinsvakantie in Turkije, groot en groots - Casamundo base64Hash Gezinsvakantie in Turkije, groot en groots - Casamundo

Gezinsvakantie in Turkije, groot en groots

Turkije
Om het even wanneer
Gasten
Turkije
Om het even wanneer
Gasten
Een gezinsvakantie in Turkije is een goed idee. Gezinsleden willen ook op vakantie af en toe de vrijheid om iets voor zichzelf te doen. Dan is een vakantiewoning in een land met zoveel afwisseling een goede optie.
LEES VERDER »
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Uitgebreid persoonlijk advies
Uitgebreid persoonlijk advies
Groot aanbod en veilige boeking
Groot aanbod en veilige boeking

Gezinsvakantie in Turkije met wifi

Blijf verbonden in Turkije: ontdek vakantiewoningen met supersnel internet.

Huis  Turunç Mahallesi
16 okt. - 23 okt.
-27%
€960
€704 per nacht
Huis ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
Turunç Mahallesi, Marmaris, Turkije
Begin met boeken
Huis  Dalyan
2 okt. - 9 okt.
-17%
€763
€635 per nacht
Huis ∙ 14 gasten ∙ 6 slaapkamers
Dalyan, Dalyan Mahallesi, Turkije
Begin met boeken

Gezinsvakantie in Turkije

Voor Turkije gelden natuurlijk net als voor de meeste landen in deze regio bepaalde gedragsregels. Turken zijn recht door zee en zullen niet om de hete brij heen draaien als bepaalde zaken hen niet bevallen aan het gedrag van hun gasten. De verdraagzaamheid in Turkije ten opzichte van toeristen is groot, maar respect voor de cultuur van de gastheer hoort er ook bij tijdens een korte vakantie. In uw appartement heeft u natuurlijk alle privacy.

Gezinsvakantie in Turkije, strand in overvloed

Een gezinsvakantie in Turkije is perfect om tot rust te komen na een lange periode van werk of studie. Het is dan heerlijk om te kunnen beschikken over een luxe vakantiehuis. Lijkt een huis met zwembad u niet heerlijk? Ook op vakantie bepaalt het huisje immers voor een belangrijk deel de sfeer. Verder is een vakantie vol zon, zee en strand en zonder verplichtingen vaak de manier om uw accu weer op te laden. Turkije heeft 8.000 kilometer kust. Sommige delen zijn zeer toeristisch, andere delen nog nauwelijks ontwikkeld. Zo is de kust van de Zwarte Zee in het noordoosten nog vrijwel ongerept. Hier vindt u echter wel een geweldig wandelgebied in het Pontisch gebergte met dichte bossen. Aan de zuidkust bent u vaak niet ver verwijderd van het Taurusgebergte. Bossen zijn hier minder uitbundig maar de meren zijn vaak van een enorme schoonheid. Gebruik zeker uw vakantie om ook van de Turkse natuur te genieten.

Bezoek de steden in de buurt van uw accommodatie

Voor cultuur trekt u de steden van Turkije in. In de buurt van uw vakantieverblijf vindt u altijd een grote stad die de moeite waard is. Het mooie Istanboel biedt bijvoorbeeld talloze bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Hagia Sophia, bewonder het Topkapi Paleis en vergeet niet om naar de indrukwekkende Blauwe Moskee te gaan. Ook het zuidelijke Antalya heeft veel te bieden voor de nieuwsgierige reiziger. Vooral het historische centrum, ook wel Kaleiçi genoemd, is prachtig. En natuurlijk is de hoofdstad Ankara een echte aanrader. Vergaap u aan de eeuwenoude citadel en bezoek de Arslanhane Carnii Moskee.

Genieten van een Turkse maaltijd

Een gezinsvakantie in Turkije zal mede een succes worden door het lekkere eten. Daar is in Turkije geen gebrek aan. Uiteraard kunt u verse producten kopen op de plaatselijke markt en precies die gerechten maken die u aanstaan, maar de horeca is ook voordelig en bijzonder. Wie Turks eten zegt, denkt ook aan mezze. Het is een combinatie van heerlijke hapjes die met veel fantasie worden bereid. Eigenlijk is het een voorgerecht, maar mede door het toerisme wordt het inmiddels beschouwd als een complete maaltijd. Het is zeker dat er ook voor u lekkere hapjes tussen zitten. Afhankelijk van de streek kan de mezze verschillen. Hoe dichter bij de zee hoe meer vishapjes u zult krijgen. Ook complete visschotels zijn niet te versmaden. Vaak is het hoofdbestanddeel zeebaars, zwaardvis of rode poon. Ook garnalen zijn populair. De Turken zijn verzot op een mooie presentatie van het eten. Zelfs het kleinste gerechtje wordt gegarneerd. Een compliment hiervoor is zeker op zijn plaats.

Vakantiehuizen voor het gezin

Meer info
image-tag